OPINII  »  EDITORIAL

„Bursucul” înfuriat

Articol de - Publicat marti, 28 februarie 2023 15:24 / Actualizat marti, 28 februarie 2023 17:41

Campioana a învins cu 5-2 la Ploiești după o prestație nespecifică ei. Obișnuiți cu o echipă care se retrage la 1-0 ca să conserve avantajul, am văzut o alta. Deschisă, pusă pe atac. Așa a și înscris luni seara de 5 ori, ispravă pe care n-o mai reușise în campionat din 7 mai 2022, de la 6-0 cu FC Argeș.

Adevărat e și că gazdele le-au înlesnit misiunea clujenilor. Cu o apărare vraiște, un mijloc șchiop și o ofensivă adormită, ploieștenii s-au mai trezit în repriza secundă. Când au și dat două goluri din singurele șuturi pe poarta lui Scuffet. Dar tot CFR a făcut legea, cel mai bun om al ei, MVP-ul partidei, fiind din nou tânărul de 37 de ani Ciprian Deac

Autorul golului de 1-0 și al paselor din care au marcat Birligea și Janga, Deac s-a dovedit iarăși sufletul echipei. Liderul și motorul ei. Afirmație pentru care stau mărturie 5 goluri și 10 assisturi izbutite în 1.759 de minute de joc în actuala stagiune.

La Ploiești, Deac a ieșit în minutul 70, înlocuit cu Maglica. Dar a lăsat, la 3-0, treaba terminată. Meciul practic încheiat. Când el va agăța ghetele în cui, credeți că se va întâmpla asta vreodată?!, CFR ar trebui să-i ridice o statuie în Gruia. Una lui Deac și, alături, o alta lui Camora, în amintirea excepționalei lor contribuții la cucerirea acestor 5 titluri de campioană.

În ciuda victoriei confortabile, Dan Petrescu a tunat și a fulgerat la final. Furios mai ales din cauza primirii celor două goluri. Dacă a exagerat lăudând-o pe Petrolul, care numai organizare n-a arătat!, "Bursucul" a avut motive să reclame arbitrajul lui George Găman și, în egală măsură, țintarul meciurilor din L1.

„Bursucul” înfuriat

Îmi cer scuze, însă programul pare uneori, nepermis de des, gândit cu picioarele! Pentru că, iată, după confruntarea de luni de la Ploiești, din 27 februarie, CFR o va întâlni joi, 2 martie, pe UTA la Cluj, care UTA, atenție!, n-a mai jucat din 24 februarie, de la 0-1 cu Farul. Calculând că formația arădeană va beneficia de două zile în plus de odihnă, aproape de trei, Petrescu chiar a avut de ce să se plângă. Că a ajuns să-i placă acest rol și să-l interpreteze cu talent e altă discuție.

Privind arbitrajul, Găman a scăpat de câteva ori hățurile. A greșit în faza din minutul 31, la 0-1, în care n-a acordat 11 metri pentru campioană la hențul lui Mathaus. Cu mâna depărtată de corp, mărindu-și suprafața, fundașul Petrolului trebuia sancționat. "Centralul" a comis-o și când l-a avertizat aiurea pe Boateng, de-acum suspendat pentru cumul de cartonașe, la o minge pe care nu el o trimisese în aut, ci Gicu Grozav. Ghanezul a schițat un protest, iar Găman s-a grăbit să scoată cartonașul de parcă asta aștepta!

Arbitrul craiovean a comis-o și deoarece, sesizat de Ovidiu Hațegan din camera VAR să revadă hențul lui Mathaus, a catadicsit să meargă la monitor după îndelungi parlamentări. Apoi, sfidând evidența, s-a încăpățânat să rămână la părerea lui și n-a dictat penalty!

Întrucât, opinia mea, putea ori chiar trebuia să anuleze golul lui Birligea, impresia fiind că balonul i-a șters cotul clujeanului, Găman și-a meritat nota 4 din Gazetă. Cu prisosință. 


Comentarii (36)
bozo76
bozo76  •  02 Martie 2023, 03:25

Au atacat si ei si au dat 5 goluri in 2 meciuri din 50 meciuri........ zE

maradona79
maradona79  •  01 Martie 2023, 22:42
Postat de florar pe 01 Martie 2023, 16:23

Ești amuzant !!! Chiar nu știi ce zona a omului ,,țintește,, bursucul ?!?!?!

Ma banau cenzorii lui peste prajit

Dobermannul
Dobermannul  •  01 Martie 2023, 21:23
Postat de cluj_cluj pe 01 Martie 2023, 13:21

Scuze, dar tu chiar esti material didactic pentru analfabetism functional. Discutia a inceput cu afirmatia ca jucatorii parasesc cfr. A continuand cu afirmatia ca la zecesebe paresc echipa luati cu duba. nu de buna voie, cu bataie spre coman prins conducand cu carnet fals. Ai aparut tu si te-ai bagat ca musca-n lapte cu anturajul de interlopi ai lui Varga, uitand ca gigi si mm sunt ei insisi interlopi. Dar oricum nu era vorba despre asta ci despre jucatori. Tu vad c-o tii otova. Fa un efort si incearca sa intelegi ce citesti.

Adevarul deranjeaza pana la violenta.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează