SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Lovitură uriașă pentru Daniil Medvedev! » Rusul riscă să fie interzis la Wimbledon din cauza lui Vladimir Putin

Daniil Medvedev
Foto: Imago
Daniil Medvedev Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 05 aprilie 2022 14:03 / Actualizat marti, 05 aprilie 2022 14:42

Rusul Daniil Medvedev (26 de ani, 2 ATP) poate rata prezența la turneul de Grand Slam de la Wimbledon. Englezii sunt pregătiți să-i interzică participarea din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Deși cele trei circuite principale din tenis: ATP, WTA şi ITF au permis sportivilor ruşi să continue să joace atât timp cât concurează sub steag neutru şi fără imn, organizatorii de la Wimbledon se gândesc serios să îl interzică pe Medvedev.

Daniil Medvedev, operat după eliminarea de la Miami » Ce turnee poate rata
ACCIDENTARE
Daniil Medvedev, operat după eliminarea de la Miami » Ce turnee poate rata

Potrivit celor de la Mirror, aceștia se tem de un posibil triumf la turneu al rusului ar aduce un bonus de imagine regimului lui Putin, în contextul războiului din Ucraina.

Față de celelalte turnee din circuit, All England Club are un statut aparte, fiind un turneu independent. Acest lucru le dă ocazia organizatorilor de a interzice participarea sportivilor ruși fără a risca să fie acuzați de discriminare și să fie dați în judecată.

Daniil Medvedev, OUT de la Wimbledon?

„Cluburile membre private au mai multă libertate în privinţa cui să permită sau nu accesul, astfel încât să nu fie supuse aceloraşi legi de discriminare ca şi celelalte turnee. 

Cei care se află la conducerea circuitului profesionist au libertatea de a interzice jucători dacă aceştia au fost găsiţi de aranjare de meciuri sau de dopaj, dar trebuie să demonstreze că această acţiune este rezonabilă. 

În acest caz, jucătorii ruşi ar putea depune plângere că sunt împiedicaţi să îşi câştige existenţa. Totuşi, turneul de la Wimbledon are un alt statut şi regulile sunt diferite”, a declarat un purtător de cuvânt al All England Club pentru sursa citată.

Citește alte știri din tenis:

„Derapaj Will Smith” în tenis » Gest violent la fileu: și-a lovit adversarul la finalul meciului
AGRESIUNE
„Derapaj Will Smith” în tenis » Gest violent la fileu: și-a lovit adversarul la finalul meciului
Ea l-a convins pe Nick Kyrgios să revină la Roland Garros, deși a numit turneul „cel mai mare gunoi”
ATP
Ea l-a convins pe Nick Kyrgios să revină la Roland Garros, deși a numit turneul „cel mai mare gunoi”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
boreal47
boreal47  •  05 Aprilie 2022, 20:44

Nu este o prostie. Se plateste pentru greselile conducatorilor. Se simte discriminat, sa isi schimbe cetatenia!

dinamo100
dinamo100  •  05 Aprilie 2022, 16:18

O prostie! Medvedev nu a aprobat invazia armatei ruse si s-a declarat anti-razboi. De ce sa penalizezi un individ pentru simplu motiv ca apartine unei natiuni condusa de un dement?! Ar fi o inclacare grava a drepturilor omului cu care se falesc atata tarile occidentale!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close