OPINII  »  FCSB

Niște oameni

Articol de - Publicat joi, 24 martie 2022 16:29 / Actualizat joi, 24 martie 2022 16:33

O avea Gigi Becali bubele lui, cine n-are?, dar în materie de ajutor dat celor năpăstuiți, săraci ori bolnavi, chiar trebuie lăudat fără rezerve. 

Că a ținut, de regulă, să afle lumea că ajută e o altă treabă. Dar a ajutat. Aceia care fac puțin pentru alții ori nu fac nimic nu-s în măsură să-l judece pe patronul FCSB că-i place să apară pe micul ecran.

Mai nou, Becali n-a rămas indiferent la tragedia prin care trec ucrainenii, victime ale războiului de cotropire declanșat de Putin și armata lui. Sensibilizat de Mircea Lucescu, latifundiarul s-a oferit să găzduiască în baza FCSB din Berceni echipa U19 a lui Dinamo Kiev, ce va întâlni pe 6 aprilie la București pe Sporting Lisabona în "optimile" UEFA Youth League.

Ei și, veți zice, ce mare scofală, ce atâta zgomot?! Doar vorbim despre niște puști ce vor petrece în Berceni 3-4 zile, hai 5! Greșit. Formată din 38 de persoane, delegația lui Dinamo va sosi azi sau mâine și va locui în bază două săptămâni. Totul, cazare, masă, folosirea facilităților etc, va fi gratis. Deși sejurul oaspeților din Kiev va costa ceva, Gigi Becali n-a cerut niciun ban.

Niște oameni
Nelu Varga și Gigi Becali, foto: GSP

Nu-i exclus ca el să fi procedat așa și dintr-un oarecare interes. Mizând pe faptul că-i va convinge pe reputații internaționali ucraineni Sidorciuk, Stepanenko și Krivțov, ajunși la București pe considerentul că au câte 3 copii, să evolueze până la finalul sezonului pentru FCSB. Ceea ce, în stilul său de a pune căruța înaintea cailor, GB a anunțat ca știre sigură, deși nu primise acceptul celor în cauză. L-a luat, ca de obicei, gura pe dinainte.

Sidorciuk însuși, căpitanul lui Dinamo Kiev, 47 de selecții în națională, a apreciat invitația, dar a refuzat-o ferm: „Țara mea e în război și mie nu-mi stă gândul la fotbal. Sunt OK pentru că mă găzduiește România, prețuiesc foarte mult condițiile pe care le avem aici, dar nu-mi arde acum să joc fotbal!". Opinie împărtășită și de Stepanenko și Krivțov.

Becali a înțeles situația și n-a insistat. S-a convenit ca, eventual, cei 3 să se antreneze în Berceni, misiune dificilă întrucât ei au închiriat apartamente tocmai în celălalt capăt al orașului, în Pipera. Mai aproape le-ar fi la Voluntari.

De notat că nici CFR Cluj n-a stat cu mâinile încrucișate. Dimpotrivă! Nelu Varga, principalul acționar din Gruia, a sărit în sprijinul refugiaților, la dispoziția cărora a pus hotelul de 4 stele „Granata" din cartierul Bună Ziua. Închis de ceva vreme, acesta urma să fie demolat, iar pe locul lui ridicată o clădire modernă.

Impresionat de drama ucrainenilor, Varga a renunțat însă la ideea dezafectării și a investit în renovarea localului, efectuată în ritm accelerat, peste un milion de euro. Băgați în instalații, în mobilier etc.

Sub egida Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, aici va funcționa un centru de cazare, triere și asistență medicală de care vor beneficia simultan circa 500 de persoane. Iar costurile vor fi suportate integral de campioana României. Comparativ cu efortul financiar al lui Becali, probabil că Varga va cheltui mai mult, dar ce contează asta?

Am consemnat două inițiative ce merită salutate. Operațiunile unor oameni de bine și, pe de altă parte, cu dare de mână. Care demonstrează că, deși traversează momente grele, fotbalul nostru are încă destule resurse. Sufletești și financiare.  


Comentarii (31)
cita
cita  •  25 Martie 2022, 08:27
Postat de jean_gabin pe 24 Martie 2022, 21:55

De unde pana unde 70 roni de refugiat cand este vorba despre maximum 20 pentru masa?!

50 lei cazare, 20 lei masa, bre nenea Jeane!

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  25 Martie 2022, 03:52
Postat de jean_gabin pe 24 Martie 2022, 18:32

Anticenzura daca nici Dl Ioanitoaia nu stie care este prietenul Dlui Lucescu atunci nu mai stie nimeni din presa ce se intampla la Dinamo Kiev. Dar cei 3 s-au dus azi prima oara la Voluntari si asta probabil dupa scrierea acestui articol. Unii se cred insa mai destepti si mai instruiti decat sunt ei in realitate. Tu esti unul dintre fanii FCSB deranjati cand nu este ridicati in slavi echipa lor favorita si unicul ei conducator.

Găzduirea lotului de 36 sportivi pentru două săptămâni este apa de ploaie pe lângă sutele de refugiați găzduite în Berceni de Becali!Numărul refugiaților variază pentru fiecare zi pentru că uni vin alți pleacă....Te știam că mereu apari la articolele acestui jurnalist și critici pe oricine spune ceva contra...Uneori exagerezi.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  25 Martie 2022, 03:47
Postat de jean_gabin pe 24 Martie 2022, 18:32

Anticenzura daca nici Dl Ioanitoaia nu stie care este prietenul Dlui Lucescu atunci nu mai stie nimeni din presa ce se intampla la Dinamo Kiev. Dar cei 3 s-au dus azi prima oara la Voluntari si asta probabil dupa scrierea acestui articol. Unii se cred insa mai destepti si mai instruiti decat sunt ei in realitate. Tu esti unul dintre fanii FCSB deranjati cand nu este ridicati in slavi echipa lor favorita si unicul ei conducator.

Răspunsul meu precedent este valabil și pentru tine!!! Poate o sa demonstrezi că jurnalistul a scris și de mamele cu copii refugiați în cantonamentul lui Becali! Afla cu nu a scris pentru că nu știe!!! Până la urmă nu este o rușine să nu citești GSP!Dar spune multe!!!

Vezi toate comentariile (31)
Comentează