OPINII  »  EDITORIAL

Blaturi sau ce?!

Articol de - Publicat vineri, 07 mai 2021 14:50 / Actualizat vineri, 07 mai 2021 15:04

Întrucât le-a bătut pe FCSB și pe Craiova, am scris ieri câteva cuvinte frumoase despre Sepsi. Numeroși internauți m-au luat însă la rost. "De acord cu observațiile la adresa Craiovei, nu și cu laudele pentru Sepsi, care face permanent non-combat cu CFR", a notat unul. Completat de altul cu "Sper să se desființeze Sepsi și CFR, echipe cu lipsă de respect față de celelalte competitoare". Și tot așa, săgeți otrăvite trimise către cele două.

Statisticianul GSP, Liviu Manolache, m-a lămurit de ce s-au ambalat mulți iubitori ai fotbalului. Pentru că din cele 11 meciuri directe jucate în L1 cu Sepsi, CFR a câștigat 9, iar două s-au încheiat nedecis. Logic, se poate gândi că, redutabilă mai ales pe teren propriu, Sepsi nu s-a omorât cu firea de câte ori a întâlnit-o pe CFR. Că s-a predat dinainte. Că, scuzați expresia, a stat capră.

Evident că fanii roș-albaștri au sărit ca arși. Acuzând că, favorizată de "satelitul" din Sf. Gheorghe, formația din Gruia beneficiază de o șansă în plus, una însă incorectă, în cursa pentru titlu. De înțeles această atitudine, cu un amendament. Că și suporterii "feroviarilor" pot aduce în discuție un reproș asemănător în clipa în care analizează duelurile dintre FCSB și Botoșani.

Dueluri adjudecate într-o proporție semnificativă, 16 succese din 21 de partide, de formația bucureșteană. Concret, din 11 întâlniri cu FC Botoșani gazdă, socotind-o și pe cea de joi seară, FCSB a câștigat 10, a 11-a terminându-se egal. Cu alte cuvinte, când le pun la zid pe CFR și pe Sepsi, susținătorii echipei din Berceni n-ar trebui să fie atât de categorici. Decât să arate cu degetul spre adversari, mai bine s-ar uita în oglindă. Totuși, ce ție nu-ți place altuia nu-i face.

Poate că meciurile incriminate au fost "strategice" ori poate nu, cine să bage mâna-n foc?! Nu-i exclus, zic, ca Sepsi și Botoșani să aibă un complex de inferioritate față de CFR și, respectiv, față de FCSB. Dac-ar fi așa, variantă totuși puțin probabilă, cele două protagoniste s-ar găsi pe picior de egalitate. În sensul în care fiecare ar primi câte o mână de ajutor, ceea ce n-ar strica prea tare echilibrul. Ca atare, nu aici s-ar hotărî titlul, ci în restul etapelor, ce atâta tura-vura?!

Întorcându-mă la acest 1-3 de joi, n-aș mai comenta arbitrajul de repetent al gălățeanului Adrian Cojocaru. Prestație jalnică, de care s-au plâns, justificat, atât Iftime, cât și Croitoru. Între alte gafe, "centralul" n-a fluierat penalty la M. Roman I și l-a inventat pe cel din care Moruțan a stabilit scorul final. A nedreptățit-o însă și pe FCSB.

Blaturi sau ce?!
foto: facebook/fcsb

M-aș opri, nedumerit, asupra strădaniei botoșănenilor ca oaspeții să înceapă partida în avantaj, nu cumva să aibă, săracii de ei, bătăi de cap. Meleke a căutat cu lumânarea al doilea "galben", pe care oricare alt arbitru i l-ar fi dat cel mai târziu în minutul 34!, în timp ce Braun nu s-a sfiit să le ofere cadou bucureștenilor un penalty încă din minutul 15. Ca, Doamne ferește!, să nu se încurce lucrurile.

Să fi fost, zău așa, blaturi toate meciurile pomenite aici? La această întrebare fiecare răspunde cum îi convine. În funcție de echipa cu care ține, nu?


Comentarii (44)
cobra_z
cobra_z  •  08 Mai 2021, 18:47

ati incercat sa puneti un egal la marsavii intre cfr si fcsb pomenind doar de sepsi si botosani. De academica clinceni sponsorizata prin interpusi direct de becali nu spuneti nimic ? :)))

mosvasile
mosvasile  •  08 Mai 2021, 15:06
Postat de parpalache pe 07 Mai 2021, 19:31

Inainte de asa zisa„revolutie”sau„lovi-lutie”cum i-a zis Mircea Dinescu-blaturile erau„legitime”!Directorii marilor intreprinderi socialiste-cu mii de muncitori-unele chiar cu zeci de mii-cei care faceau blaturile pentru echipele patronate de intreprinderile conduse de ei-daca erau luati la rost-la partid sau la securitate-veneau cu argumentul„beton”:e un oras mincitoresc,iar oamenii muncii vor sa aiba echipa in divizia A!Dupa revolutie-cand s-au ruinat intreprinderile socialiste-devalizate de„intreprinzatorii strategici”si odata cu ele au disparut si echipele „muncitoresti”-celelalte echipe au incaput pe mana imbogatitilor postcomunismului,multi provenind din medii interlope1Care nu puteau sa isi abandoneze naravurile nici in fotbal!Asa se face ca intr-o perioada influentul GG Becali castiga blaturi-si chiar jucatori(Lovin,Valentin Badea?)la...masa de pocher!Dar acum -cu atatia jucatori straini-nu mai mergea ca patronul sau antrenorul sa zica in vestiar”azi dam punctele”!Nu!Cea mai sigura metoda a devenit...„umblatul”la jucatorii adversi(adica coruperea lor)!Aa,ca ceilalti „se prind” imediat si reactioneaza... unii ambitionandu-se,iar altii dimpotriva facand figuratie...Si mai sunt si„cumetriile”dintre jucatori!„Gica lasa-ne ma sa batem,ca la anul joci la noi”!Aseara la „frumosul”film artistic dintre Botosani si fcsb,erau stanjeniti pana si comentatorii transmisiei de la GIGI SPORT1-fcsb-isti sinceri sau de nevoie!

La un meci de coperativa, ne aducem aminte de acel Astra-fcsb=3-2(din play off-ul sezonului trecut),dupa ce fcsb conducea cu ...2-0 dupa primul sfert de ora(exact ca la Botosani)!Dar...a stricat„omenia” Denis Alibec, de unul singur-ajutat doar de strainii Radunovic si Crepulja-ca razbunare ca a fost alungat de la fcsb de intrigile„antrenorului”...MM Stoica!

parpalache
parpalache  •  08 Mai 2021, 08:25
Postat de planetfun pe 07 Mai 2021, 20:34

Nu mai merge cu jucatori straini ? Pai bilica, buhema, dimitrov si lista continua, ce sunt bai, pardesiu ? Nu va e ma rusine ?

Una ca nu ai inteles(pentru ca ai citit cu ochiul unei ***),doi ca voi ar trebui sa va ascundeti de rusine dupa asemenea„productii”!Eu am scris ca nu mai merge sa intre antrenorul in vestiar(ca pe timpul lui Sica Alexandrescu-seful Cooperativei) si sa zica in gura mare:„baieti vine nea GG,trebuie sa-i dam punctele ca e el Gheorghe Dracu”!Ca strainii-(azi aici,maine in Azerbaidjan), te santajeaza apoi de te ustura buzunarul!Si ca cea mai sigura metoda (si mai ieftina),e tot coruperea fundasului(conform clasicului in viata GG Becali el cica l-a miluit pe unul Mihalache de la Astra, cu zece mii de dolaari)!Nu douasute de mii cat zicea ca ii cerea Iasi-ul!Si daca tot ai pomenit de Bohuenna si de Dimitrov-de ce nu zici si de „prestatia”lor din meciul cu...fcsb!Din finala Cupei!Dimitrov i-a pus mingea pe tava lui Man ca sa dea golul victoriei,iar Bohuena a luat doua cartonase galbene in doua minute!Iar eu l-as pomeni si pe Chipciu din acel„minunat”fcsb-CFR=3-0,cand fcsb a deschis scorul din„pasa”lui Chipciu!Si mai e si metoda„infailibila”a promisiunii de transfer”!Stii cine a„patentat-o,nu?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează