OPINII  »  EDITORIAL

Mărul stricat

Articol de - Publicat luni, 16 ianuarie 2023 14:33 / Actualizat luni, 16 ianuarie 2023 15:23

Într-adevăr, golul din care Manchester United a egalat-o pe City la 1 trebuia anulat. Deoarece Rashford a participat la joc și l-a influențat deși era în ofsaid, Guardiola nu s-a plâns degeaba. Lui Utd nu i se poate însă contesta meritul de a fi întors scorul în numai 4 minute, între 78 și 82, iureș care a răpus-o pe campioană.

Meciul de sâmbătă a însemnat a noua victorie consecutivă a "diavolilor roșii" în partide oficiale: 5 disputate în Premier League, 3 în Cupa Ligii și una în Cupa Angliei, succese realizate fără contribuția superstarului Cristiano Ronaldo. Trecut pe linie moartă de Erik ten Hag, CR7 și-a reziliat, la cerere, contractul pe 22 noiembrie 2022, 4 zile după ce ștersese pe jos cu antrenorul olandez și cu șefii clubului într-un interviu de scandal acordat lui Piers Morgan.

Cum, mergând din victorie în victorie, Utd a urcat de la mijlocul clasamentului pe 4 în Premier, ba are și un meci mai puțin decât Newcastle, ocupanta locului 3, se poate spune că Ten Hag n-a greșit când a decis să nu-l mai titularizeze pe Cristiano. Să-l lase pe banca de rezerve, agasat de aerele acestuia de primadonă neînțeleasă. De pretențiile unuia în scădere de randament la aproape 38 de ani (îi va împlini pe 5 februarie), dar care vrea ca echipa să i se subordoneze și să joace pentru el. Pentru orgoliul și recordurile lui.

Nu doar Ten Hag a sesizat declinul golgheterului lusitan, multă vreme în top, ci și presa. Mai întâi surprinsă, apoi deranjată de rolul nefast interpretat de portughez, aceasta s-a pornit contra lui. The Independent, de pildă, a titrat "Cristiano Ronaldo, legenda clubului Manchester United, a devenit prea toxic pentru a fi păstrat". În același registru, The Mirror nota că Ronaldo "e acuzat de crearea unei atmosfere toxice", pentru ca ESPN și Football News să meargă mai departe și să-l numească, încă din vară, "Bad Apple". Mărul stricat.

Mărul stricat

Întrucât relația dintre Man Utd și CR7 nu mai funcționa, e de presupus că ruperea contractului înainte de termen (expira la 30 iunie ac) va servi ambelor părți. Socotind că din 10 noiembrie 2022, de la 4-2 cu Aston Villa în Cupa Ligii, "diavolii" au câștigat 9 partide oficiale din 9, rezultă că despărțirea i-a priit clubului.

De văzut ce se va întâmpla cu cel care a cucerit de 5 ori Ballon d'Or și de 4 ori Gheata de Aur. Cum va decurge și cât va mai dura cariera lui în Arabia Saudită, unde e plătit cu 200 de milioane de dolari anual, cel mai bine din fotbalul actual.

Să observăm însă că a început cu dreptul. În sensul în care CR7 continuă să fie în grațiile iubitorilor fotbalului, să-i intereseze. Dovadă că, aproape neverosimil, prezentarea lui la Riad, ca achiziție a lui Al-Nassr, a fost urmărită la TV, pe 40 de canale, de trei miliarde de oameni, conform Marca. Pare de necrezut în condițiile în care la finala CM 2022 de la Doha, dintre Argentina și Franța, s-au uitat doar două miliarde. Poate că, deși face 38 de ani luna viitoare, Cristiano Ronaldo mai are ceva de spus pe teren.


Comentarii (17)
mauru007
mauru007  •  17 Ianuarie 2023, 12:08

Sa vedem la finalul sezonului pe ce loc sunt, acum e doar un foc de paie.

dinamo100
dinamo100  •  17 Ianuarie 2023, 11:42

Greu de crezut statisticile privind audienta prezentarii lui Ronaldo la Al Nassr! 3 miliarde de oameni au urmarit aceasta prezentare?! Hai sa fim seriosi, asta-i poveste de adormit copiii!

jean_gabin
jean_gabin  •  16 Ianuarie 2023, 21:04

Acidutzule cine are alta parere decat tine nu este neaparat hater si nici obligat sa imbatraneasca urat. Dl Ioanitoaia scria acum cateva zile pe tema aceasta dar tu din pacate nu ai citit sau nu ai inteles.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează