OPINII  »  EDITORIAL

Nu i-a căzut rangul!

Articol de - Publicat joi, 30 septembrie 2021 15:31 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 15:38

Lumea fotbalului parcă așteaptă astfel de întâmplări ca să se contrazică și să se împartă în tabere. De data asta, ea discută aprins despre faptul că, după ce a înscris primul său gol pentru PSG în meciul cu Manchester City, Leo Messi s-a culcat în spatele zidului spre a bloca, în minutul 90+1, un eventual șut pe jos tras de Mahrez din lovitură liberă.

Gestul unuia dintre cei mai mari jucători din istorie, distins în 6 rânduri cu Balonul de Aur (record) și de tot atâtea ori cu Gheata de Aur, i-a surprins neplăcut pe unii, dacă nu i-a și revoltat. Vorba aceea, când ai invitați la cină, pe cel mai vestit dintre ei îl pui în capul mesei, nu-l trimiți să cumpere sifoane!

Nu i-a căzut rangul!

Ca atare, respectivii s-au declarat deranjați și nu s-au sfiit să protesteze. Între ei, de pe o listă lungă, Rio Ferdinand și Florin Răducioiu. Cel dintâi, 81 de selecții pentru Anglia, câștigător de Champions League cu Man Utd, a apreciat că Messi s-a înjosit și a intitulat întreaga poveste "lipsă de respect". Fostul reputat internațional român a anunțat că-l va suna pe Pochettino pentru a-i solicita amănunte. Poate și pentru a-l dojeni, nu?

Alții însă, inclusiv subsemnatul, au perceput lucrurile diferit. L-au înțeles și l-au aprobat pe Messi. Ba l-au și lăudat pe argentinian deoarece, citat din Dan Petrescu, "s-a sacrificat pentru echipă". În ideea că, fiind unul dintre cei mai scunzi jucători de la PSG, de numai 1,69 m, și-a dat seama că n-are ce căuta în zid și s-a întins în spatele acestuia.

Deși ditamai vedeta, plătit anual cu 35 de milioane de euro (conform altor surse, chiar cu 41), nu i-a căzut rangul. Nu s-a simțit umilit. Dimpotrivă, a considerat că e obligația lui să-și ajute coechipierii în condițiile în care, abia venit la Paris, vrea să-și demonstreze atașamentul față de noul său club. Evident, și față de fanii acestuia.

De remarcat că asemenea gesturi se poartă la PSG, dovadă că în aceeași partidă s-a culcat în spatele zidului și Kylian Mbappe. Alt superstar care, înainte de a împlini (pe 20 decembrie) 23 de ani, a strâns deja 49 de selecții în naționala Franței. De precizat că Messi și Mbappe au ocupat poziția pe care trebuia să se găsească Verratti, atât că italianul de 1,65 m fusese schimbat în minutul 78 cu Wijnaldum. Cei doi nu s-au așezat acolo decât după ce au primit feu vert de la brazilianul Marquinhos, căpitanul roș-albaștrilor.

Ce mai tura-vura, concluzia logică e că Messi nu s-a compromis și cu atât mai puțin și-a murdărit tricoul. Pur și simplu, a decis că așa își poate face datoria. Iar cine-și face datoria nu merită ironizat, luat peste picior. Calitate din ce în ce mai rară azi, modestia nu-i niciodată un defect. Nicăieri. 


Comentarii (17)
ali.bec
ali.bec  •  30 Septembrie 2021, 22:52
Postat de dan2010 pe 30 Septembrie 2021, 16:47

de aceea MM e MM. Iar Messi e Messi!

Memeul si-a adus aminte de timpurile când trebuia sa se culce și el cu spatele la zid.

jean_gabin
jean_gabin  •  30 Septembrie 2021, 20:52

Daniele este greu sa porti o discutie competenta cata vreme scrii dv spune-ti. Data viitoare ar fi bine sa nu te mai grabesti si sa fii mai atent.

andrei.33
andrei.33  •  30 Septembrie 2021, 19:49
Postat de birdibel pe 30 Septembrie 2021, 19:11

O precizare. Rio Ferdinand nu a declarat ca Messi s-a înjosit ci ca ar fi fost înjosit de Pocchetino, care i-ar fi cerut (și) la antrenament sa se culce în spatele zidului. Mă îndoiesc ca antrenorul argentinian i-ar fi cerut așa ceva lui Messi, la antrenament sau la meci. Și mă îndoiesc ca Ferdinand ar spune ceva rău la adresa lui Messi, pe care îl idolizeaza. A fost doar șocat, ca multi alții, să-l vadă pe D10s trântit în iarba intr-o postura rezervată jucătorilor fără galoane.

Aia e o pozitie pt jucatorii care nu pot face parti din zid, nu pt jucatorii fara galoane. daca n-ai galoane dar ai 2m inaltime te vor pune in zid, fii fara grija.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează