OPINII  »  EDITORIAL

Cum s-a păcălit Gigi Becali

Articol de - Publicat joi, 13 mai 2021 15:05 / Actualizat joi, 13 mai 2021 19:11

Faptul că, fără să aibă vreo miză deosebită, Academica a terminat 2-2 cu FCSB și i-a periclitat șansele de a câștiga campionatul l-a scos din pepeni pe Gigi Becali. Ca atare, latifundiarul s-a dezlănțuit ca-n zilele lui de glorie. Nervos că a pierdut două puncte imense, ba și în disputa cu un adversar socotit (greșit) satelitul echipei sale, GB le-a reproșat ilfovenilor că s-au bătut cu îndârjire cu FCSB, în vreme ce în meciul cu CFR "au mers pe teren!".

Reproșul nu-i lipsit de temei. Academica a luptat și a transpirat altfel, mai tare, contra FCSB. Becali a omis însă amănuntul că la Clinceni au evoluat luni, printre alții, și foștii săi jucători Adi Popa și Rusescu, de care nu s-a despărțit în condiții amiabile.

Atunci, ca și acum, i-a tratat, mai ales pe primul, de sus, disprețuitor. S-ar fi cuvenit să-și închipuie că, dacă li se va oferi vreodată prilejul, respectivii nu vor ezita să i-o plătească. Și uite că prilejul s-a ivit: Popa a pasat la golul 1, iar Rusescu l-a înscris pe cel de al doilea! În viață, nu-i așa?, mai și găsești ce cauți.

Ambalându-se, Becali și-a extins atacul și la antrenorul Poenaru. S-a rățoit că "Nu aveai nicio echipă dacă nu eram eu", "Ai mâncat pâine de la mine" etc. S-a referit apoi la întreg clubul ilfovean, care i-ar datora 400.000 de euro! "Pe care i-am investit când echipa era a mea", adică în perioada 2017-2018. Cum primarul din Clinceni s-a angajat să-i restituie suma menționată și nu și-a respectat cuvântul, Gigi l-a luat și pe acesta în primire.

Într-adevăr, FCSB și Academica au avut un parteneriat, o asociere, prin care gruparea din Berceni îi încredința celeilalte o serie de jucători tineri ca să-i călească în divizia secundă. Totul OK, legal. Când însă, în 2019, Academica a promovat în Liga 1, FCSB și Becali au trebuit să iasă din combinație. Întrucât regulamentul nu permitea, și nu permite, ca o firmă ori o persoană să subvenționeze concomitent mai multe formații din același eșalon.

Becali afirmă că a lăsat la Clinceni o sumă importantă și, deși blufează uneori, e de crezut. Pentru că datoria e recunoscută și de primarul Adrian Budeanu. Care o consideră însă donație (la o asociere?!) sau prețul pentru transferul lui Șut. Altminteri, Budeanu admite că "Fără banii lui Becali, Clinceni n-ar fi fost niciodată aici".

Cum s-a păcălit Gigi Becali

Problema e de ce GB nu și-a cerut banii vreme de 2 ani, când se putea adresa LPF, dacă avea acte pentru ei, spre a-i fi cedați din drepturile TV ale Clinceniului?! Nu cumva pentru c-a vrut s-o aibă pe Academica la mână, s-o știe datoare și s-o țină agățată după ce același Adrian Budeanu i-ar fi făgăduit, ceea ce acesta neagă, că "Vom fi slugi credincioase!"?

Departe de mine intenția de a contesta unele merite ale lui Becali. În lipsa lui, FCSB putea ajunge în situația, de neinvidiat, în care se află Dinamo. Dar în cazul de față pare descoperit. Legal e în regulă, de acord. Moral însă, mai puțin spre deloc. Iar FRF, care o tot trage cu integritatea și buna guvernanță, n-aude, nu vede.


Comentarii (37)
hermannstadtul
hermannstadtul  •  14 Mai 2021, 16:48
Postat de florar pe 13 Mai 2021, 20:07

Ești ,,Omidoiu',,????

Omidealpan?

birdibel
birdibel  •  13 Mai 2021, 21:22

Gigi s-a pacalit, mare scofala! Dacă el crede ca Clinceni se va pleca la infinit și ii va da puncte întotdeauna înseamnă ca nu e prea deștept. Sa înghită gălușca și să-i aplaude pe academicieni ca și-au aparat șansele corect. Mai bine sa pierzi titlul (eventual) în lupta dreapta decât să-l câștigi pentru ca vasalul și-a plătit dijma.

florar
florar  •  13 Mai 2021, 20:08
Postat de mzm1 pe 13 Mai 2021, 18:55

Domnule Ioanitoaia, surpriza mare!, ziaristii GSP recunosc faptul ca Gigi Becali nu a beneficiat de-a lungul timpului de puncte pe gratis de la echipele asa-zise satelit, ci dimpotriva, a pierdut mereu puncte in fata acestora, ratand de fiecare data si campionatul!! Colegii dv. de Gazeta (Craitoiu, Udrea, Raureanu) au prezentat o istorie a acestor fapte, din 2008, de la necunoscutul Bunică, până mai ieri, la celebrul Rusescu. Deci, dupa 13-14 ani de acuzatii gratuite aduse lui Becali, cele mai multe facute chiar inaintea jocurilor „suspecte”, iata se recunoaste ca s-a gresit. Dumneavoastra insiva spuneti ca, legal, Gigi are dreptate. Dar nu e suficient. Trebuie sa va cereti scuze toti cei care l-ati acuzat pe nedrept. L-ati calomniat public - trebuie sa va cereti scuze public. Minima moralia obliga la asa ceva! Nu se poate incheia altfel aceasta tărășenie!

Cel mai bun comentariu....

Vezi toate comentariile (37)
Comentează