OPINII  »  EDITORIAL

Fiii ploii

Articol de - Publicat luni, 29 mai 2023 14:39 / Actualizat luni, 29 mai 2023 14:46

Împotriva pronosticurilor, CFR și Universitatea Craiova au pierdut duminică seara meciurile de-acasă, decisive în cursa pentru ocuparea locului 3, ultimul în măsură să ducă în Europa. Astfel, s-a păstrat ierarhia dinainte și CFR o va întâlni pe Craiova lui Mititelu în barajul de Conference League.

Necaz cât casa la Cluj, unde Dan Petrescu s-a supărat rău! Dar când nu se supără el pe arbitri, pe adversari, pe propriii jucători, pe cine vrei și nu vrei?! De data asta, a răbufnit din pricină că Gică Hagi, vechiul său coechipier și prieten, a aliniat în Gruia cea mai bună garnitură posibilă, determinându-l pe "Bursuc" să creadă că și-a propus s-o ajute pe Universitatea!

Procedând așa, Hagi le-a redus dramatic vacanța titularilor, mulți convocați în zilele următoare la loturile reprezentative. Dar a ținut să onoreze blazonul de proaspătă campioană și, spre lauda lui, a reușit.

Astfel, căutând să demonstreze că și în fotbalul românesc a trecut vremea cumetriilor și a biletelor de favoare, să sperăm că definitiv, Hagi și Farul au câștigat respect și imagine. Tocmai de aceea atitudinea lui Petrescu de după meci, când și-a pierdut complet controlul, nu poate fi nici înțeleasă, nici scuzată. Încordare cât cuprinde și emoții, dar totul are o limită!

Fiii ploii
Gică Hagi (foto: Raed Krishan/GSP)

De fapt, CFR a cules în acest final de sezon exact ce a semănat. Nimic altceva. Ea a mers din dezamăgire în decepție și invers, fiind umbra echipei ce defila cândva prin campionat. Am anticipat actuala cădere remarcând că s-au făcut numeroase erori privind efectivul de jucători. S-a renunțat adesea la cine nu trebuia ca să fie aduși ori păstrați Janga, Yeboah, Maglica și alți asemenea fii ai ploii. Cum a dispărut, accidentat, și veteranul Deac, sufletul și motorul formației, aceasta s-a prăbușit iremediabil în anonimat. Dependentă de Deac, de loviturile lui libere, CFR nu și-a mai revenit fără el. S-a dus la vale.

Deși încurajată de 10.000 de oameni în Bănie, Craiova lui Rotaru a cedat presiunii în disputa cu un Sepsi care a folosit 5-6 rezerve, dar și-a luat rolul în serios și a transpirat abundent. Degeaba are Universitatea talent dacă n-are și destulă minte ca să-l exploateze, cele mai convingătoare exemple, din păcate, nu și singurele, fiind cele ale lui A. Ivan și Markovici, figuranți duminică. Poate răguși Neagoe cât vrea că nu-l aude nimeni din teren!

Cât despre Sepsi, acum și-a găsit să se despartă de Bergodi, a ales prost momentul! Într-adevăr, nu l-a dat afară. L-a împins însă să se simtă nedorit, sugerându-i să plece. Atunci când nu el, antrenorul, a făcut turul de onoare cu trofeul în mână după câștigarea celei de a doua Cupe a României, ci investitorul! Dar și în clipa în care căpitanul Niczuly, portarul erou al finalei, s-a grăbit să declare, în ciuda triumfului, că "Am jucat prost"!

Părerea mea, una mai largă însă, e că oficialii covăsneni se vor lămuri curând că au comis o greșeală când au rupt căruța cu Bergodi. O mare greșeală.


Comentarii (29)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  31 Mai 2023, 07:13
Postat de Dobermannul pe 30 Mai 2023, 08:49

Nu se mai putea pentru ca batea la ochi asa ca s-a cautat alta solutie. FCSB n-avea voie si in plus are o aparare varza, Rapid si Craiova n-au putut deocamdata, Sepsi nici atat asa ca a ramas Farul.

Eu despre altceva vorbeam: Dan Petrescu a adus fotbaliști pe care nu i-a folisit. Pentru ce i-a mai adus? Ca să îngroașe bugetul de salarii, și așa foarte mare?

valentindragobete
valentindragobete  •  30 Mai 2023, 21:56
Postat de lefter_popescu pe 30 Mai 2023, 12:41

Amice, dacă gândești asa e greu de purtat un dialog. Apoi CFR nu are datorii la stat , sigur nu mai mari ca ale lui Gigi Valiza. Cele 30 mil. euro de care pomenești sunt bani imprumutati clubului de către patron. Expresia ta spusa ...sa zic politicos, în gluma..."asa zisul patron" se potrivește fariseului care a transferat echipa ilfoveana către sora sa. Cred ca te-ar interesa sa afli ca și Gigi Valiza a împrumutat clubul...sau clubul are datorii la el aproape 20 mil. euro. Numai ca pt. presa da mai bine când se scot ( inventează)știri negative despre CFR Cluj.

Nene, am spus eu ceva de becali care ți-a deranjat ocularu' ? Nu! Păi atunci de ce-l bagi în discuție prin comparație? Eu mi-am expus un pdv la subiect și consider că-i ceva in neregula cu așa zisul patron care-n 5-6 ani "câștigă" tot ce era de câștigat, bașca calificări peste calificări și totuși, să vezi ghinion, își mărește creditarea la 30 de bulioane ! Și atunci, ca exerciț de management financiar, nu poți să nu te intrebi precum poetul nepereche "ce-i mâna pe ei în luptă" ? La managementul financiar catastrofal se adauga catastrofa managementului sportiv cu fotbaliști de mana a n-șpea, bătrâni și fara valoare pe piata transferurilor care ar trebui, teoretic, să-ți mai permită din recuperarea creditului. In condițiile astea te întrebi de ce-o face așa-zisul patron pe investitorul perdant chiar daca el, probabil, în momentele lui de singurătate se întreabă precum apostolul Pavel "Quo vadis, Domine?" in cartea cu același nume a premiantului Nobel din primii ani ai secolului XX, polonezului H. Sienkiewicz. Atât răspunsul cât și motivația "investiției", dacă ar fi vorba de bani "curați" dar nu spălați, sunt imposibil de explicat !

lefter_popescu
lefter_popescu  •  30 Mai 2023, 12:41
Postat de valentindragobete pe 30 Mai 2023, 08:29

Oare o să te lămurească vreodată viața ta fotbalistică că "titlurile" alea au fost câștigate doar de partid, dînci și kovaci? Poate-ți explici cum și de ce in peroada asta de gloria mundi și de realizări mărețe, clubul s-a indatorat la așa-zisul patron cu peste 30 de meleoane de euroi ?!

Amice, dacă gândești asa e greu de purtat un dialog. Apoi CFR nu are datorii la stat , sigur nu mai mari ca ale lui Gigi Valiza. Cele 30 mil. euro de care pomenești sunt bani imprumutati clubului de către patron. Expresia ta spusa ...sa zic politicos, în gluma..."asa zisul patron" se potrivește fariseului care a transferat echipa ilfoveana către sora sa. Cred ca te-ar interesa sa afli ca și Gigi Valiza a împrumutat clubul...sau clubul are datorii la el aproape 20 mil. euro. Numai ca pt. presa da mai bine când se scot ( inventează)știri negative despre CFR Cluj.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează