OPINII  »  EDITORIAL

Se mint singuri!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat marti, 27 februarie 2024 14:48 / Actualizat marti, 27 februarie 2024 14:48

Nu contest că arbitrii greșesc în Superligă mai des decât s-ar cuveni. Pe de altă parte însă, ei au devenit un fel de, le pot zice așa?, Acari Păun, în capul cărora antrenorii și conducătorii, dar mai ales primii, aruncă vina unor rezultate slabe. Ca și când s-ar uita la paiul din ochii altora înaintea bârnei din propriii ochi.

De pildă, deși Universitatea Craiova a revenit pe locul 4 după ce a învins-o târziu și la limită pe Voluntari, ajutată fiind și de egalul de-acasă al Farului, s-a văzut că formația lui Rotaru nu traversează cea mai fericită perioadă. Șovăie, se clatină.

Cu Bancu de nerecunoscut și cu Andrei Ivan, liderul de altădată, uitat pe banca de rezerve, echipa câștigă mai mult din cursele lui Mitriță decât din ideile lui Petev. Nema strategie, așa-i?

Și totuși, tehnicianul bulgar refuză realitatea, părând că nu prea înțelege ce se întâmplă. Altfel n-ar fi acuzat, forțând nota, că „Arbitrii ne-au luat până acum 8 sau 10 puncte!". Numai atâtea, drugare, te ții de glume?!

La rându-i, în loc să fie supărat pe jucătorii săi, fără victorie de 4 meciuri, Nicolae Dică a pus eșecul de pe „Oblemenco" pe seama brigăzii lui Adrian Cojocaru. Între altele, i-a reproșat „centralului" gălățean că, sucindu-se la faza din prelungiri, a renunțat la decizia de a acorda penalty pentru Voluntari după ce, chemat de Rusandu la VAR, a revăzut faza.

Bine a făcut c-a renunțat! Practic, și-a îndreptat eroarea inițială, pe considerentul că portarul L. Popescu chiar nu-l faultase pe Carnat. Poate l-a atins ușor cu antebrațul, dar un asemenea contact nu trebuia sancționat cu 11 metri. Niciodată. Cum nu trebuia dictat, părere mai largă, nici cel din care ilfovenii au egalat la 1. Atunci, același L. Popescu s-a ciocnit cu Dumiter, doar că tamponarea nu s-a produs din culpa portarului. S-ar fi recomandat ca VAR să intervină și n-a reacționat!

Se mint singuri!
Adrian Cojocaru. Foto: Imago Images

Într-adevăr, Cojocaru a tot comis-o luni seara. Când nu l-a eliminat pe Bancu pentru fault din postura de ultim apărător, ca și, repet, în momentul în care a fluierat penalty la Dumiter. Dar nu din pricina arbitrului a pierdut Voluntari. Împotriva convingerii lui Dică, scorul de 2-1 pentru Universitatea a părut corect. Craiova a fost mai energică, mai activă. Cu puțin, dar a fost.

Regretabil e că sunt din ce în ce mai numeroși oficialii, prioritar antrenorii, care folosesc arbitrajele ca alibiuri pentru evoluțiile dezamăgitoare ale echipelor lor. Procedând așa, căutând adică vinovați în afară, nu fac decât să se mintă singuri!


Comentarii (36)
BindenDanDat
BindenDanDat  •  14 Martie 2024, 22:11
Postat de tyler_durden pe 28 Februarie 2024, 11:28

Been there. Te-ai gandi ca are obrazul mai gros de atat dupa 'o viata in presa', dar nu... "parerea mea este adevarul" si orice argument adus impotriva e un atac la persoana autorului. Cat despre mesajele de peste noapte... puteti uita... majoritatea pica prada unui TLDR ultraprofesionist. Probabil sunt fusarite de un 'locotenent' care inca n-a apucat sa-si bea cafeaua si oricum 'are lucruri mai importante de facut'. Trebuie sa fim si noi mai ingaduitori; la ce si cum se joaca la noi tine de presa sa dea o spoiala de credibilitate fenomenului. Ce misiune ingrata... PS: Cenzura mea preferata e aia cu "acuzatii nefondate". E mai rara, dar iti da o minima satisfactie ca stii ca ai atins un subiect tabu.

Respect! Acum am vazut; respect!!!

BindenDanDat
BindenDanDat  •  14 Martie 2024, 22:10
Postat de dandana pe 28 Februarie 2024, 06:04

Fiecare cum gândește. Și mie îmi este suspendat des, ca spun adevărul despre uni fani ai Oltenieii Craiova, sau ma mai ia valul cu patronul de la Craiova. Dsr na... Depinde cine este în spatele articolului să îți dea interzis la scris!

Eu întotdeauna imi zic ca trebuie sa fie o domnișoară blondā, in timpul liber.

observator_federal
observator_federal  •  28 Februarie 2024, 22:45
Postat de dragosdb pe 27 Februarie 2024, 16:26

Nea Ovidiu, Petev nu a stralucit din punct de vedere tehnic, nici managerial, pare rigid, lipsit de idei. Insa, bulgar, roman, turc sau nepalez nu poti ramane indiferent cand in fiecare etapa exista ciupeli si arbitraje indoielnice contra echipei tale. Cele 2 penaltiuri rusinoase dictate fara echivoc de monsieur Cojocaru, penaltiul clar nesanctionat de R.Petrescu la meciul cu Farul, penaltiul si cartonasul rosu de care Botosani a scapat si multe alte faze catalogate soft de specialisti judecate intr-un fel diferit in functie de echipa. Mai deranjant de asemenea cum toata presa centrala a sarit in aer si timp de o saptamana l-a tocat pe Kovacs pentru arbitrajul slab de la Sf. Gheorghe, corect, dar invers nu s-a vorbit atat, maxim un articol cu o minima incriminare, ca de, e vorba de Universitatea, daca in aceeasi situatie erau Farul sau FCSB, aveam parte de o ,,cruciada" indreptata impotriva arbitrilor si oricui incerca sa argumenteze contra acestor doua cluburi vadit impinse de la spate de-a lungul anilor.

Foarte corect. Vin vremuri grele dacă s-a ajuns ca un neica-nimeni să dea două penaltyuri mincinoase contra Universității, chiar pe "Oblemenco", ba chiar unul in prelungiri! Iar Cristi Balaj se preocupă intens (pe 3 posturi TV) de cartonasul galben pe care Bancu l-a primit la faultul asupra impetuosului Carnat, mai intens decât de arbitrajul unidirectional de la meciul Fcsb-FCBT (ca pe vremea cooperativei lui Nea Jean ar fi spus - în alte conditii - Meme). Să fie oare schimbarea de macaz a incoruptibilului Balaj cauzată de convorbirea "ca între bărbati" avută cu Gigi Becali? Eu cred, sunt convins de fapt, că Vassaras a lămurit azi problemele de la meciul Craiovei cu Voluntariul - omul stie ce spune si își asumă, responsabil, afirmatiile... (Prin martie 2021, la o conferință in care a analizat probleme de arbitraj, Vassaras i-a întrebat pe jurnalistii incisivi si revoltati dacă îsi doresc un fotbal pe penaltyuri mai degrabă decât pe goluri.)

Vezi toate comentariile (36)
Comentează
Close