FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali, investiție impresionantă » Pe ce cheltuie 10 milioane de euro: „Am făgăduit asta acum 13-14 ani”

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 februarie 2022 14:45 / Actualizat duminica, 06 februarie 2022 15:17

Gigi Becali nu a făcut investiții impresionante în campania de transferuri a celor de la FCSB, dar e decis să cheltuie o sumă impresionantă pentru a construi o biserică.

Omul de afaceri a decis în 2010 să ridice o biserică în Pipera. Patronul FCSB s-a implicat personal, iar construcția este aproape de finalizare.

Sute de persoane s-au adunat în fața casei lui Gigi Becali » Ce i-au cerut patronului de la FCSB
Sute de persoane s-au adunat în fața casei lui Gigi Becali » Ce i-au cerut patronului de la FCSB

„E o catedrală. Nu va semăna cu nimic din ce există în România. Va fi realizată după stilul bisericilor ruseşti. În ea se vor putea ruga concomitent 400 de credincioşi, va fi gata la roşu în acest an iar cu tot cu pictură cam în doi ani. Proiectul a fost făcut de domnul Becali, inclusiv cum va arăta acoperişul. 

Tot dânsul se ocupă de altar, icoane, pictură. Gigi Becali a ales şi clopotele care au venit din Rusia”, a spus inginerul Gelu Mălureanu, cel care se ocupă de ridicarea bisericii, potrivit Click.

Construcția va avea 40 de metri înălțime,  35 m lungime și 20 m lățime. În total, investiția lui Becali se ridică la 10 milioane de euro.

„Biserica asta a fost făgăduită acum 13-14 ani când a obţinut Steaua o victorie mare, cu Galatasaray. Eram în post, m-am rugat la Dumnezeu şi am spus «Dă, Doamne, putere». Am avut o ofertă de 6 milioane de euro pentru terenul ăla şi am ales să construiesc biserica, aşa cum am promis. Cu Dumnezeu nu te joci și nu negociezi. Biserica o să mă coste, cu tot cu pictură cam 10 milioane de euro”, a spus Becali pentru sursa citată.

Lui Gigi i-a plăcut biserica, a luat și pensiunea

Ziarul Adevărul a scris că Becali a achiziționat în vara acestui an o pensiune în comuna Dorna Arini, din județul Suceava. Gigi văzuse pe Internet poze cu mica biserică, i-a plăcut, așa că a hotărât să cumpere pensiunea în curtea căreia se afla lăcașul de cult. L-a costat 160.000 de euro. 

Becali a mai anunțat un plan: va construi două mănăstiri în Olănești, una de călugări, cealaltă, de maici. „Mănăstirea de călugări va fi un fel de mic oraș călugăresc cu cinci sute sau cu o mie de călugări. Vor fi și animale, dar numai de sex masculin: măgari, boi. Nu vor fi și găini, doar cocoși!”, a declarat el pentru Libertatea.

Citește și: 

Avem contractul lui Malcom Edjouma cu FCSB! » Gigi Becali îl îmbogățește: bonus uriaș încasat la semnătură

Expulzaţii de la FCSB nu își mai revin » Jucătorii dați afară de Becali se prăbușesc în carieră!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
snooker
snooker  •  06 Februarie 2022, 19:57

Picturile si icoanele vor fi dupa chipul si asemanarea fariseului Becali.

gigi.gheorghe
gigi.gheorghe  •  06 Februarie 2022, 18:29
Postat de samertx pe 06 Februarie 2022, 18:26

„Dobro pozhalovat”. Ne mobilizăm și noi rapid, avem traducători. :))

Stie ceva nea cici daca ridica biserici rusesti.

samertx
samertx  •  06 Februarie 2022, 18:26
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

„Dobro pozhalovat”. Ne mobilizăm și noi rapid, avem traducători. :))

Vezi toate comentariile (27)
Comentează