SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

UPDATE Este Oficial! Sportivii ruși și cei bieloruși, INTERZIȘI la Wimbledon!

Daniil Medvedev va fi interzis la Wimbledon
Foto: Imago
Daniil Medvedev va fi interzis la Wimbledon Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 aprilie 2022 18:23 / Actualizat miercuri, 20 aprilie 2022 19:10

Organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat oficial că în urma războiului declanșat de Rusia asupra Ucrainei, sportivii ruși și bieloruși vor vi interziși de la turneul de Grand Slam din Marea Britanie.

UPDATE 18:15 » Sportivii ruși și bieloruși, interziși la Wimbledon

La câteva ore după ce presa internațională dezvăluia că organizatorii turneului de la Wimbledon se gândesc serios să nu îi lase pe sportivii din Rusia și Belarus să participe la turneul programat în perioada 27 iunie - 10 iulie, a venit și confirmarea oficială, cei de la All England Club emițând un comunicat oficial cu privire la decizia lor.

În numele All England Club și al Comitetului de conducere al Wimbledon, dorim să ne exprimăm sprijinul nostru continuu pentru toți cei afectați de conflictul din Ucraina în aceste momente șocante și dureroase. Împărtășim condamnarea universală a acțiunilor ilegale ale Rusiei și am analizat cu atenție situația în contextul îndatoririlor noastre față de jucători, față de comunitatea noastră și față de publicul larg din Marea Britanie, în calitate de instituție sportivă britanică. 

De asemenea, am luat în considerare orientările stabilite de guvernul britanic în special în legătură cu organismele și evenimentele sportive. Având în vedere profilul Wimbledon în Regatul Unit și în întreaga lume, este responsabilitatea noastră să ne jucăm rolul în eforturile ample ale guvernului, industriei, instituțiilor sportive și creative de a limita influența globală a Rusiei prin cele mai puternice mijloace posibile. În circumstanțele unei astfel de agresiuni militare nejustificate și fără precedent, ar fi inacceptabil ca regimul rus să obțină vreun beneficiu de pe urma implicării jucătorilor ruși sau belaruși în cadrul turneului. 

Cu profund regret, vă anunțăm că jucătorii din Rusia și Belarus nu vor primi drept de joc la ediția din acest an. 

- comunicat oficial Wimbledon

Vimbliedon
EDITORIAL
Vimbliedon

Nume importante interzise la Wimbledon

Daniil Medvedev (2 ATP) nu va putea continua cursa pentru detronarea lui Novak Djokovic. Rusia mai are un jucător în top 10 mondial, pe Andrey Rublev (8 ATP). Karen Khachanov (26 ATP) și Aslan Karatsev (33 ATP) ar fi fost și ei prezenți pe tabloul principal.

În tenisul feminin, decizia are urmări și mai mari. Nu mai puțin de 9 jucătoare din Rusia aveau clasamentul necesar pentru a lua startul pe tabloul principal al competiției londoneze.

Și Belarusul ar fi avut 3 reprezentante cu pretenții, pe Aryna Sabalenka (6 WTA), Victoria Azarenka (17 WTA) și Aliaksandra Sasnovich (49 WTA).

Știre inițială: Medvedev și jucătorii din Rusia, excluși de la Wimbledon?!

Cunoscutul site Sportico.com a anunțat, marți, că jucătorii din Rusia nu vor primi autorizația pentru a juca la Wimbledon, notează Agerpres. Până în acest moment, organizatorii prestigiosului turneu de Grand Slam nu au dorit să comenteze informația, însă un anunț oficial ar urma să fie făcut la jumătatea lunii mai. 

La începutul lunii martie, Ministrul Sporturilor din Marea Britanie, Nigel Huddleston, a declarat că se află în discuții cu organizatorii de la Wimbledon pentru a exclude jucătorii ruși din turneu, cu excepția cazului în care aceștia vor lua o poziție clară împotriva invaziei dictate de Vladimir Putin în Ucraina.

Încă un fost jucător de top a spus adio tenisului » Bornele unei cariere remarcabile + 10 meciuri de neuitat
RETRAGERE
Încă un fost jucător de top a spus adio tenisului » Bornele unei cariere remarcabile + 10 meciuri de neuitat

Daniil Medvedev, OUT de la Wimbledon?

Deși cele trei circuite principale din tenis: ATP, WTA şi ITF au permis sportivilor ruşi să continue să joace atât timp cât concurează sub steag neutru şi fără imn, organizatorii de la Wimbledon se gândesc serios să îl interzică pe Medvedev și pe ceilalți jucători ruși din cele două circuite

Față de celelalte turnee din circuit, All England Club are un statut aparte, fiind un turneu independent. Acest lucru le dă ocazia organizatorilor de a interzice participarea sportivilor ruși fără a risca să fie acuzați de discriminare și să fie dați în judecată.

„Cluburile membre private au mai multă libertate în privinţa cui să permită sau nu accesul, astfel încât să nu fie supuse aceloraşi legi de discriminare ca celelalte turnee.

Cei care se află la conducerea circuitului profesionist au libertatea de a interzice jucători dacă aceştia au fost găsiţi de aranjare de meciuri sau de dopaj, dar trebuie să demonstreze că această acţiune este rezonabilă.

În acest caz, jucătorii ruşi ar putea depune plângere că sunt împiedicaţi să îşi câştige existenţa. Totuşi, turneul de la Wimbledon are un alt statut şi regulile sunt diferite”, a declarat un purtător de cuvânt al All England Club pentru sursa citată.

Citește și alte știri din tenis:

VIDEO+FOTO Încă un fost jucător de top a spus adio tenisului » Bornele unei cariere remarcabile + 10 meciuri de neuitat

VIDEO S-a întors! Bianca Andreescu, victorie la primul meci după pauza de 6 luni

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (18)
347655969058390
Ion Popescu  •  21 Aprilie 2022, 20:03

Este o masura fara nici un efect asupra opririi razboiului. O masura pur propagandistica. Vicleanul Albion nu se deminte.

Steaua_inseamna_CSA
Steaua_inseamna_CSA  •  21 Aprilie 2022, 00:41
Postat de wittman68 pe 20 Aprilie 2022, 21:22

Domnule, sustinerile dvs. sunt numai minciuni. Presupunand totusi ca ucrainienii i-au maltratat pe etnicii rusi, cum se face ca Putin le sare in ajutor bombardandu-i si omorandu-i tocmai pe ei? Eu va sfatuiesc sa ganditi pe viitor de doua ori inainte sa faceti asemenea postari. Bine ar fi, deasemenea, sa nu fiti obraznic...

Lasă vrăjeala propagandistă

viorelpreda
viorelpreda  •  20 Aprilie 2022, 21:43

De ce sa pedepsesti sportivii rusi sau bielorusi pentru actiunile lui Putin?Unii nici nu mai stau demult in Rusia.E o aberatie cat se poate de mare.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează