OPINII  »  EDITORIAL

A scăpat hățurile!

Articol de - Publicat marti, 08 februarie 2022 15:28 / Actualizat marti, 08 februarie 2022 15:55

Cum, abia întors în țară, scriu aceste rânduri marți la amiază, deci înainte de CFR - UTA, pot afirma că formația din Gruia a pierdut constant puncte în finalul ultimelor întâlniri, în vreme ce principala sa urmăritoare, FCSB, a tot câștigat. Într-o excelentă analiză semnată de Manolache, Crăițoiu și Udrea, GSP a probat că, dacă partidele din L1 n-ar fi inclus prelungiri, CFR ar fi avut 20 de puncte în plus și am fi știut campioana încă de pe acum!

Faptul că echipa sa n-a obținut niciun punct după minutul 90, dar a pierdut 4, pe când FCSB a strâns 8 fără să cedeze vreunul, l-a iritat pe Dan Petrescu. I-a întins nervii. Tentat să inventeze comploturi contra sa, "Bursucul" a sărit ca ars și după recentul 1-1 de la Craiova. 

Între altele, i-a imputat "centralului", nimeni altul decât Ovidiu Hațegan, ecuson FIFA din Elite, că n-a acordat Clujului 11 metri la faultul comis de Screciu asupra lui Debeljuh la 1-0 pentru CFR. Când chiar trebuia dictat penalty, părere întărită și de Ion Crăciunescu, expertul numărul 1 în materie.

Temperamental, Petrescu nu numai că a comentat faza cu pricina, care i-a scăpat lui Hațegan din cauza poziției nefavorabile, dar a mers mai departe. Generalizând că "Poate șefii (n.a. Federației, Ligii) nu vor să mai fim pe primul loc"! Aceeași teamă, ori măcar supoziție, că se uneltește ceva împotriva CFR-ului, ceea ce nu se poate demonstra, deși programările unor meciuri au dezavantajat-o uneori pe campioană.

E și acesta, să te plângi și să reclami, un mod de a pune presiune. De a-i avertiza pe arbitri că ești cu ochii pe ei ca nu cumva să mai greșească împotriva ta. Adesea în culpă, CCA n-are însă ce-și reproșa în prezent. La duelurile-cheie i-a delegat pe cei mai buni arbitri, pe Hațegan și pe Kovacs. Din păcate, ambii au comis erori. Fără intenție, dar erori.

La fel a procedat, dramatizând inutil, și cealaltă tabără, de asemenea bântuită de stafia conspirației. Patronul-manager-antrenor Gigi Becali l-a certat pe Istvan Kovacs că i-a refuzat FCSB-ului un alt penalty după cel transformat de Keșeru în prelungirile surprinzătorului 2-2 de-acasă cu Craiova lui Mititelu. 

"Am avut 11 metri la Dumiter, dar cum să dea arbitrul, să ne apropiem la 6 puncte de CFR?!", s-a înfuriat latifundiarul. Care a uitat că, aflată în fața unui adversar din zona retrogradării, echipa sa abia a reușit egalarea la 2 în minutul 90+2, ba și de la punctul cu var!

A scăpat hățurile!

De data asta, îmi pare rău, dar a scăpat hățurile și Mihai Stoica. Vechiul meu prieten, unul dintre cei mai inteligenți și instruiți oameni din fotbalul nostru, l-a luat peste picior pe Dan Petrescu cum că, solicitând penalty la Debeljuh, "a bătut câmpii"! Mai mult, a arătat că "N-are simțul ridicolului" deoarece, pasămite, "Nici nu l-am văzut pe Debeljuh în careu!".

MM s-a păcălit însă pe motiv că Screciu l-a bruscat pe croat, iar Hațegan era dator să fluiere 11 metri. Atât că, plasat nefericit, n-a controlat suficient faza.

Ca idee, una ce-ar merita dezvoltată, nu-i în regulă ca reprezentantul unui club, e și cazul lui Marius Bilașco de la CFR, să apară permanent la un post TV, deoarece el nu va avea cum, logic, să fie obiectiv, neutru, imparțial. Va expune, normal, punctul de vedere al clubului de la care mănâncă o pâine.

Într-adevăr, unul sau altul poate crește audiența, iar observațiile lui Mihai Stoica, mai puțin repetatele critici la adresa concurenței, sunt interesante și stârnesc polemici. Numai că rolul unui formator de opinie e altul și nu-i ușor de jucat. S-ar cuveni să mai vorbim despre asta, nu credeți?


Comentarii (32)
sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  10 Februarie 2022, 02:08

interesant este ca hagi si dan petrescu merg cu uchipele lor tot mai prost. oare ar fi fost mai buni la nationala? nicicind domnilor. cel putin piturca era smecher si avea miros dar astia sint ca la pomul laudat sa nu mergi cu sacul. pacat de boloni. atit

whiteredarad
whiteredarad  •  09 Februarie 2022, 16:03

Vedem zilnic fotbal la TV, la noi, dar mai ales "afara".. Il contrazic pe Dl Ioanitoaia..."..Ion Crăciunescu, expertul numărul 1 în materie."...este un "fost"...e depasit de evenimente , nu e informat ...la zi, si crede ca orice contact...se fluiera ( ca la baschet). In plus I Craciunescu are party pris-uri si ranchiune vechi...care il fac previzibil si putin credibil. Cit despre CFR...cautati sa vedeti cite penalty-uri decisive a primit FCSB, si cite ...nu a primit CFR. Lucrurile imi par clare...dinspre Bucuresti.... "transpira" tot mai tare ideea ca ..." ne-am saturat de CFR...campioana". Si se procedeaza...in consecinta.

jean_gabin
jean_gabin  •  09 Februarie 2022, 10:10

Daca Dan Petrescu este plafonat si castiga campionat dupa campionat chiar ma intreb cat de pregatititi sunt ceilalti antrenori din liga 1????

Vezi toate comentariile (32)
Comentează