OPINII  »  EDITORIAL

Cine dorește retrogradarea lui Dinamo?!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat miercuri, 10 aprilie 2024 18:00 / Actualizat miercuri, 10 aprilie 2024 18:01

Nu mă așteptam ca, rejudecând cazul, Comisia de Recurs a FRF să mențină soluția celei de Disciplină ca Dinamo și UTA să joace câte 4 etape fără spectatori acasă.

Adică până la finalul campionatului, pedeapsă pentru incidentele din 8 martie, când ultrașii s-au încăierat cu prilejul meciului direct în fața arenei de la Arcul de Triumf, dar și, tristă noutate, chiar pe gazon!

Cum am scris și în 28 martie, vezi articolul „Numai Dinamo a fost de vină?”, am apreciat decizia Comisiei de Disciplină ca fiind exagerată. Un exces de zel pe care speram, mărturisesc, ca Recursul să-l corecteze prin diminuarea sancțiunii la, credeam eu, două etape.

Asta deoarece n-am găsit normal, nu găsesc nici azi, ca doar Dinamo și UTA să suporte consecințele, inclusiv niște amenzi uriașe, într-o situație în care n-au greșit numai ele. Ci și firma de pază One Star Security, sub contract cu Dinamo pentru păstrarea ordinii și liniștii la stadion, dar și Jandarmeria.

Cine dorește retrogradarea lui Dinamo?!
Bătaia de pe gazon dinainte de Dinamo - UTA

Acesteia i se poate imputa, trebuie!, că a comis-o grav estimând că partida cu pricina e de risc mediu, nu crescut. Ceea ce a determinat convocarea unui număr mai mic de stewarzi. Implicit, favorizarea huliganilor.

N-am luat în discuție atunci și nu iau nici acum ideea că onor comisiile federale, alcătuite majoritar din juriști, și-ar fi propus să dea exemplu cu Dinamo și cu UTA, formația arădeană tratată cu aceeași asprime, deși deplasase în Capitală un număr mic de ultrași!

Am exclus din start varianta exemplului din convingerea că în justiție nu există noțiunea respectivă. Menirea justiției e să pedepsească după cât s-a greșit. Nici în plus, nici în minus.

Observ însă că m-am înșelat. Regretabil e că Dinamo și UTA nu mai dispun, practic, de nicio cale de atac, trebuie să se împace cu soarta. Teoretic, se pot adresa TAS, dar o eventuală reparație de la Lausanne n-ar ajuta la nimic. În mod cert, ea ar veni prea târizu.

Totuși, dacă am dezavuat poziția comisiilor federale, considerând că au mers prea departe, nu împărtășesc nici opinia exprimată de Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo sesizând o conspirație, ba și o "Campanie furibundă contra noastră"!

Conform oficialului din Ștefan cel Mare, cineva ar dori cu orice preț, cine?!, retrogradarea "câinilor"! Ar dori-o, dar ar și complota în acest sens, temeri ce mi se par nejustificate. Oare numai mie?, întreb.

Într-adevăr, primind recent goluri în minutele de prelungire ale întâlnirilor cu Petrolul și Oțelul, Dinamo a pierdut 3 puncte extrem de prețioase în tentativa de a rămâne în Superligă. De acord că a avut ghinion, dar atât. Restul e imaginație, parti-pris.

Deși atitudinea lui Nicolescu, vecină cu disperarea, e de înțeles, cred că acesta greșește când o consideră pe Dinamo victima unei conjurații. Nici vorbă despre așa ceva. Iar Nicolescu nu face altceva decât să răspundă unei exagerări cu aceeași monedă.


Comentarii (83)
sorin_marcela
sorin_marcela  •  14 Aprilie 2024, 20:53

Hateganu, dorste "raul" lui Dinamo. Ca de obicei ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Maimutica.Gigi
Maimutica.Gigi  •  13 Aprilie 2024, 18:31
Postat de uiuiui pe 11 Aprilie 2024, 21:49

4 etape fare spectatori e prea putin, trebuiau cam 10 lui dinamo si 2 UTA. golanii nu au invatat lectia inca.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Gorilla
Gorilla  •  12 Aprilie 2024, 14:18

de asta sunt mereu programati la sfarsit de etapa, sa stie rezultatele contracandidatelor, sa stie cate "interventii specifice" au de facut. Echipa pe bani publici, care a furat cu inslventele zeci de milioane, scapat inca o data de retrogradare prin marirea numarului de echipe, acum toate programrile sunt in favoarea lor, sa prinda baraj ca il rezolva la fel de corect ca in barajul cu Arges....asta este toata istoria lor de securisti

Vezi toate comentariile (83)
Comentează