FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Fără prelungiri, FCSB ar fi aruncat prosopul! Clasament șocant fără golurile marcate după minutul 90

Articol de , , - Publicat luni, 07 februarie 2022 23:30 / Actualizat luni, 07 februarie 2022 23:42

Incredibil: dacă s-ar ține cont doar de golurile marcate în cele 90 de minute ale jocurilor, nu și în timpul adițional, diferența dintre CFR și FCSB ar fi de două ori și jumătate mai mare decât e în clasamentul real. Ar însemna 20 de puncte și titlul ar fi fost definitiv închis atunci

"FC90+" a titrat, luni, pe pagina 1 Gazeta Sporturilor. Titlul făcea trimitere la ceea ce s-a întâmplat în meciul FCSB - FC U Craiova, în care gazdele au evitat eșecul în minutul 90+2, însă la fel de bine poate fi o concluzie care să însoțească întreg sezonul actual pentru trupa roș-albastră. 

E aproape neverosimil modul în care în ultimele 14 etape, FCSB a reușit să tranșeze soarta unor meciuri dincolo de minutul 90! Fără excepție, toate finalurile de meci în care a fost implicată vicecampioana și în care golurile au fost decisive în împărțirea punctelor au aparținut trupei antrenate actualmente de Toni Petrea.

12 puncte anulate de golurile din prelungiri

Plecând de la această realitate, GSP a analizat cum ar fi arătat acum duelul pentru titlu dintre primele două clasate dacă, în cele 24 de runde disputate până acum, ar fi luate în calcul doar golurile marcate până în minutul 90! Lucru valabil și pentru CFR, și pentru FCSB. Concluzia e una incredibilă: FCSB doar a adunat puncte cu reușitele din prelungiri, iar CFR doar a pierdut teren după ce arbitrul de rezervă a indicat cu cât se prelungește meciul.

Palmaresul roș-albaștrilor e chiar ieșit din comun la acest capitol. În nu mai puțin de 5 meciuri, golurile marcate în afara celor 90 de minute au însemnat punct sau puncte. Iar adunate i-au adus în clasament nu mai puțin de 8 puncte. 

CFR a pierdut 4 puncte, astfel că diferența dintre cele două ar fi fost una imensă, de nu mai puțin de 20 de puncte în favoarea clujenilor. Iar bătălia pentru titlu ar fi fost, practic, închisă definitiv: chiar și cu înjumătățirea de la startul play-off-ului s-ar fi ajuns la 10 puncte! Așa, cu finalurile explozive pe care roș-albaștrii le-au avut, dar și cu genunchiul pus în pământ din partea CFR-ului, diferența e de numai 8 puncte, adică dacă se va păstra până la finalul sezonului regulat.

Claudiu Keșeru a prins curaj: „Dacă voi decide să vorbesc, voi avea multe de spus!” » Replica lui Becali a venit imediat
FCSB - FCU Craiova 2-2
Claudiu Keșeru a prins curaj: „Dacă voi decide să vorbesc, voi avea multe de spus!” » Replica lui Becali a venit imediat

Într-un singur meci s-a întâmplat ca FCSB să înscrie în prelungiri, dar golul să nu producă efecte directe asupra clasamentului. La victoria cu FC Botoșani, scor 3-1, când Tănase a închis tabela în minutul 90Ă4, când scorul deja era 2-1. Totuși, acel meci a fost câștigat tot pe final, fiindcă golul 2 al roș-albaștrilor a fost reușit de Ianis Stoica în minutul 86!

+45 FOTO

Cum arată clasamentul real, la zi, după 24 de etape

  1. CFR Cluj 60p
  2. FCSB 52p

Cum ar fi arătat clasamentul fără golurile marcate după minutul 90

  1. CFR Cluj 64p
  2. FCSB 44p
„Clienții” lui Gigi Becali, după FCSB - FCU Craiova 2-2: „Deja am vorbit cu MM să-i găsim înlocuitor” + „Cum, mă, Pintilii, să faci așa ceva?!”
FCSB - FCU CRAIOVA 2-2
„Clienții” lui Gigi Becali, după FCSB - FCU Craiova 2-2: „Deja am vorbit cu MM să-i găsim înlocuitor” + „Cum, mă, Pintilii, să faci așa ceva?!”

RADIOGRAFIA JOCURILOR DECISE DE GOLURILE MARCATE ÎN MINUTELE DE PRELUNGIRI

FCSB a câștigat 8 puncte după minutul 90

Etapa 11: Chindia - FCSB 0-1
- Budescu a marcat din penalty în minutul 90+7
- 2 puncte câștigate

Etapa 17: CSU Craiova - FCSB 2-3
- Cordea a înscris golul victoriei în minutul 90+1
- 2 puncte câștigate

Etapa 20: FCSB - Rapid 3-1
- Fl. Tănase a transformat penalty-ul, la 1-1, în minutul 90+3
- Ianis Stoica a făcut 3-1 în minutul 90+6
- 2 puncte câștigate

Etapa 22: FCSB - CFR 3-3 
- Iulian Cristea a egalat în minutul 90+4
- 1 punct câștigat

Etapa 24: FCSB - FCU Craiova 2-2
- Keșeru a transformat penalty-ul din minutul 90+2
- 1 punct câștigat

FCSB nu a pierdut niciun punct după minutul 90

- n-a încasat niciun gol în prelungiri

CFR nu a câștigat niciun punct după minutul 90

- n-a marcat niciun gol în prelungiri

CFR a pierdut 4 puncte după minutul 90

Etapa 22: FCSB - CFR 3-3
- a încasat golul egalizator de la Iulian Cristea în minutul 90+4
- 2 puncte pierdute

Etapa 24: CSU Craiova - CFR 1-1
- a primit golul egalizator din partea lui Gustavo în minutul 90+6
- 2 puncte pierdute

A brevetat finalurile cu toți jucătorii de atac în teren

Ultimele două meciuri în care FCSB a reușit să scoată in extremis remiza, cu CFR și FCU Craiova, au găsit trupa lui Toni Petrea aruncând în teren aproape tot ce avea disponibil din postura jucătorilor cu profil ofensiv. Nu mai puțin de 6 jucători de atac se aflau pe gazon atunci când Iulian Cristea, respectiv Keșeru au marcat golurile egalizatoare.

MeciNr. jucători de atac în teren în prelungiri
Chindia - FCSB 0-15 (Olaru, Budescu, Cordea, V. Gheorghe, I. Stoica)
CSU - FCSB 2-34 (Tănase, I. Stoica, Budescu, Cordea)
FCSB - Rapid 3-15 (Tănase, V. Gheorghe, Fl. Coman, I. Stoica, Keșeru)
FCSB - CFR 3-36 (Olaru, Dumiter, Fl. Coman, Oct. Popescu, Cordea, V. Gheorghe)
FCSB - FCU 2-26 (Olaru, Dumiter, I. Stoica, Keșeru, Oct. Popescu, V. Gheorghe)

"Nu mi s-a întâmplat niciodată în cariera mea, și am fost și pe la echipe mici, să ratez victoria în 3 meciuri consecutive în care am condus până aproape de final!"
Dan Petrescu, antrenor CFR

15% din golurilemarcate de FCSB în acest campionat, 7 din 46, au fost marcate după minutul 90

50% din golurilemarcate după minutul 90 și care au fost și decisive pentru soarta punctelor au fost reușite din penalty, 3 din 6, fiecare având alt executant: Budescu, Tănase, Keșeru

Când a marcat FCSB golurile

În cele 24 de etape, vicecampioana are cea mai bună ofensivă din Liga 1. 46 de goluri, o medie de aproape 2 goluri pe meci. Repartizarea golurilor pe intervalele de câte 15 minute ale timpului de joc arată că FCSB e letală în ultimele 30 de minute, în care a reușit mai mult de jumătate dintre goluri.

IntervalNr. goluri marcate
0-157
16-305
31-453
45+2
46-605
61-7510
76-907
90+7

E Neubert cheia finalurilor explozive?

FCSB aproape că a făcut o regulă din a marca goluri decisive la sfârșitul jocurilor. E doar o simplă întâmplare sau acest lucru se datorează pregătirii fizice? A fost unul dintre argumentele pe care anumiți oameni de fotbal le-au invocat în a susține teoria că toate aceste reușite au un suport, nu doar noroc. Thomas Neubert e preparatorul roș-albaștrilor și el se află la al doilea sezon în această postură.

+45 FOTO

A revenit la FCSB în vara lui 2020, după ce mai fusese în două perioade: 2012-2014 și apoi între decembrie 2015 și decembrie 2016. Neubert a fost considerat unul dintre oamenii-cheie aflați în spatele succeselor clubului lui Becali între 2012 și 2014, când Reghecampf a fost antrenor. Atunci, FCSB a luat două titluri, dominând autoritar campionatul, a mers în grupele Champions League, iar în Europa League a accesat optimile de finală.

Anul trecut: un gol primit în 90+3 a spulberat șansele la titlu

Ceea ce a realizat FCSB în actualul campionat contrastează izbitor cu modul în care s-a comportat echipa, în finalurile de meci, în sezonul precedent. În toate cele 40 de etape din 2020-2021, FCSB a înscris 5 goluri în prelungiri și a încasat două. Dintre cele 5 însă, doar două au produs și punct sau puncte. Ambele i-au aparținut lui Florin Tănase, în victoria 1-0 de la Mediaș și în remiza 2-2 de la Sf. Gheorghe. În schimb, a încasat un singur gol decisiv dincolo de minutul 90, însă acesta a avut o greutate aparte. E reușita lui Burcă, din derby-ul FCSB - CFR 1-1, disputat cu 5 etape înainte de finalul play-off-ului. Dacă atunci s-ar fi terminat 1-0, FCSB ar fi fost mare favorită la câștigarea campionatului.

Programul celor două până la finalul sezonului regulat

FCSBCFR
Clinceni (d)UTA (a)
Chindia (a)Mediaș (d)
Mioveni (d)Rapid (a)
Farul (a)Sepsi (d)
Argeș (d)Voluntari (d)
Voluntari (a)Dinamo (a)

Ionuț Rada, despre jocul CFR-ului în meciul cu CSU Craiova: „Este al treilea meci când scapă controlul!”

CITEȘTE ȘI:

Gigi Becali, investiție impresionantă » Pe ce cheltuie 10 milioane de euro: „Am făgăduit asta acum 13-14 ani”
FCSB
Gigi Becali, investiție impresionantă » Pe ce cheltuie 10 milioane de euro: „Am făgăduit asta acum 13-14 ani”
Gigi Becali intră la negocieri după ultimul meci al etapei: „Poate să plece pe un preț bun” + Jucătorul de care nu se poate apropia:  „Nu e de vânzare”
FCSB
Gigi Becali intră la negocieri după ultimul meci al etapei: „Poate să plece pe un preț bun” + Jucătorul de care nu se poate apropia: „Nu e de vânzare”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (40)
482761529217904
Costel Ivascu  •  08 Februarie 2022, 21:05

Anul trecut ai pierdut cel puțin 15 puncte din cauza lui Vlad, anul ăsta ai pierdut 9 puncte, dar are destul timp la dispoziție să bată recordul.

482761529217904
Costel Ivascu  •  08 Februarie 2022, 20:59

Dacă mai joci cu Crețu și cu Vlad care ți-a pierdut două campionate până acum. Unde l-ai găsit pe circcarul ăsta, care are numai fumuri în cap, iar când te uiți ce portari au celelalte echipe mă întreb cum găsești numai portari bișnițari.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  08 Februarie 2022, 17:02
Postat de ionica007 pe 08 Februarie 2022, 12:45

Ar mai trebui adaugat numarul penalty-urilor acordate pana acum in acest campionat: 10 (zece) pentru *** lui becali si 3 (trei) pentru franari... Cred ca este suficient...:)

Cred ca au fost...18 penalty-uri!De altfel la UEFA echipa lui Becali figureaza pe un deloc onorabil loc 5 intr-un clasament al echipelor care au beneficiat de cele mai multe penalty-uri!Este alaturi tot de echipe din lumea a șaptea a fotbalului,detinute tot de baskani mafioti!

Vezi toate comentariile (40)
Comentează