OPINII  »  EDITORIAL

Vimbliedon

Articol de - Publicat miercuri, 20 aprilie 2022 12:13 / Actualizat miercuri, 20 aprilie 2022 12:24

Se conturează interzicerea participării jucătorilor și jucătoarelor de tenis din Rusia (posibil și din Belarus) la Wimbledon. 

Daniil Medvedev (2), Andrey Rublev (8), Karen Khachanov (26), Aslan Karatsev (30), Anastasia Pavlyuchenkova (15), Victoria Azarenka (18), Daria Kasatkina (26), Veronika Kudermetova (29) nu vor călca pe iarba de la All England Club, cel mai mare turneu de tenis din lume.

E dreaptă o astfel de hotărâre?

Da, este.

Vimbliedon
Rusul Daniil Medvedev riscă să rateze turneul de la Wimbledon // Foto: Imago

În clipa de față, cei din Rusia și Belarus nu au acces în competițiile internaționale pe echipe și, în turnee, le este interzis să-și afișeze numele țării și steagul. Aceste sancțiuni privesc statul rus, agresor sălbatic asupra Ucrainei.

Dar și individual, jucătorii ruși sunt datori să sufere. Simplii cetățeni ai Rusiei sunt loviți acum de sancțiunile economico-financiare ale Occidentului, trebuie să facă față devalorizării rublei, creșterii prețurilor, lipsei de produse de bază, șomajului, mulțumită războiului lui Putin.

Tenismanii sunt profesioniști, joacă pe bani, nu puțini. Trebuie să simtă și ei cât costă a fi rus în regimul Putin. Mai ales că niciunul nu a luat o poziție explicită, limpede, împotriva monstruozităților comise de Kremlin.

Ca să joace totuși, Rusia poate organiza pentru ei un Vimbliedon la Moscova, cu participarea jucătorilor din China, Koreea de Nord, Iran...


Comentarii (42)
vraca56
vraca56  •  22 Aprilie 2022, 14:09

asa ca pentru astia care fac judecati avind un singur sistem de referinta nu minimum doua ... fir sa fie de logica! ❕O mică rundă de iluminare istorică. ❕ ▶️1989 - 1991: Rusia permite desființarea liniei de demarcație dintre Germania de Est și Germania de Vest și dizolvă Pactul de la Varșovia, își retrage trupele din Europa de Est și are încredere în promisiunea verbală a ministrului german de externe Genscher și a omologul său american Baker că foștii membri ai Pactului de la Varșovia nu vor va face parte din NATO. Trupele americane rămân însă staționate în Germania și nu vor fi retrase. Până în 2004 aproape toți foștii membri ai Pactului de la Varșovia s-au alăturat NATO. ✅"Rusul" rămâne calm. ▶️2001: În discursul său în Bundestag-ul german, Putin face Occidentului o ofertă pentru un parteneriat strâns pentru a depăși diviziunile din trecut. Americanii o interzic. Există până atunci un tampon între NATO și Rusia cu Belarus, Ucraina și cele 3 state baltice (Estonia, Letonia și Lituania). ✅"Rusul" rămâne calm. ▶️2004: Statele baltice devin membre NATO. O primă încălcare a zonei tampon. ✅"Rusul" rămâne calm. ▶️2014: Occidentul răstoarnă guvernul pro-rus și ales democratic al Ucrainei (condus de Viktor Ianukovici la acea vreme) și instalează un guvern pro-american având ca succesor pe Petro Poroșenko. În același moment, Statele Unite - cu Hunter Biden (fiul actualului președinte american) - încep să se infiltr

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  22 Aprilie 2022, 09:19
Postat de tivireli pe 22 Aprilie 2022, 01:35

Norocul acestor state. Altfel, se mirau cum sa fuga in State.

Numai ca mexicanii și triburile de amerindieni au avut soarta...bizonilor!Pamântul a incaput pe mâna roșcovanilor wasps!

orlick
orlick  •  22 Aprilie 2022, 09:08

Sunt impotriva invaziei din Ucraina, dar cred că e o mare greșeală sa pedepsești un popor întreg pentru asta! În plus, e revoltătoare aplicarea dublei masuri: sunt numeroase rezoluții ONU împotriva Israelului, dar nicio sancțiune de genul celoraplicate acum! În sport, vorbim chiar de discriminare pozitivă: echipele evreiești joacă în Europa, în ciuda poziției geografice. Reamintesc faptul ca suprafața recunoscuta Israelului e de 20.770 km pătrați dar statul evreu a ocupat încă 7.000 de km pătrați și continuă colonizarea teritoriilor ocupate în ciuda rezoluțiilor ONU. In lupta cu teroriștii, satul evreu bombardează din când în când zone în care trăiesc civili, ucigând civili nevinovați și distrugându-le bunurile. Situația asta se perpetuează de zeci de ani! CTP nu e revoltat de problemele astea, probabil ca victimele, oamenii de acolo nu sunt la fel de oameni ca ucrainienii.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează