OPINII  »  CFR CLUJ - LAZIO 0-0

Onorabil, dar atât!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat vineri, 24 februarie 2023 21:24 / Actualizat vineri, 24 februarie 2023 21:24

Repet ce-am scris joi seara, la cald, imediat după remiza albă dintre CFR și Lazio. Anume că echipa noastră campioană a evoluat în returul de la Cluj mai bine decât în turul de la Roma. 

Unde a cedat cu 0-1, deși a avut superioritate numerică 75 de minute. Sigur, în Gruia a contat și sprijinul unui stadion plin ochi, dar CFR a pierdut calificarea pe „Olimpico”, arenă pe care, parcă speriată de bombe, a tremurat în fața lui Lazio ca și când ar fi întâlnit o superputere gen Man City, Real ori Bayern!

N-a fost însă cazul. Locul 5 în Serie A, Lazio a însemnat un adversar puternic, dar nu unul care să înspăimânte. Cu calități și, am constatat la Cluj, cu limite. Dovadă că, reușind să se scuture de complexe, Camora et Comp. au jucat joi de la egal la egal cu biancocelestii lui Sarri. 

Ba i-au și dominat uneori, le-au pus probleme. Să ne reamintim că, în ciuda omului în plus de după eliminarea lui Muhar (77), Lazio a tras de timp cât a putut spre final! Perioadă în care Yeboah a irosit o ocazie monumentală!

Individual și colectiv mai valoroși, tot italienii au controlat și returul. Pe lângă mai mult curaj, CFR a beneficiat de un portar în zi fastă și de o apărare strașnică. Imperial în câteva intervenții, între altele salvând miraculos la șuturile lui Vecino și Casale, Scuffet a fost eroul serii. MVP-ul partidei. El a primit logic cele mai mari note, 8 în GSP și 7,5 în Gazzetta dello Sport. 

La rându-i, vigilent și exact, Kolinger l-a redus la tăcere pe golgheterul Ciro Immobile, adesea al doilea la minge. La fel și-au făcut treaba, destoinic, și ceilalți fundași.

Nu dezvolt subiectul, dar nu-s de acord cu Dan Petrescu cum că echipa sa merita să câștige. După cum nu cred nici că arbitrul german Zwayer a nedreptățit-o pe CFR. Apreciez chiar că atunci când i-a dat cartonaș galben lui Immobile pentru simulare, "centralul" n-a văzut că acesta fusese călcat pe picior de Kolinger în faza respectivă.

Totuși, revenind, trebuia să ne așteptăm la mai mult de la CFR cunoscând că un singur lazial, mijlocașul sârb Milinkovici-Savici, absent joi, e cotat la 60 de milioane de euro, dublu comparativ cu întreg lotul "feroviarilor"? 

Onorabil, dar atât!
CFR Cluj - Lazio/ foto: Raed Krishan (GSP)

Risc să zic da, cu condiția ca turul să fi fost abordat mai curajos, fără inhibiții. Din păcate, nu s-a întâmplat așa, băieții lui Dan Petrescu, chiar și Petrescu însuși, speriindu-se prea tare.

Luând din Conference League peste 5 milioane de euro și aducând 14,5 puncte la coeficientul de țară (FCSB 6, Craiova 3,5, Sepsi 1), CFR s-a prezentat onorabil și a ieșit cu fruntea sus, decent, din cursă. 

Atât că, îmi cer iertare, m-am cam săturat de atâtea eliminări elegante, decente. Dumneavoastră nu?! De aceea le-aș schimba oricând cu niște calificări fie ele și urâte, trase de păr. Greșesc?

Cu asta, formația clujeană a ajuns la capătul unui drum european pe care, să fim realiști!, mai degrabă s-a chinuit decât a sedus. Într-un moment în care fotbalul românesc se descurcă din ce în ce mai greu pe plan internațional, CFR a rămas ultima supraviețuitoare într-o competiție continentală. 

Iar pentru o asemenea ispravă, mă feresc să-i spun performanță, i se cuvin respect și prețuire. Chiar și când ia o notă mai mică, premiantul clasei trebuie înțeles și scuzat, nu trimis la colț.


Comentarii (43)
Dobermannul
Dobermannul  •  27 Februarie 2023, 17:02
Postat de Dobermannul pe 27 Februarie 2023, 16:52

Exact ce spuneam nu argumente ci insulte.

Era vorba de o fantosa care in lipsa sforilor FRF-iste a ramas ce este ea de fapt adica o simpla carpa in teren in dubla mansa cu Lazio.

Dobermannul
Dobermannul  •  27 Februarie 2023, 16:52
Postat de cluj_cluj pe 27 Februarie 2023, 16:37

Omule, uita-te la forum, vezi ca 80% din comentarii sunt ineptiile tale si trage singur concluzia.

Exact ce spuneam nu argumente ci insulte.

cluj_cluj
cluj_cluj  •  27 Februarie 2023, 16:37
Postat de Dobermannul pe 26 Februarie 2023, 18:26

Cand n-ai argumente si sapte ani de acasa injuri sau jignesti ca tine.

Omule, uita-te la forum, vezi ca 80% din comentarii sunt ineptiile tale si trage singur concluzia.

Vezi toate comentariile (43)
Comentează