OPINII  »  EDITORIAL

Simona-Jaqueline, întâlnire la vârf

Articol de - Publicat joi, 11 noiembrie 2021 08:34 / Actualizat joi, 11 noiembrie 2021 08:53

O zi de ținut minte pentru tenisul românesc! 

Simona a salvat un meci crâncen cu Jasmine Paolini, rezistând vreme de un ceas și jumătate, cu dârzenia pe care nu i-am mai văzut-o de mult, jocului îndrăzneț și inspirat al italiencei. Ea crește acum de la meci la meci, a început în sfârșit să urce după lunile lungi în care, așa cum mărturisea, s-a chinuit pe teren. Foarte importantă revenirea încrederii ei de mare campioană – o fi având Paolini set și 3-1, dar eu sunt Simona Halep, pot s-o întorc de la orice scor!

Și fizicul – tenacitatea implacabilă a Simonei a stors-o pur și simplu de puteri pe Jasmine, nelăsându-i niciun ghem în setul decisiv.

„Cred că acum, la Cluj, Jaqueline Cristian a făcut pasul în nivelul următor al tenisului mondial”, scriam cu două săptămâni în urmă. Sunt bucuros să văd că Draqueline confirmă asta la Linz. A avut-o în față pe Veronika Kudermetova, mult mai bine clasată decât ea, cap de serie 4, cea pe care a învins-o acum doi ani în Fed Cup, meciul cu care a început să fie vizibilă Jaqueline. 

Simona-Jaqueline, întâlnire la vârf
Meci de gală la Linz, între Simona Halep și Jaqueline Cristian

Dificilă adversară rusoaica, alternând greșeli ușoare cu serii formidabile de lovituri câștigătoare, atât din teren, cât și cu serviciul, gen de joc care a testat dur nervii lui Cristian. Și Draqueline chiar a fost diavoliță, servind excelent când era cu cuțitul la os – a respins o grămadă de mingi de break – și atacând în forță, dar cu cap, atunci când trebuia. 

Tot jocul ei s-a întărit, lovește mai precis în regim de accelerație și servește mai compact, mai apăsat – a avut un serviciu de 191 km/h! Iar tupeul, în cel mai bun sens al cuvântului, e spre maxim! Se simte colaborarea cu un antrenor de prima mână, francezul Thomas Drouet, cel cu care Marion Bartoli a cucerit titlul la Wimbledon 2013, iar Timea Babos Australian Open 2018 la dublu.

În semifinală, Halep va lupta din nou cu Cristian. Și vă dau în scris că meciul ăsta nu va semăna deloc cu cel câștigat ușor de Simona la Cluj!


Comentarii (8)
minos3
minos3  •  11 Noiembrie 2021, 11:27
Postat de pingelica.regretatu pe 11 Noiembrie 2021, 10:23

acum va fi obosita si va pierde. ceva cu spatele cu picioarele. nu mai poate duce multe meciuri. se zbate pentru a mai face ceva sa iasa pe usa din fata a tenisului. marea smecherie din capul ei nu mai functioneaza. o sa vedeti. nu doresc raul dar daca ar fi fost desteapta s-ar fi retras dupa meciul cu serena care oricum s-a batut singura cu peste 50 de greseli nefortate. acum iat-o ca nu o ami stie mai nimeni si participa la concursuri minuscule. ma uitam ce se bucura ca o amatoare care a cistigat impotriva cuiva... ridicol.

Daca Serena a ajuns in finala de la Wimbledon, inseamna ca a meritat sa fie acolo. La fel si Halep. Faptul ca, dupa aceea, Serena nu a mai avut rezultate e un semn ca poate ar trebui sa se retraga. La Halep, caderea a venit din cauza accidentarilor. Sa nu uitam ca nu si-a aparat titlul de la Wimbledon. Nu a jucat nici la Roland Garros. A avut multe turnee ratate din cauza accidentarilor. Ea incearca sa revina la forma anterioara. In ciuda unor hateri, sunt convins ca o va face.

sorinarges
sorinarges  •  11 Noiembrie 2021, 11:15

Jacq se mișcă surprinzător de bine pentru înălțimea ei. Alături de Sorana și Gabi-Ruse se adaugă romancelor care pe lângă valoare au și o prezenta superba în teren. Prima-prima data când nu țin cu Simona. Pentru ea e doar o victorie de orgoliu, pentru JC poate fi aproape o confirmare a unui nou statut....

itu52
itu52  •  11 Noiembrie 2021, 10:41

Pare un turneu mai slab decât cel de la Cluj, un punct pt. noi. Întâlnirea lui Halep cu Drăcușorul va fi interesantă,... s-ar putea Simona e oscilantă. Piatra de încercare este Collins, ocolo se face vama, ea va pune viza revenirii.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează