OPINII  »  EDITORIAL

Farmecul vieții

Articol de - Publicat luni, 19 iulie 2021 14:41 / Actualizat luni, 19 iulie 2021 15:13

Revenită în Liga 1 după 6 ani, Rapid a debutat cu dreptul, învingând-o pe Chindia cu 1-0 la capătul unui meci în care a avut multă determinare și destul noroc. 

În sensul în care Ad. Bălan a înscris dintr-o contră, la degajarea lui Popadiuc. Gol pe care Săndoi l-a numit de „Cascadorii râsului” și n-a exagerat prea tare.

Inventariind imensa ocazie ratată spre final de D. Florea, care a scăpat singur și și-a dat cu stângul în dreptul!, unii pretind că un rezultat egal ar fi fost echitabil. Respectivii uită însă că Rapidului i s-a refuzat un penalty: C. Dinu s-a prăbușit în careu peste Ad. Bălan, doar că Horațiu Feșnic n-a fluierat nimic!

Dacă divizionarele A au pornit ezitant în noua stagiune, efectuând reglaje din mers, nici arbitrii n-au luat note de trecere. Pe rând, au comis-o în etapa 1 Radu Petrescu, Marcel Bârsan și Horațiu Feșnic, culmea ironiei, toți de pe lista FIFA!

Săndoi a mai spus ceva de reținut. Că suporterii au purtat Rapidul spre victorie prin aceea că, susținând-o furibund 90 de minute, au creat o atmosferă fantastică. Pe de-a întregul adevărat. 

Formația giuleșteană a adus în Arena Națională 15.000 de spectatori. Încurajându-și permanent favoriții, fanii au amintit de perioada dinaintea pandemiei. Chiar mai mult. Încă o dată, ei au demonstrat că iubirea pentru Rapid e fără sfârșit. Unică, definitivă, nepereche.

Farmecul vieții
Fanii Rapidului au făcut spectacol pe Arena Națională (foto: Cristi Preda/GSP)

Impresia generală era, mă înșel?, că în fotbalul nostru nu există galerie mai numeroasă și mai exuberantă decât a Universității Craiova. De-acum, prin promovarea Rapidului, tribuna din Bănie va avea un rival de temut, un concurent, în cea din Grant.

De presupus că aceasta din urmă va fi și mai vulcanică după ce va fi inaugurat stadionul de pe Calea Giulești. Operațiune, din păcate, întârziată din pricina tradiționalei birocrații românești. Numai obținerea avizelor necesare deschiderii ar cere încă jumătate de an, de parcă-i mai greu să iei niște aprobări decât să construiești!

Nu-i momentul unei analize, dar să remarcăm că Rapid a transferat masiv în intersezon. Și, spre lauda patronului Victor Angelescu și a președintelui Daniel Niculae, ce trebuia. 

Împotriva Chindiei, simpaticul Mihai Iosif, păstrat pe bancă cu toate că n-are licență!, a folosit 7 jucători noi. De pildă, nu s-a sfiit să-i titularizeze pe experimentații Săpunaru (37 de ani), Dr. Grigore (34) și J. Morais (34), înfruntând astfel prejudecata c-ar fi bătrâni, uzați, chiar terminați.

Fundașii centrali Săpunaru și Dr. Grigore au mai și greșit duminică, în special ultimul, dar e de anticipat că ei se vor dubla mai bine pe măsură ce vor juca împreună. Din întâmplare, Săpunaru are aceeași vârstă cu Chiellini, iar Dr. Grigore cu Bonucci, stoperii cu care Italia a cucerit recent titlul european.

În loc de concluzie, apreciez că promovarea formației vișinii în L1 trebuie privită ca un câștig. Ca un beneficiu, prin prisma echipei și, mai ales, a publicului. A atmosferei extraordinare datorate fanilor. Definiția lui George Copos că Rapid înseamnă farmecul vieții rămâne în picioare.


Comentarii (14)
ucluj2011
ucluj2011  •  20 Iulie 2021, 13:48

Frumos articol și adevărat 100%! Totuși nu aș compara publicul... fanii... suporterii întradevăr UNICI prin atașament , fanatism și constanță (indiferent de problemele prin care a trecut clubul lor dealungul vremurilor și al Ligii în care au evoluat) ai Rapidului cu nimeni. Nici măcar cu cei ai Craiovei. Fantasticii suporteri rapidiști sunt întradevăr în altă Ligă , o Ligă pe care noi ceilalți doar sperăm și credem că (UNEORI) o putem egala , dar asta doar în visele noastre!!! Bravo Rapid , bravo neegalaților suporteri rapidiști... ne vedem la anul în Liga I.

kitesku
kitesku  •  20 Iulie 2021, 11:29

Nu ati inteles nimic din articol !

scoby57
scoby57  •  19 Iulie 2021, 23:44

Domnule Ioanitia haideți să fim totuși cât de cât realisti! Chiar acest meci de fotbal să reprezinte farmecul vieții? A fost doar un meci de fotbal, cu bibe, cu rele cu atmosferă frumoasă în tribune.... dar totuși: farmecul vieții? O seară frumoasă să aveți!

Vezi toate comentariile (14)
Comentează
Close