OPINII  »  EDITORIAL

Ce naiba sărbătorim?

Editorial Dan Udrea
Editorial Dan Udrea

Articol de - Publicat vineri, 04 august 2023 10:31 / Actualizat vineri, 04 august 2023 11:37

Farul, Sepsi și FCSB s-au calificat în turul 3 al Conference League, unde vor da peste Flora Tallinn, Aktobe, respectiv Nordsjaelland. CFR a fost eliminată de Adana Demirspor, deși a avut un om în plus timp de jumătate de oră. Iată câteva concluzii după meciurile echipelor românești în Europa.

1. Nu degeaba Sepsi e o echipă a cărei finanțare e conectată la Guvernul de la Budapesta și la sponsori maghiari. A fost singura care nu s-a calificat în stil românesc, ci într-o manieră occidentală.

2. Farul a condus în cele două manșe doar un minut la tur și vreo 6 la retur. E dramatic că ne entuziasmează pentru campioana României o calificare cu niște armeni amărâți, în vreme ce campioana Insulelor Feroe e deja calificată cel puțin în grupele Conference League.

3. Timp de vreun sfert de oră, Gigi Becali trebuie să-și fi făcut planul privind trecerea de la fotbal la oi, așa cum promisese înainte de meci, în cazul în care va fi eliminat de „echipa asta slabă din Bulgaria”. FCSB a fost mai preocupată de meciul cu CFR, de duminică, și era să suporte o mare umilință. Noroc cu Djokovic, care ne-a dat prilejul unui titlu foarte inspirat în GSP: „Jolly Djoker pentru calificare”.

Ce naiba sărbătorim?

4. CFR a avut parte de un arbitraj ca în vremurile ei bune. Centralul belgian a comis o eroare gravă la faza penalty-ului, atunci când l-a eliminat pe Gravillon, deși acesta căutase să joace mingea. S-ar fi impus doar „galben”. Cu acest cadou nesperat, CFR n-a știut să profite, iar principalul vinovat e Mandorlini. Toate cele 4 schimbări din minutul 75 au fost neinspirate și au coborât nivelul echipei, chiar dacă la golul încasat în prelungiri e foarte mult ghinion.

5. Nu înțeleg de ce naiba trebuie să sărbătorim după seara de joi?! Suntem în regres față de anul trecut, când ne-am calificat cu 4 echipe în turul 3. În plus, punctajul României din acest sezon european e sub Islanda, Luxemburg și Armenia, iar ca număr de echipe încă în competiție suntem la același nivel cu Azerbaidjan, Kazahstan, Slovenia, dar sub Cipru.


Comentarii (88)
demostene1
demostene1  •  13 August 2023, 00:17

ah, baiatul cu mai multe conturi vorbeste. uita-te putin la valorile echipelor si invata sa citesti

luisharcsa
luisharcsa  •  06 August 2023, 16:02

***, tu esti de o nesimtire crunta. Nu scapi nici o ocazie sa dai in CFR. Nu scapi nici o ocazie sa manipulezi opinia publica referitor la finantarea lui Sepsi. Sepsi, echipa de prima liga nu primeste nici un ban de la guvernul maghiar. Banii sunt pentru academii, nu salarii+ infrastructura fotbalistica. Esti o penibilitate de jurnalia mincinos

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Eglwyswrw
Eglwyswrw  •  06 August 2023, 14:41

E simplu : echipele romanesti mai au nevoie de 2 victorii (adica, in sistemul UEFA, 0.500 puncte) pentru a mentine coeficientul de tara actual. Asta fiindca sezonul 2018-2019 a fost unul slab pentru echipele romanesti. Deci cu doua victorii, chiar si insotite de ratarea calificarii, echipele romanesti ar avea un sezon mai bun decat acum 5 ani.

Vezi toate comentariile (88)
Comentează