OPINII  »  EDITORIAL

Du-te, Novak, du-te!

Articol de - Publicat marti, 13 iunie 2023 12:24 / Actualizat marti, 13 iunie 2023 12:42

Ministerul Sportului a mai fost agenție, chiar și autoritate sportivă, deci nu trebuie să ne speriem că nu va mai fi considerat minister, ba cred că e foarte bine că devine agenție separată, condusă de un secretar de stat. Și să sperăm că va fi Elisabeta Lipă.

Eduard Novak nu a făcut absolut nimic notabil în conducerea Ministerului Sportului, ba mai rău, a construit bariere în câteva federații. Nici până astăzi nu s-a întâmplat nimic în Federația Română de Tenis, care este o nebuloasă totală, la Hochei s-au menținut aceleași certuri naționaliste între partea română și cea maghiară din Harghita și Covasna, iar la Ciclism, amintiți-vă de mizeriile de la alegeri, când s-au luptat Alexandru Ciocan și Szabolcs Sebestyen. 

Du-te, Novak, du-te!
Eduard Novak, ministrul Sportului

Novak este cea mai tristă amintire a sportului românesc. Și-a premiat tatăl, pe care l-a făcut antrenor emerit, cu suma de 112.000 euro, aburindu-ne cu vrăjeala ieftină că e acoperit de prevederile legale.

Dacă nu conducem sportul, ne menținem în formă

Diversiunile continuă în cadrul instabilității politice din România, iar unii consideră că Novak a făcut treabă. Ce treabă? Că s-a apucat să se antreneze în biroul de ministru? Sportul se face în timpul liber, nu la serviciu. Ești plătit din banii statului, ești demnitar ales, iar tu sfidezi pe toată lumea, îți aduci bicicleta, antrenorul personal, și în loc să-ți îndeplinești atribuțiile, te crezi Alberto Contador la geamul din biroul de pe Vasile Conta. 

Nu imaginea ministrului contează, domnule Novak, ci imaginea sportului românesc, care în mandatul dumneavoastră a fost făcută pilaf sau gulyás cu paprika. Nu plecați pe fenta UDMR-ului, că se alege praful de sportul românesc dacă devine agenție separată și nu va mai fi minister.

Vă dau un exemplu, din 2003 și până în 2008 a fost Agenția Națională pentru Sport, sub conducerile lui Octavian Morariu, Constantin Diaconu, Florian Gheorghe și Octavian Belu. Căutați rezultatele sportului românesc, sub conducerea lor, să vedeți că nu a fost afectat cu nimic sportul românesc. Când a fost Autoritatea Națională pentru Sport, cu Doina Melinte și apoi Carmen Tocală, tot a arătat mai bine sportul românesc decât cu Eduard Novak.

Orice mesaj în limba domnului Orban

Oamenii nu uită când domnul ministru a omis intenționat felicitarea unei echipe din România, FC Voluntari, ci doar Sepsi OSK Sfântu-Gheorghe jucase acea finală a Cupei României. Absolut orice mesaj de pe pagina sa era tradusă și-n limba maghiară. Dacă tot voia să aibă o imagine bună, ar fi putut pune în limba engleză, nu doar să se laude în preajma unui bazin inaugurat împreună cu Czeke Attila și Tanczos Barna. Novak rămâne o amintire tristă pentru sportul românesc, un ministru care nu a avut niciodată diplomație, care a persiflat-o pe Ana Maria Popescu, vicecampioana olimpică de la Tokyo, spunând o inepție la adresa scrimei românești.

Jó éjszakát, Eduard Novak! Reméljük, nem tér vissza a román sporthoz. Asta ca să-i arăt domnului Novak că jumătate sunt maghiar, să nu apară CNCD-ul, să ne zică: Van valami a magyarokkal.


Comentarii (10)
anatol_karagandici
anatol_karagandici  •  14 Iunie 2023, 18:27

Problema nici macar nu sunt udemerismele lui Novak ci FIX COMBINATIILE TIPIC BALCANICE. Degeaba spui tantos "nem tudom" daca dupa colt te pretezi FIX LA CHESTIILE CARE SE INVART DE LA PRISTINA PANA LA VARNA, DE LA ATENA PANA LA BAIA MARE SI DE LA BUDAPESTA PANA LA ISTANBUL. Invarteala tip "alba-neagra" cu care RUGBY-UL ROMANESC A FOST DEPOSEDAT DE STADION ramane de foarte departe cea mai mare pata pe mandatul acestui combinator udemerist. Abia pe locul 2, la mare distanta, vine aia cu suta de mii de euro pentru tac'su, combinatie pe care desigur ca ar trebui s-o investigheze fix DNA.

Barna
Barna  •  14 Iunie 2023, 17:45
Postat de Haha1989 pe 14 Iunie 2023, 12:55

D-le "ziarist", băiețaș frustrat, dacă nu era ungur sunt ferm convins ca tăcea, nu mai e ea frustrări. De ce nu ai scris și despre cu îl blocau federațiile respective doar ca era ungur. Un articol penibil. Vom vedea ce va face Firea sau lipa. Aduceți toată Ucraina ca și asa sunt la moda la pupat.....

Adică dacă e ungur, nu poate fi incompetent? A fost numit politic, pentru ca UDMR-ul avea dreptul la câteva ministere, iar acolo n-a făcut mare brânză!

GINTONIC23
GINTONIC23  •  14 Iunie 2023, 13:47

Imi vin in minte multe episoade urate cu acest ins... uns si el ministru (ca si multi altii inaintea lui) doar pt ca asa au fost interesele politice! Dar cel mai groaznic moment mi s-a parut cel in care nu era in stare sa rosteasca Imnul Romaniei! Sunt convins ca stia versurile, dar gena dansului refuza sa le rosteasca!!! I se blocau in gat si doar ranjea fasolea! Probabil ca le considera o blasfemie!! Si... ce sa mai pretinzi de la un tip care si-a urmarit interesele personale, de grup si de etnie! Au fost multi ministrii la sport slabi inainte, dar ce s-a intamplat in acest mandat a fost de-a dreptul GREU suportabil si pentru cei mai toleranti dintre noi!! Asa ca, subscriu: Du-te Novak***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează