OPINII  »  EDITORIAL

FCSB în pericol?!

Articol de - Publicat marti, 30 august 2022 15:10 / Actualizat marti, 30 august 2022 15:16

Deoarece erau angajate în play-off-ul Conference League, LPF a decis să le amâne lui CFR, FCSB și Universității Craiova meciurile din etapa 6. În ideea ca ele să-și poată odihni jucătorii. În consecință, întâlnirile Hermannstadt - CFR, Botoșani - FCSB și Chindia - CSU Craiova au fost reprogramate pentru 24-25 septembrie, singurul weekend liber în această toamnă.

În ciuda ezitărilor, LPF a făcut ce trebuia. S-ar fi cuvenit chiar să intervină mai devreme în condițiile în care adversarele formațiilor nosatre au beneficiat pe parcurs de amânarea măcar a unui meci.

S-ar fi recomandat, părere mai largă, să se fi procedat la fel și la București. Deși s-au auzit voci că, nedisputându-se unele partide, anumite echipe, cele puternice, nu?, sunt avantajate. În paralel, și continuitatea campionatului periclitată.

N-aș zice. Din contră, echipele ce s-au considerat nedreptățite prin aceea că, stând o etapă, și-au ieșit din ritm, ar trebui să accepte, ele și toată lumea, că prezența într-o cupă europeană constituie un merit. Ce se cuvine, la o adică, recompensat.

E de spus însă că reprogramarea a căzut ca nuca în perete. Întrucât exact în perioada cu pricina România A și România U21 au acțiuni, urmează să joace. Prima cu Finlanda pe 23 septembrie și cu Bosnia-Herțegovina pe 26 în cadrul Ligii Națiunilor, cea de tineret contra Spaniei (23) și a Țărilor de Jos (27), acestea fiind partide amicale, de verificare. Dar cu adversari, nu-i așa?, redutabili, de top, care trebuie tratați serios.

Nu-i greu de dedus că "europenele" amintite mai sus, în mod obișnuit principalele furnizoare pentru loturile reprezentative, se vor confrunta cu probleme. Cu atât mai mari cu cât, în eventualitatea refuzului de a ceda jucători, FRF s-ar putea prevala de Regulamentul FIFA. Conform căruia, în cazul întâlnirilor oficiale, cluburile sunt obligate să dea drumul fotbaliștilor la loturi.

Cele 3 însă, nu încape discuție, se vor afla în dificultate, riscând să dispute restanțele în absența multor titulari, susceptibili de a fi convocați de Edi Iordănescu sau/și de Emil Săndoi. De pildă, CFR să nu conteze pe Cr. Manea, Camora, Burcă, Deac ori Petrila, Craiova pe Bancu, A. Ivan, Screciu, Baiaram sau Markovici, dacă nu și pe alți 2-3.

FCSB în pericol?!

Mai expusă e FCSB, în pericol să nu reușească să alinieze o echipă! Deoarece străinii Tamm și Radunovici vor fi probabil selecționați în Estonia și Muntenegru, Olaru, Fl. Coman, Oct. Popescu și Cordea de către Iordănescu, iar Târnovanu, Pantea, Miculescu și I. Stoica de către Săndoi. Notând că Ov. Popescu, I. Cristea, Panțâru, Șut și Dumiter sunt indisponibili în momentul actual, rezultă că vicecampioana, lipsită de 14-15 jucători, va fi în pericol! Chiar să n-aibă cu cine juca restanța!

Clar că trebuie găsită o soluție. Căci nu-i în regulă ca o echipă, indiferent care, să nu poată alinia nici jumătate din efectiv. Dintre elevii lui Dică să fie mai puțini chemați, mai ales la U21, ceva trebuie întreprins. FRF să lase de la ea, nu știu. Exclus însă ca lucrurile să rămână așa. 


Comentarii (28)
doublem
doublem  •  31 August 2022, 20:16
Postat de adrian.simonca pe 30 August 2022, 19:18

Dc nu se pot programa cele 3 restanțe în perioada Campionatului Mondial ?..că doar nici nu participăm nici n-o să avem jucători pe acolo..maxim Dawa

Ar putea s-o facă și ar fi mai nine. În săptămâna de după amicalurile cu Slovenia și Moldova.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  31 August 2022, 11:26
Postat de mihai041 pe 31 August 2022, 04:03

Se amână pentru că se suprapun cu alte meciuri, nu pentru că se plâng cluburile că sunt jucătorii obosiți. Numai la noi se întâmplă din astea.

Tu daca l ai auzit aseara pe Mutu cred ca acum iti cereai scuze...Dca Mutu se plange ca a jucat la 2 zile ce mai vorbesti de altii ?Si Mutu nu a stat prin avioane,aeroporturi,vami....

Agamemnon
Agamemnon  •  31 August 2022, 08:20

Nu e în pericol deloc sc fc fcsb-ul, la Botoșani e patron ***!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează