OPINII  »  SPANIA

„Mă duc să-mi împlinesc visul!”

Articol de - Publicat luni, 02 ianuarie 2023 18:35 / Actualizat miercuri, 04 ianuarie 2023 13:30

Întotdeauna îmi place când fotbalul își arată sufletul și am o afinitate deosebită pentru momentele sale emoționante, pe care le-am putea numi chiar patetice. Mai ales pentru cele care par imposibile în fotbalul modern. Dar iată că mai există și romantism, pentru nostalgici.

Fără a judeca viețile altora, în decurs de câteva zile am aflat decizia unui jucător uriaș, cel mai mare din istorie pentru unii, care va câștiga 200 de milioane de euro în 2 ani la o echipă care nu înseamnă prea mult în fotbal. Și o alta, a unui fotbalist care nu e în prim-plan, nu a fost niciodată, dar care dă un exemplu remarcabil, la o echipă care a scris cândva istorie.

Din La Liga în Liga 3

Aceasta este povestea lui Lucas Perez, un jucător care a renunțat la venituri de 7 cifre și a plătit 500 de mii de euro din propriul buzunar ca parte din suma de transfer, pentru a coborî două divizii și a-și împlini visul.

Marți, la 34 de ani, va începe a patra etapă a sa la Deportivo La Coruña. Lucas Perez care a jucat la Arsenal și care era golgeterul lui Cadiz în La Liga.

Mâine, 3 ianuarie, este reunirea de la Cidade Deportiva de Abegondo, iar duminică e meci pe El Riazor, cu Unionistas de Salamanca.

«Depor a mea»

Nu e prima dată când Perez renunță la bani pentru Depor. Născut în La Coruña, Lucas a semnat cu Deportivo abia în 2014, împrumutat de la PAOK. La greci câștiga 600.000 de euro, în Galicia a primit 150.000. Echipa sa favorită a fost mereu prima opțiune și niciodată n-au contat banii.

A făcut un sezon fabulos atunci și a fost cumpărat definitiv de spanioli, dar vândut după un an la Arsenal, pentru 20 de milioane de euro. Împotriva voinței sale!

„Nu a vrut să plece la Arsenal. «Depor a mea», «Depor a mea», «Depor a mea», toată ziua o ținea numai așa. Mereu cu Depor. Mi-a zis să-i negociez un nou contract, pe 7 ani, ca să rămână. Dar clubul avea nevoie de bani și a fost forțat să plece!”, povestește impresarul său. A plecat la Londra și a revenit totuși, ca împrumut.

„Mă duc să-mi împlinesc visul!”
Lucas Perez la Arsenal, acum 6 ani

A jucat doar în prima ligă la Depor, cu care a retrogradat în 2018 și față de care simte că are o mare datorie fotbalistică, nu doar sentimentală.

„Lucas Perez, împotriva fotbalului-afacere”

În această vară, Lucas Perez a fost prezent în tribună la meciul decisiv pentru promovare, cu Albacete. Depor a pierdut, iar Lucas a fost văzut plângând la final. Nu-i venea să creadă că promovarea a fost ratată.

Acum a revenit, după 4 ani, 6 luni și 11 zile. A semnat pe 2 ani și va primi tricoul său favorit, cel cu numărul 7. „Lucas Perez, împotriva fotbalului-afacere” a titrat El Pais. Nimic nu poate sintetiza mai bine acest transfer.

  • Declinul lui Depor a început în 2015, iar dubla retrogradare, care a dus-o în liga a treia, e la ani-lumină de acel vis frumos care a fost SuperDepor, perioada magică din 1992-2004, cu Bebeto, Djukic, Naybet, Tristán, Djalminha, Fran, Makaay, Mauro Silva și legendarii antrenori Arsenio Iglesias și Javier Irureta

Am venit acum un an, cu un obiectiv clar: să ne salvăm. Și am reușit! Mulțumesc fanilor, clubului și orașului pentru dragostea arătată în tot acest timp. 

Mă duc să-mi împlinesc visul! Vă doresc toate cele bune, le meritați!

Mesajul lui Lucas Perez pentru fanii lui Cadiz, în ultima zi din decembrie 2022

Cum a fost primit Lucas Perez acasă, după transfer:

Când mi se spune „O să joci în liga a treia...”, eu nu văd lucrurile așa. O să joc la Depor! E Deportivo, nu e liga a treia! 
Lucas Perez

„Sper să te iubească cineva așa cum o iubește Lucas Perez pe Depor. Să plătești jumătate de milion din propriul buzunar ca să cobori printre noroaie. Ceva ce nu s-a văzut într-un fotbal care merge în direcția opusă. Un nebun. Nebunul nostru” - Suporter al lui Depor

„Ne pleacă Lucas Perez, cel mai bun jucător, pentru a merge la Depor. A plătit pentru a juca la echipa vieții lui. Din prima până în ultima zi și-a dat sufletul pe teren. Îi datorăm mare parte din salvarea de la retrogradare. Mulțumim pentru tot, revenire fericită acasă!” - Suporter al lui Cadiz

Anunțul oficial al transferului lui Lucas Perez la Depor:

32de goluri și 18 pase de gol are Lucas Perez la Depor, în 98 de partide. Este ultimul jucător care a reușit peste 17 goluri într-un singur sezon, 2015-2016 (și 8 assisturi)


Comentarii (10)
Georgegeorge2022
Georgegeorge2022  •  03 Ianuarie 2023, 10:50

Un gest superb, din partea unui fotbalist care, totusi, a ajuns mai sus decat ar fi meritat: a fost unul dintre cei mai slabi jucatori liderului actual din Premier League, alaturi de Bendtner!

Sampdorianul
Sampdorianul  •  03 Ianuarie 2023, 08:49

Mersi pentru articol.Superb Celta Vigo mai are un baiat cu inima mare:Iago Aspas

Laurentiu_09
Laurentiu_09  •  03 Ianuarie 2023, 08:23

Superb subiect, superb articol!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează