OPINII  »  EDITORIAL

Arbitrii în culpă

Articol de - Publicat marti, 15 martie 2022 14:26 / Actualizat marti, 15 martie 2022 19:16

Ani în șir, i s-a imputat CCA că se comportă ca un stat în stat, ascunsă într-un turn de fildeș. Mai nou însă, cum președintele ei, grecul Kyros Vassaras, a apărut mai des în public, am sperat că deschiderea lui, ieșirea din muțenie, va aduce și o îmbunătățire a arbitrajului.

Am sperat degeaba. Ne-am lămurit repede că, deși mai stă și la București, nu doar la Salonic, Vassaras vorbește doar ca să nu tacă. De fapt, continuă să ne vândă gogoși. Icre tarama la preț de caviar, asta în timp ce cavalerii fluierului din Liga 1 strică meci după meci într-o veselie. Cu o consecvență demnă de cauze mai nobile.

Din păcate, 3 partide din etapa 1 de play-off și play-out au fost date peste cap de arbitri, 3 din 8, procent important! 

La Chindia - FCU Craiova, 0-0, Iulian Călin i-a refuzat Chindiei un penalty evident. Pentru ca, la Sepsi - Mioveni, 3-1, "centralul" Horia Mladinovici să valideze golul lui Tudorie din ofsaid, poziție nesemnalizată de asistentul Ionel Dumitru. Întrucât golul respectiv a fost cel de 2-1 și s-a înscris în minutul 86, chiar se poate spune că "amnezia" arbitrilor a influențat rezultatul. Sau l-a și viciat, ce ziceți?

Recordul erorilor l-a bătut însă Lucian Rusandu, cel care a ajutat-o pe FCSB s-o învingă pe Farul cu 2-0, luni seara, pe Arena Națională. De acord că echipa bucureșteană a jucat mai mult și mai bine. La fel de adevărat e și că Rusandu a avantajat-o decisiv în momentele-cheie.

Arbitrii în culpă

Cu alte prilejuri, da, formația din Berceni a fost nedreptățită. Recent, de pildă, contra lui FC Voluntari, i se cuveneau două penalty-uri, unul la Fl. Tănase și altul la Mamut. Așa e, numai că asta e altă discuție. 

În disputa cu Farul, în care n-a acordat 11 metri (și avertisment) la "bodicecul" lui Târnovanu la R. Moldoveanu și l-a eliminat ușor pe Dussaut, i-a arătat două cartonașe galbene în aceeași fază!, Rusandu a pus un umăr la succesul gazdelor. Ba încă unul zdravăn.

Delegarea "centralului" covăsnean la meciul cu pricina ilustrează o dată în plus faptul că la CCA se lucrează pompieristic. Că, fiind grec, Vassaras nu cunoaște proverbul românesc despre paza bună ce trece primejdia rea.

Dacă l-ar fi cunoscut, nu l-ar fi trimis pe Rusandu la un alt meci al FCSB după ce, pe 1 octombrie 2021, a favorizat-o pe FCSB în confruntarea cu Chindia. Când l-a eliminat pe Kocici chiar în minutul 8, dar l-a scutit de eliminare pe V. Crețu, care-l lovise cu cotul în plină figură pe Popadiuc (45)! 

Vă mai amintiți de partida aceea, câștigată de trupa lui Becali cu 1-0 dintr-un penalty transformat de Budescu în minutul 90+7? Tocmai de aceea CCA trebuia să evite o vreme asocierea lui Rusandu cu FCSB.

Mai vreți o dovadă despre modul urechist în care acționează CCA? Cum credeți că l-a sancționat Comisia pe Andrei Chivulete după ce acesta a făcut varză confruntarea UTA - Mioveni, 2-1 pe 5 martie, meci în care a inventat două penalty-uri și a ignorat alte două?

Pe 13 martie, l-a trimis rezervă la Rapid - Dinamo ca să nu se obosească băiatul prea tare (s-a jucat la Mioveni) și să ia și el un ban! De unde concluzia că deschiderea lui Vassaras e de ochii lumii, apă de ploaie. Iar promisiunile lui, vorbe goale. 


Comentarii (15)
8_ani_fara_titlu
8_ani_fara_titlu  •  15 Martie 2022, 21:51

Impostorii din Berceni au fost ajutați tot sezonul de arbitrii: roșii pt adversari, de multe ori în prima repriză, penalty-uri fără număr, jumătate din ele eronat acordate și invers pt adversarii lor: FC FCSB-ului nu I s-au acordat cartonașe roșii și nici nu au fost penalizați cu lovitură de pedeapsă, nici măcar când aceasta era vizibilă și de pe lună. Meciurile FC FCSB-ului sunt un circ ieftin. Asta livrează bercenarii, pe teren, în culise și prin declarațiile recidiviștilor ce o conduc după modelul triburilor africane. Pe Vasaras îl doare undeva. Timpul trece, leafa merge.

donqhote
donqhote  •  15 Martie 2022, 21:45
Postat de jean_gabin pe 15 Martie 2022, 20:43

Donquote arbitrii romani nu sunt atacati de nimeni ci sunt vizate erorile lor flagrante repetate. Dar critica la adresa acestora nu place fanilor fecesebisti pe motiv ca favorita lor este cea mai favorizata participanta din liga 1 in acest sezon.

nu sunt deloc flagrante. Arbitrajul din prima noastra liga este mult peste calitatea fotbalului jucat.

jean_gabin
jean_gabin  •  15 Martie 2022, 20:43

Donquote arbitrii romani nu sunt atacati de nimeni ci sunt vizate erorile lor flagrante repetate. Dar critica la adresa acestora nu place fanilor fecesebisti pe motiv ca favorita lor este cea mai favorizata participanta din liga 1 in acest sezon.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează