OPINII  »  EDITORIAL

Principalii vinovați

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat marti, 15 august 2023 15:30 / Actualizat marti, 15 august 2023 15:47

Rapidului îi merge rău, e într-o pasă neagră. Învinsă duminică de Petrolul acasă, ba și, de râsul lumii, prin autogolurile lui Oaidă și Borja Valle, a căzut pe locul 11, aproape de zona retrogradării! În ciuda faptului că prin Grant se vorbea tot mai des și mai vocal că, în cinstea centenarului clubului, echipa va ataca titlul. Când colo, ea a strâns doar 5 puncte în 5 etape!

De regulă, în situații similare responsabilitatea e colectivă. Există mai mulți în culpă, nu unul singur. Ca atare, pierzându-și răbdarea și simțindu-se amăgit, minunatul public vișiniu a scandat duminică "Plecați cu toții!" și "Să vă fie rușine!".

Spre deosebire de ce se întâmplă pe alte stadioane, surprinzător, nu antrenorul a fost cel dintâi arătat cu degetul în Giulești. Mai mult chiar, într-un sondaj GSP, majoritatea votanților s-au pronunțat pentru păstrarea italianului Cristiano Bergodi, tehnician priceput și echilibrat.

Adevărul e că, propunându-și câștigarea campionatului, Rapid a visat prea departe. În condițiile în care, fie el și completat recent, actualul lot nu părea în stare, și nu e, să atingă o asemenea țintă. Concret, cu cine s-a întărit echipa a cărei banderolă de căpitan continuă să fie purtată, cu fruntea sus, de un stoper, Cristi Săpunaru, care a împlinit 39 de ani pe 5 aprilie?!

Cu câțiva jucători, Braun, Oaidă, I. Cristea și, mai nou, Petrila, pe care FCSB și CFR Cluj nu i-au mai vrut. Cu puștanii El Sawy și Cârjan, mai degrabă promisiuni decât certitudini. 

Crescut de Viitorul Domnești, Cătălin Cârjan a ajuns la Arsenal Londra și s-a pregătit de câteva ori cu Arteta. A jucat însă numai la tineretul "tunarilor", niciodată în formația mare. Nici măcar o dată. 

La rându-i, spaniolul Borja Valle, 31 de ani, scurtă vreme și la Dinamo, n-a venit de la vreo "firmă", ci din Segunda Division, de la Cartagena. Aceștia toți și alții ca ei sunt fotbaliști onești. Unii de reală perspectivă. Atât că fără valoarea și experiența cerute de câștigarea SuperLigii.

Principalii vinovați
Sursa foto: 1923.ro

Principalii vinovați pentru agitația ce frământă în prezent Grantul merită socotiți, părerea mea, conducătorii clubului. Daniel Niculae, Victor Angelescu și Dan Șucu, ordinea alegeți-o dumneavoastră. Apreciind greșit capacitățile echipei, respectivii au întreținut varianta utopică a cuceririi titlului, dacă n-au și lansat-o.

S-au mințit pe ei înșiși și i-au indus în eroare pe suporteri în clipa în care, deși bine intenționați, au ridicat ștacheta foarte sus. La un nivel inaccesibil pentru Săpunaru et Comp. în momentul de față. Implicit, au pus presiune pe jucători și pe fani, iar aceasta s-a întors asupra lor ca un bumerang. Nu și-au așternut cum trebuia și acum dorm cu coșmaruri. 


Comentarii (32)
vraca56
vraca56  •  17 August 2023, 07:16

stiti cum este situația la rapid? am sa exemplific cu un banc. un e norias al unui rabin evreu a venit la acesta pentru a-i comunica ca ii maore în fiece zi o găinușe în cotetz și nu știe cauza. Rabi l-a întrebat catren ce punct cardinal este orientat cotețul? și uite așa a început omul nostru sa mute de la nord la est de la vest la est de la nord la sud și tot ce tine de ne sau nv și așa mai departe pentr ca moartea unei găinușe în acel coteț a continuat. răspunsul este clar pentru domnul *** și Angelescu. " itik enoriaș drag tu mai ai găinușe pentru ca eu mai am o mulțime de idei. cind prostia nu doare și ai bani de aruncat îl uiți pe sumudica undeva pe marginea șanțului. a nu sti nu este un păcat dar a nu raspunde oportunității de a sti este..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dinamo100
dinamo100  •  16 August 2023, 13:36

Foarte corect: cei din conducere s-au hazardat cand anuntau ca vreau titlul. Daca vor intra in play-off eu voi considera ca e un rezultat bun. Eu vad acolo pe fcsb, CSU, CFR, Sepsi, iar pt ultimele 2 locuri Rapid se va bate cu Farul, FCU, Hermanstadt si...poate vreo surpriza.

Quartz
Quartz  •  16 August 2023, 09:04
Postat de lefter_popescu pe 15 August 2023, 18:40

Domnule Ioanitoaia, dacă tot sunteți în căutarea vinovaților pt rezultatele nesatisfăcătoare ale Rapidului în primele cinci etape, v-ar ruga sa-i contabilizati atât pe centralul Chivulete dar și echipa de la VAR care au închis ochii la golul 2 al petrolului înscris în mod neregulamentar. După infracțiunea lui Papeau , un petrolist executa lovitura când mingea era în mișcare..aceasta a ajuns la un coechipier care a trimis-o în adâncime iar De la Valle l-a executat pe Moldovan. Ati văzut faza ? Ați remarcat ca mingea se afla în mișcare când s-a executat lovitura ? Ați remarcat ca centralul se afla la cca 3 metri de faza și vede infracțiunea dar nu oprește jocul ? Dar VAR-ul , el ce-a făcut? Nimic. Fiind în prelungiri se poate spune ca un gol în plus primit nu mai contează. Dar dacă centralul își făcea treaba oprind jocul ( mai erau 5-6 minute de jucat ) exista posibilitatea ca Rapid sa egaleze ? Apoi ,Rapid în prima repriza a înscris un gol iar centralul l-a anulat pt fault în atac. Fault pe care Tamm , în doua meciuri ( Alibec si Balasa îmbrânciti zdravăn cu ambele mâini- primul aruncat în afara terenului ( 11 m clar pt Farul) iar al doilea doborât la pământ avantajand un coechipier sa înscrie. ( fault în atac cu UCraiova) Ce-au făcut centralii? Nimic, absolut nimic . De ce ? Pt ca ( atenție!) juca fcsb și nu Rapid. Dvs. ați sesizat vinovații acelor faze ? Ați scris despre ele ? Nu cred. PS- dacă Rapid câștiga meciul cu Petrolul ați mai fi cautat vinovați ?

Domnule lefter_popescu sunt suporter de peste 40 de ani al Petrolului și îți înțeleg supărarea.Pentru mine nu exista derby mai frumos decât acesta dar eu întotdeauna am fost lucid nu m-am lăsat cuprins de patimă.Duminică seară după 10 minute din meci mi-am dat seama că nu avem cum să pierdem acest joc.Jucatorii Rapidului nu sunt pregătiți fizic pentru fotbalul care se joacă acum,lenți, previzibili fără ritm,Carjan se vedea pe față lui că era sufocat Petrila la fel,apărarea varză Valoarea lotului vostru net superioară peste a Petrolului dar după cum ști într-un derby nu joacă valoarea.Corect Chivulete putea să oprească jocul,vărul nu putea interveni decât dacă din pasă mingea ajungea direct la un petrolist și marca dar din moment ce Borja Valle a avut controlul total al balonului!.Ce vină are Chivulete dacă Dugandzic nu știe să pună un stop și da cu capul din 5 m in portar. Să nu uiți dacă în acest meci eram puțin mai lucizi vă băteam rău de tot. Baftă in continuare și aduceți un preparator fizic bun

Vezi toate comentariile (32)
Comentează