OPINII  »  EDITORIAL DAN UDREA

Kovacs nu face arbitraj, ci șmecherie! Corpodean să fie mândru, are urmaș pe măsură!

Articol de - Publicat vineri, 02 iunie 2023 00:15 / Actualizat vineri, 02 iunie 2023 00:21

E bine că s-a întâmplat ce s-a întâmplat în CFR - FCU Craiova. E bine că o echipă a fost ajutată de sistem să nu rateze cupele europene.

De ce e bine? Pentru că așa vor înțelege și ultimii naivi din fotbalul românesc că arbitrajul a fost, este și va fi o boală incurabilă cu care se luptă acest campionat, denumit Divizia A, Liga 1, Superliga sau cum se va mai chema în viitor.

Scriam miercuri, cu o zi înainte de meci, că delegarea lui Kovacs e un act de sfidare din partea lui Vassaras. O decizie care calcă în picioare celebrele discursuri în care Burleanu invocă integritatea și buna guvernanță.

Când tu îl trimiți în mod premeditat să o arbitreze pe CFR chiar pe protectorul CFR-ului din ultimii ani, atunci e clar că nu fotbalul e cel care primează, ci relațiile, conexiunile, influențele.

Îmi pare bine că s-a confirmat ceea ce am scris înainte de meci. Am susținut așa: “Cine mai crede în coincidențe nefericite când e vorba despre arbitri și arbitraj să se trezească la realitate! Și să vadă că acest domeniu a rămas virusat și căpușat așa cum a fost dintotdeauna”.

Kovacs nu face arbitraj, ci șmecherie! Corpodean să fie mândru, are urmaș pe măsură!

Fix asta ne-a demonstrat prestația jenantă a lui Istvan Kovacs! N-ai cum să fii arbitru la Mondial, European și sferturi și semifinale de Champions League, iar la acel fault banal al lui Bauza să decizi că e al doilea cartonaș galben! N-ai cum!

Aceasta nu este o eroare. De fapt, faza în sine arată cât de mult s-au perfecționat arbitrii în a deține diverse pârghii pentru a decide rezultatul unui meci. Teoretic, apariția VAR ar fi trebuit să le diminueze puterea. Dar arbitrajul e o castă care a știut mereu să se adapteze repede situațiilor de criză.

Istvan Kovacs a ales să greșească la o fază la care știa că VAR nu poate interveni. Acordarea unui al doilea galben, chiar dacă e eronat dictat, nu e de competența VAR! Acesta nu e arbitraj, ci șmecherie, nimic altceva!

Acest gen de șmecherie l-am mai văzut în arbitrajul românesc. Sorin Corpodean și cei ca el să fie mândri, au urmaș pe măsură!


Comentarii (127)
Cornel60.
Cornel60.  •  03 Iunie 2023, 14:01

I. Covaci bacii, sigur este arbitru ?. Măi să fie, oare nu din întâmplare a intrat pe o ușă pe care nici el nu știa ce este dincolo de ea ?. Dacă el a vrut să dea examen de admitere la Abator S. A. ca măcelar ?. Nu de alta, dar el are stilul măcelăresc, fără a mai sta pe gânduri.

canad
canad  •  03 Iunie 2023, 09:50
Postat de icostin66 pe 02 Iunie 2023, 11:39

Se spune ca presa ar fi a patra putere in stat. Condeiul unui ziarist este o arma, de aceea cel care este angajat pentru a scrie ar trebui sa posede un permis echivalent al celui de portarma. Acest Udrea are pagina lui, ***, fiindca refuz sa cred ca nu poate deosebi un fault banal de un fault de galben...:) Bauza si-a cerut-o, pana sa primeasca primul galben a mai avut cel putin doua interventii care au fost iertate de arbitru. Al doilea l-a primit firesc, la un fault clarissim, blocand o actiune de contraatac a franarilor. Galben de manual! ***?! Reactia prazarilor patronati de puscariasul cu nume de carnat fara matz a fost absolut aiuritoare. Stiau ei ceva, fiindca nu pot sa cred ca Achim nu stie ce a jucat si nu a vazut faza la care Janga a fost faultat in saritura si trebuia sa primeasca penalty...:) Caravana trece, *** *** a pustiu...:) P.S. De cand un arbitru trebuie sa vegheze la ''echilibrul'' din teren si nu trebuie sa aplice regulamentul?!

Frumos spus si de apreciat ...dar multi stau la meciurile CFRului cu sufletul la gura daca se intampla ceva cu care ei nu sunt deacord ;tv sta cu camera pe Dan P sa-i prinda orice vorba...semidoctism...circ ieftin...daca faza e pt CFR apoi trebe notat si discutat pana in panzele lui udrea...daca nu, s-a trecut deja cu vederea.....saracu Pancone vine si zice "Ba-nu joaca echipa" si asa este, echipa nu a mai jucat ca inainte. Probabil s-au saturat de atea titluri. Cine stie?

bogdan_m
bogdan_m  •  03 Iunie 2023, 05:53

"Câinii latră, caravana trece". Kovacs "a gresit" la unul din ultimele meciuri ale sezonului. Pana la reluarea campionatului uita toată lumea și va arbitra în prima etapa. Ca asa e în România...

Vezi toate comentariile (127)
Comentează