OPINII  »  EDITORIAL

Koeman out, Laporta când?!

Articol de - Publicat joi, 28 octombrie 2021 14:51 / Actualizat joi, 28 octombrie 2021 14:57

În noaptea de după eșecul cu Rayo, Barcelona l-a dat afară pe Ronald Koeman, măsură ce-ar fi trebuit luată, părere majoritară a comentatorilor, încă din vară. 

Demis, antrenorul olandez lasă echipa într-o situație neverosimilă: pe locul 9 în LaLiga și pe 3 în grupa de UCL! În 14 luni de mandat, RK a obținut un singur trofeu și nici acela, Cupa Regelui, de anvergură. Nu-i puțin, ci scandalos de puțin, inacceptabil, pentru una dintre cele mai galonate grupări din istoria fotbalului mondial, ce se pretinde Mes que un club. Mai mult decât un club.

Și totuși, răsfoind presa spaniolă, descoperi că există destui care regretă despărțirea de Koeman, ei apreciind calmul și decența olandezului. Modul elegant în care a suportat presiunea și declinul. Dar și aceștia, câți au mai rămas, îi reproșează un optimism exagerat. Ba chiar o naivitate greu de scuzat la un tehnician cu CV-ul său.

Silit de împrejurări, ca și de repetatele accidentări (Dembele, Coutinho, Ansu Fati, Kun Aguero șamd), Koeman a primenit masiv lotul. A mers însă prea departe titularizându-i pe Gavi (17 ani), Pedri, Balde și Demir (toți de 18), pe Nico (19), pe Dest și Eric Garcia (ambii 20) etc, unele dintre promovări fiind socotite forțate. În consecință, marea Barca a început să semene cu o echipă de tineret, ba și cu una mediocră, de mijlocul clasamentului! Întrucât cu de-alde Mingueza, Luuk de Jong ori Sergi Roberto nu poți urca mai sus.

Sigur, e bine să trimiți în teren cât mai mulți tineri. Atât că la nivelul cel mai înalt, înainte de orice, se cer rezultate. Victorii, trofee. Nu strică să te preocupe ziua de mâine, dimpotrivă. Prioritar, trebuie să te gândești însă la ziua de azi. Fotbalul n-are răbdare cu nimeni.

Cel mai tare i s-a imputat lui Koeman, ca și președintelui de-atunci, lui Josep Bartomeu, renunțarea la golgeterul Luis Suarez. Alungat, "Canibalul" s-a dus la Madrid ca să marcheze meci de meci și s-o scoată campioană pe Atletico! În ce câștig a ieșit Barca: s-a lepădat de Suarez ca fiind terminat la 33 de ani, dar l-a înlocuit ulterior cu Aguero de 32 în momentul acela!

Koeman out, Laporta când?!

Succesorul lui Bartomeu, actualul președinte Joan Laporta, a greșit și mai rău. Impardonabil, în clipa în care, de-a dreptul inconștient, l-a împins pe Messi să plece la PSG. Ce-a însemnat Messi pe Camp Nou, liderul, sufletul și imaginea echipei, dar și simbolul izbânzii, se poate observa acum, când nu mai poartă tricoul blaugrana. Barca s-a prăbușit și nu se mai oprește din cădere. Iar atitudinea lui Laporta pare cu atât mai greu de înțeles, chiar imposibil, cu cât acesta a mințit pretextând că nu i-a prelungit contractul argentinianului din pricina salariului uriaș și a riscului de a încălca fair-play-ul financiar.

Scuză inventată. Pur și simplu, Laporta nu l-a mai vrut pe Messi, din care pricină numeroși fani nu-l mai vor în prezent pe Laporta. S-au săturat de el ca de mere acre.

Serios vorbind, cum să se mai recomande Barcelona ca Mes que un club în condițiile în care avea datoria să păstreze trei jucători, în ordinea importanței, pe Messi, pe Suarez și pe Griezmann, și i-a pierdut pe toți trei?! Așa a ajuns în genunchi și cine știe dacă se va mai ridica vreodată. Gloria trece și uneori nu se mai întoarce.


Comentarii (24)
robbieg
robbieg  •  29 Octombrie 2021, 02:22

Sunt sau am fost Fan Barcelona, oricum nu tin cu Real din multiple motive, mai ales politice si istorice. Dar daca facem o paralela cu ce au facut ei in comparatie, nu au avut atatea transferuri ratate, au un fel mai direct de a ataca poarta si nu au murit dupa plecarea lui CR7. O lectie de urmat. Atlético joaca urat, prea strategic. Ma rog, eficient. Dar la Barca de la cap de impute totul, si de f mult timp.

comentario23
comentario23  •  28 Octombrie 2021, 23:58

Imi placea Barcelona lui Rivaldo, Figo, Kluivert, Overmars, urmaream Barcelona lui Ronaldinho doar pentru Dintos (golul cu Chelsea vazut in direct, reluarile ar trebui interzise), nu mi-a placut Barcelona lui Messi, mai mult din cauza stilului impus de Guardiola, iar azi, nefiind deloc un fan al lor, le privesc formatiile de start cu interes si curiozitate doar pentru jucatorii tineri.

kyil
kyil  •  28 Octombrie 2021, 23:15

Nea Jean ,engleza cunosti? Daca da citeste aici despre datorie: https://sqaf.club/why-are-barcelona-in-so-much-debt/ Nea Ovi e jurnalist bun,dar ce vina are laporta? Supara adevarul? Da,anu asta e pierdut ,locul 4 si maxim optimi. Si o spun ca suporter blaugrana.RK era clar un esec din fasa. A zis un fost jucator al Valenciei mai multe despre stilul lui. Nu toti olandezii sun JC . Ce treaba Real sau City cu Barca? Sunt situatii diferite. Cat despre batut campii,mai gandeste te la ce a zis Klopp ref la bani si iti doresc mult succes la sapa cand te duci.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close