OPINII  »  EDITORIAL

Echipa ca terenul!

Articol de - Publicat joi, 15 septembrie 2022 22:23 / Actualizat joi, 15 septembrie 2022 23:14

Campioana noastră n-a știut să exploateze problemele de formă și de efectiv ale adversarei. În condițiile în care Sivasspor, fără victorie în actualul sezon și căzută pe locul 15 din 19 în Superliga Turciei, a sosit la Cluj cu numai 16 jucători! Mulți titulari fiind indisponibili.

Surprinzător, parcă legată la ochi, împiedicată, CFR n-a reușit să construiască, iar jocul cu mingi lungi, adesea la bubuială, o va costa scump. Împotriva cursului partidei, dominată haotic de gazde, Sivasspor a deschis scorul din penalty în minutul 28. Fault din neglijență al lui Deac, 11 metri acordat corect.

Adevărul e că în faza premergătoare golului de la punctul cu var, CFR trebuia să primească și ea 11 metri, dacă nu și eliminare. După bara lui Yeboah, mingea ar fi depășit în aer linia porții, apoi Charisis a respins-o cu mâna tot de pe linie!

Penalty și eliminare, imposibil însă de pronunțat un verdict în lipsa sistemului VAR din Conference League, una pentru care UEFA ar trebui să aibă remușcări. Cert e însă un lucru: toate fazele controversate au fost judecate de brigada olandeză în aceeași direcție, împotriva formației clujene.

Echipa ca terenul!
CFR Cluj, învinsă de Sivasspor în Conference League Foto: facebook

În ciuda schimbărilor efectuate de Petrescu în repriza secundă, au ieșit mai întâi „mâinile moarte” Petrila și Deac, CFR n-a lăsat impresia că s-a dezmeticit. Cum n-a găsit busola rătăcită, a pierdut aproape fără replică un meci în care și-a probat din nou limitele. CFR de astăzi a ajuns umbra CFR-ului de ieri!

De acord, campioana României e în măsură să invoce oboseala, 18 partide în 10 săptămâni din 5 iulie încoace, starea sub orice critică a terenului, mâncat de o ciupercă, atitudinea ostilă a arbitrilor etc. 

Din păcate, echipa a arătat la fel de prost ca suprafața de joc! Scuzele pot fi acceptate, dar nici măcar ele nu justifică o evoluție din nou dezamăgitoare.


Comentarii (30)
cosmo
cosmo  •  16 Septembrie 2022, 14:45

E atâta de bun bursucul *** Demisia!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adriann_
adriann_  •  16 Septembrie 2022, 12:21

Eu sper ca la prima echipa olandeza pe care o arbitreaza vreun roman sa le intoarcem favoarea. Olandezii nu stiu de altceva, banii sau frica sunt singurele argumente cu ei.

daniaania
daniaania  •  16 Septembrie 2022, 12:10

Sa strigat după meci "demisia". DP a zis că nu pleacă. Aproape toate meciurile sunt o chinuiala greu de urmărit. Nu putem trăi din amintiri. CFR are nevoie de o schimbare.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează