OPINII  »  EDITORIAL

Clonați-l pe Hațegan!

Articol de - Publicat luni, 20 februarie 2023 15:01 / Actualizat luni, 20 februarie 2023 15:22

Greu de pronunțat, dacă nu imposibil, asupra fazei dinaintea golului egalizator al Universității din prelungiri în condițiile în care imaginile video nu lămuresc ce s-a întâmplat. 

Poate că arbitrul Adrian Cojocaru a greșit dând corner pentru Craiova și nu, cum au cerut vehement cei de la FCSB, repunere din 6 metri sau chiar henț la Roguljici. Ori poate n-a greșit. Numai că, din păcate, reluările nu-s edificatoare. Și-atunci fiecare interpretează cum îi convine.

Indiscutabil însă că arbitrul gălățean a greșit flagrant în minutul 43, când i-a arătat lui Ndong direct cartonașul roșu. Întrucât craioveanul nu se găsea în postură de ultim apărător, îl talona Zajkov, și nici Miculescu, cel faultat, în situație iminentă de a marca. În consecință, decizia lui Cojocaru nu se susținea.

Norocul "centralului" și, până la urmă, al Universității s-a numit Ovidiu Hațegan. Analizând imaginile în camera VAR, acesta a descoperit un ofsaid milimetric la Miculescu și l-a determinat pe AC să revină asupra sancțiunii lui Ndong.

În caz contrar, condusă cu 1-0 din secunda 58, ba și obligată să joace o repriză întreagă în 10, formația din Bănie ar fi rămas cu puține șanse, mai degrabă iluzorii, de a egala. 

Conform sau împotriva cursului jocului, asta-i altă discuție. Cert e că, reparând greșeala lui Cojocaru, Hațegan a permis continuarea corectă a partidei. Ca să glumesc, el ar merita clonat.

Dac-ar exista mai mulți ca Hațegan, dar nu există, arbitrii noștri, inclusiv cei de pe lista FIFA, n-ar mai fi ținta atâtor reproșuri. Majoritar întemeiate. Asta și în ideea că Edjouma, autorul golului din minutul 1, trebuia eliminat în meciul precedent, ulterior și suspendat, după ce l-a lovit grosolan pe Armaș de la Voluntari. 

Deși agresiunea, un atac de kung fu, s-a petrecut sub ochii lui Radu Petrescu, acesta s-a mulțumit să-l avertizeze pe mijlocașul francez, toleranță de neexplicat. Iar Marian Barbu, și el FIFA, n-a intervenit din camera VAR, ambii ignorând că Edjouma era cât pe-aici să-i scoată un ochi lui Armaș!

Clonați-l pe Hațegan!
Adrian Cojocaru a fost salvat de intervenția lui Ovidiu Hațegan din camera VAR. FOTO: Captură

Cert e că arbitrii noștri se întrec în gafe și joacă roluri nefaste, dar tot mai importante, în stabilirea rezultatelor și chiar a ierarhiilor. Dovadă că lucrurile nu-s în regulă e că numai în ultimele zile Rapid și U Cluj au emis comunicate în care au reclamat vehement prestațiile cavalerilor fluierului. 

„Numărul erorilor împotriva clubului nostru a depășit cu mult pragul suportabilității”, s-au plâns „șepcile roșii”. Nu doar atât, au oferit exemple elocvente.

De presupus că protestatarii au mai și exagerat. Fiecare caută să tragă spuza pe turta proprie, nu-i așa? Au însă motive să reclame deoarece arbitrajul românesc înseamnă numai la suprafață Istvan Kovacs, delegat (felicitări!) la "optimea" de UCL dintre Liverpool și Real Madrid. 

În spatele căruia se îmbulzesc cei care o comit grav etapă de etapă. Cunoașteți expresia, afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul.

În același timp, din avionul de Salonic, șeful tuturor vinovaților, Kyros Vassaras, ne împuie capul cât de talentați sunt băieții lui. Ce bine aplică ei regulamentul și ce progrese fac! Basme de adormit copiii.


Comentarii (39)
1.fcu
1.fcu  •  21 Februarie 2023, 14:19

Intrebati i pe rotarelu, badita si olga cum se face, sunt experti in cline =)))

donqhot
donqhot  •  21 Februarie 2023, 07:04

cand vom avea o presa sportiva la nivelul arbitrajului pe care il avem, comentariile la articolele pe gsp.ro nu vor mai fi preponderent negative la adresa autorilor.

21lva
21lva  •  21 Februarie 2023, 00:10

Cunoastem expresia.. Dar dumneata cunosti sensul expresiei?

Vezi toate comentariile (39)
Comentează