OPINII  »  EDITORIAL

Djokovic n-o merita!

Articol de - Publicat luni, 17 ianuarie 2022 14:38 / Actualizat luni, 17 ianuarie 2022 14:48

Ce-a pățit tenismenul numărul 1 în Australia, pe care a fost obligat s-o părăsească sub escortă, ca ultimul infractor, a divizat lumea în general și pe cea a tenisului în special.

Astfel, dacă Nadal și Tsitsipas l-au criticat pe Novak Djokovic, deși spaniolul, concurentul lui la supremația ATP, făcea mai bine să se abțină, alți jucători reputați i-au ținut partea sârbului.

Cunoscând și ei că acesta a cerut viza pentru Melbourne abia după ce organizatorii lui Australian Open l-au asigurat ferm că poate participa la turneu și nevaccinat. Deoarece se încadra în secțiunea 408 (Excepții), a scutirilor de la unele restricții impuse de pandemie.

Să fie clar, nu Djokovic a insistat să ia startul la AO, cât managerii competiției respective! Șefii lui Tennis Australia, care aveau nevoie pentru reușita celui dintâi Grand Slam din 2022 de prezența multiplului său câștigător.

Djokovic n-o merita!

În rest, dacă franțuzoaica Alize Cornet și americanul John Isner i-au luat apărarea lui Novak, Cornet regretând că „Djokovic a sărit întotdeauna pentru jucători, dar niciunul dintre noi n-a sărit acum pentru el”, Nick Kyrgios s-a arătat cel mai vehement dintre toți. Acest tenismen vulcanic, gata să se certe oricând cu oricine, a atras atenția că „Nu-l tratăm pe Djokovic ca pe o ființă umană, ci ca pe o armă de distrugere în masă. El doar joacă tenis”. De presupus că NK chiar știa ce vorbește, fiind australian, născut și cu reședința în capitala Canberra.

Deci știa, precum ceilalți din circuit, că Djokovic nu-i vreun apostol al antivaccinării. Vreun lider. Că mai degrabă e un individ ciudat, cu o dietă strică (fără gluten) și un stil de viață original, unul care crede în puterea purificatoare a apei etc. Nicidecum un personaj malefic și periculos, percepția falsificată de autoritățile australiene. O sperietoare.

Mai trebuie adăugat ceva despre el, neapărat. Că prin fundația ce-i poartă numele, înființată în 2007 și condusă împreună cu soția sa, Jelena, Novak e unul dintre cei mai generoși bărbați ai vremurilor actuale. Dincolo de defectele lui, cine n-are?, rămâne un tip darnic, dispus să-i ajute în orice moment pe copiii defavorizați, pe orfani, pe bătrâni, pe bolnavi. Un adevărat, cum să-i zic?, activist social, dedicat unor cauze nobile.

Djokovic acordă sume importante, nu bani de buzunar, sume imense, de ordinul milioanelor de euro, pe care le dirijează în scopuri umanitare. Pentru construcția de școli, de cămine, de spitale. Dintre numeroase exemple, mă limitez la două. În 2014, a donat aproape un milion victimelor inundațiilor din Serbia, iar în 2019, 5 milioane sistemului sanitar din aceeași țară.

Prioritar, își sprijină conaționalii. Dar nu numai. Le-a dat spaniolilor și italienilor, bosniacilor și altora. Adevărată ironie a sorții, nu o dată le-a întins o mână de ajutor înșiși australienilor. După triumful de la Melbourne 2016, a virat 20.000 de dolari către rețeaua de învățământ a orașului din care a fost alungat deunăzi! 

În ianuarie 2020, când un incendiu devastator a pârjolit în țara cangurilor o suprafață cât Elveția, a mai scos 50.000. Gesturi ce nu prea se potrivesc, așa-i?, cu sumbrul portret zugrăvit de guvernanții de la Antipozi.

Care le-au permis celor de la cotidianul The West Australian, ce apare la Perth, al patrulea oraș ca mărime, să titreze exilarea lui Novak „Valea, Djokovic!”. Urât, rușinos. O bătaie de joc pe care campionul sârb chiar n-o merita! Fie el cum e, adică nevaccinat. 


Comentarii (63)
cita
cita  •  18 Ianuarie 2022, 18:16

Hai bre nea Ovidiu, ca nici la mamica fotbalului nu prinzi matale atatea comment-uri ca la scandalul Djokovic :) Asta-i piata, ce sa-i faci? :)

ionica007
ionica007  •  18 Ianuarie 2022, 15:04
Postat de iulihenry14 pe 18 Ianuarie 2022, 12:16

Traiesti in Australia sau vrei sa pari interesant? Nu au fost raportate politic cocos. Oamenii aia au stat in carantina mai mult decat a stat toata Europa adunata. Cand era 20.000 pe zi in Italia sau Spania, in Australia se jucau meciuri de baschet cu stadioanele pline. Tu ai impresia ca peste tot e ca in Romania.

Nu inteleg care-i problema ta... Daca ai luat drept adevar toate bazaconiile cu care ne-au indobitocit (pe unii...) portavocile ''pandemiei'' este problema ta. As putea sa-ti dau link-uri nenumarate spre a-ti demonstra ca am dreptate in ceea ce afirm, insa nu-mi pierd timpul cu cei care poarta masca si singuri fiind in masina personala.... N-ai decat sa traiesti in continuare cu basmele care ti-au fost inoculate odata cu cele 3-4 vaccinuri pe care precis le-ai facut... Numai bine!

0005
0005  •  18 Ianuarie 2022, 14:47
Postat de ionica007 pe 18 Ianuarie 2022, 08:46

Esti muuuult prea jos ca nivel al intelectului ca sa poata purta cineva o discutie cu tine, dar trebuie clarificate cateva dintre aberatiile pe care cu tarie le afirmi... UNU: Djokovic nu a dat in judecata pe nimeni, doar a cerut sa-i fie reanalizata problema. Daca tu nu intelegi care este diferenta, revenim la prima fraza scrisa de mine. DOI: daca australienii tai ''ar avea coloana vertebrala'', ar fi trebuit SA RESPECTE decizia judecatorului care s-a pronuntat prima data., nu sa intervina POLITIC asupra unei decizii judecatoresti. In AL TREILEA rand, sa nu uitam ca Djokovic nu este un ''prieten'' al magnatilor australieni, el aflandu-se in fruntea contestatarilor exploatarii de litiu pe care concernul ANGLO-AUSTRALIAN Rio-Tinto vor sa-l deschida in Serbia. In AL PATRULEA rand, mediatizarea si exacerbarea acestei situatii a fost doar O PERDEA aruncata peste imensul scandal in care este angrenata casa regala a Marii Britanii. Regina Elisabeta, care-i regina si in AUSTRALIA, i-a retras TOATE titlurile regale si militare fiului sau preferat, implicat intr-un scandal de pedofilie. Si ar mai fi destule de amintit, inclusiv scandalurile legate de petrecerile ilegale din pandemie in care este implicat inclusiv Boris Johnson. Daca ai inteles ceva, ma bucur... Daca nu, asta e, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere....

1. NoVax a dat in judecata Australia pentru a recapata viza! N-a fost nicio reexaminare, a fost un proces cu avocati! 2. Ionica fara frica agent 0007 papa lapte, nu confunda lucrurile! Australia si Marea Britanie fac parte din Commonwealth, care este o uniune de 55 de state independente si suverane, iar regina Marii Britanii este sef cu titlu onorific! Deci spus un mare, ca sa intelegi, ce se intampla in Marea Britanie cu Boris Johnson nu afecteaza cu nimic situatia din Australia, ce se intampla cu familia regala nu influenteaza cu nimic situatia Australiei. Plus ca am vazut si articole unde familia lui No Vax implora degina sa intervina! Regina n-are putere de a decide! Este doar cu numele, deciziile Australiei sunt luate de guvern, deciziile Marii Britanii sunt luate de guvern! Guvernele iau decizii diferite, se comporya diferit, darnu influenteaza decat politca referitoare la propriul stat! Deci logica ta cum ca a vruta Australia sa acopere rusinea familiej regale si petrecerile lyi Boris Johnson se atina rau! Stai in bancuta ta, ca-ti dau lectii cate vrei, agent papa-lapte!

Vezi toate comentariile (63)
Comentează