FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA - VOLUNTARI 2-1

VIDEO + FOTO Universitatea Craiova o învinge pe FC Voluntari, într-un meci haotic: Bancu și „centralul” Cojocaru s-au întrecut în gafe! Penalty-nepenalty la ultima fază » Clasamentul ACUM

Cele mai spectaculoase imagini din Universitatea Craiova - FC Voluntari +23   FOTO
Cele mai spectaculoase imagini din Universitatea Craiova - FC Voluntari

Articol de , - Publicat luni, 26 februarie 2024 22:05 / Actualizat luni, 26 februarie 2024 23:06

Universitatea Craiova a învins-o pe FC Voluntari, scor 2-1, în runda cu numărul 27 din Superligă. Meciul a fost unul haotic, cu două mari greșeli comise de Nicușor Bancu și cu momente de rătăcire ale „centralului” Adrian Cojocaru.

Programul complet și rezultatele etapei a 27-a

Cronica meciului, de Eduard Apostol: „Petev salvează Craiova și se salvează și pe el: Maldonado dă golul victoriei imediat după ce a fost trimis pe teren”

Universitatea Craiova a suferit în Bănie, în această seară, în meciul cu FC Voluntari (2-1), dar a izbândit heirupist și cu sufletul la gură. Antrenorul Ivaylo Petev obține liniște pentru el și pentru echipă în perspectiva a ceea ce va urma, deplasare la Ploiești, meci acasă lunea viitoare cu Rapid.

Voluntariul mai bifează un eșec, nu are victorie în 2024, menține vii speranțele lui Dinamo, aflată la 5 puncte în spate. În prelungirile prelungirilor, „centralul” Cojocaru a dictat penalty, apoi a consultat VAR și a revenit asupra deciziei, în uralele asistenței.

Moment controversat în Universitatea Craiova - Voluntari » Verdictul lui Marius Avram: „De asta e diferit față de eliminarea lui Nana Antwi”
Universitatea Craiova - Voluntari
Moment controversat în Universitatea Craiova - Voluntari » Verdictul lui Marius Avram: „De asta e diferit față de eliminarea lui Nana Antwi”

Juveții au eliminat momentele de tatonare, ce să mai tatoneze când aveau doar o victorie în 2024?! Aici, incluzând și amicalele. În afara acelui 3-1 de la Sepsi, când arbitrul Istvan Kovacs a avut fluier alb-albastru, bătea vântul în dreptul succeselor Universității Craiova.

Un stres suplimentar pentru Ivaylo Petev, aranjat la costum la meci, o bilă albă pentru ținută!, ar fi acela că Marius Șumudică (ca o glumă, și Laurențiu Reghecampf, chiar) n-o duc pe roze la echipele lor de club. De Reghe am zis că e ușor amuzant având în vedere în ce situație s-a despărțit de Bănia lui Mihai Rotaru, dar, deh!, în fotbal au fost împăcări și mai nebănuite.

Baiaram a făcut bairam: gol după 6 luni în Liga 1

Reluând, s-a jucat aprig din start, iar Crețu (2) era să dea gol când nici n-apucase nea Gică să interpreteze șlagărul Ligii 1, "Viața mea o împart alături de Voluntari". N-a durat mult și s-a deschis scorul.

Mitriță i-a pasat scurt lui Houri, acesta a centrat foarte bine din stânga, iar Baiaram (7) l-a pierdut în peisaj pe Aliji. Un gol cam ca la antrenament. Primul pe 2024 al vârfului alb-albaștrilor. În campionat, nu mai dăduse gol de 6 luni și-o săptămână.

Imediat, Voluntariul a replicat, dar golul lui Dumiter (8) a fost anulat, corect, pe motiv de ofsaid, după semnalizarea asistentului Vișan.

Cele mai spectaculoase imagini din Universitatea Craiova - FC Voluntari
Cele mai spectaculoase imagini din Universitatea Craiova - FC Voluntari
Cele mai spectaculoase imagini din Universitatea Craiova - FC Voluntari
Cele mai spectaculoase imagini din Universitatea Craiova - FC Voluntari
+19 FOTO

De ce a scăpat Bancu doar cu cartonaș galben și nu eliminat direct

O fază importantă s-a derulat în fața careului oltenilor. Bancu (24) l-a acroșat pe Carnat, care se ducea spre poarta lui Popescu, iar arbitrul Cojocaru a dictat fault și cartonaș galben. Ilfovenii s-au năpustit asupra "centralului", considerând că poziția și faza ar fi impus un cartonaș roșu pentru căpitanul Craiovei. Dar gălățeanul a gândit-o bine, deși, inițial, au fost mulți juveți care ar fi zis că e de eliminare directă!

"Arbitrul a gândit bine faza și a acordat corect cartonaș galben întrucât jucătorul de la Voluntari nu avea balonul sub control! Legile jocului, noile cerințe internaționale", a replicat, la pauză, fostul arbitru internațional Marius Avram la DigiSport Special.

Bancu a scăpat de "roșu", dar a colecționat deja 9 "galbene", așa că va rata etapa viitoare, de la Ploiești. Oricum, este destul de hai-hui în acest start de 2024, ceea ce îngrijorează în perspectiva echipei naționale pentru Euro 2024.

Ceea ce a făcut la penalty-ul ilfovenilor, tentativa aia de pasă "acasă" către propriul portar, este înfiorător! La experiența lui, atâta nesăbuință și lipsă de informare...

Popescu vs Popescu la penalty

Și debutul reprizei secunde a fost la fel de electrizant. Băgat în ședință de Bancu, Laurențiu Popescu l-a electrizat pe Dumiter, în propriul careu, de a avut nevoie de îngrijiri medicale, arbitrul Cojocaru a dat penalty, iar VAR a validat decizia. Popescu contra Popescu la penalty, iar Robert, extrema Voluntariului, a fost foarte sigur: 1-1 în minutul 54.

+4 FOTO

Robert Popescu este la al 3-lea gol în această ediție, a celebrat golul pe un ton superior, făcând semn asistenței să tacă, deși el la origini este din Craiova!

Oltenii foarte nervoși, impacientați, arțăgoși, dar nu în sens pozitiv. Elevii lui Dică au arătat că-și pot păstra cumpătul, chiar și în momente defavorabile, au simțit după gol chiar că pot da lovitura.

Final nebun în Bănie: gol Maldonado, penalty-nepenalty la ultima fază

Craiova a intrat într-o oarecare vrie după ce a primit gol. Era să mai încaseze unul, dar a scos Screciu aproape de linia porții. Suporterii au început să-și manifeste dezaprobarea, cei de la tribune, galeria a ținut să-și încurajeze echipa, care își cam dădea cu stângul în dreptul.

Mitriță (76) a văzut ditamai verde fosforescent în fața ochilor, din unghi, unu la unu cu Fernandez, în chip de Jesus salvator. Oricine putea da gol pe final. Dumiter (78) l-a întins pe Popescu. Ilfovenii au arătat că pot fi mulțumiți și cu un punct, au fragmentat/tras de timp, văzându-și interesul. Să enerveze adversarul și poate o pica și golul 2...

Doar că cine poate bănui renghiurile fotbalului? O lovitură liberă bătută nici prea-prea, nici foarte-foarte a lui Mitriță, iar Maldonado (84) a marcat cu capul. Să mai zică cineva ceva rău de Petev, ce s-a scos cu schimbarea Badelj-Maldonado din minutul 83! Iar hondurianul a înscris la următoarea fază.

În prelungirile prelungirilor, arbitrul a dictat penalty la o fază între Popescu și Carnat, apoi a fost atenționat din camera VAR când Robert Popescu se pregătea să mai execute încă o dată de la 11 metri. "Centralul" a revenit asupra deciziei, în uralele oltenilor.

Și asta a fost tot, Craiova a prins energie cu o victorie ce vedea că-i zboară din cont la un moment dat, Voluntariul are trei remize și trei eșecuri în 2024, dă speranțe dinamoviștilor aflați la 5 puncte în spatele trupei lui Nicolae Dică.

VIDEO U Craiova - FC Voluntari 2-1 » Jucătorii Universității cântă alături de galerie

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

FINAL. CSU Craiova - FC Voluntari 2-1

  • Au marcat: Baiaram 7, Maldonado 84 / R. Popescu 54 (pen.)
  • Click AICI pentru live și statistici
  • 6.130 de spectatori au asistat la meci, număr oficial
  • VIDEO cu cele mai importante faze
  • 6 penalty-uri a obținut Dumiter în această ediție, este specialistul Ligii 1 la acest capitol
  • Atacantul spaniol Jalen Blesa (23 de ani) a fost introdus în minutul 75 și a debutat în tricoul Universității Craiova
  • Mircea Oțet, fiul lui Constantin Oțet, antrenorul Craiovei Maxima, a dat lovitura de începere.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din Universitatea Craiova - FC Voluntari

Cele mai spectaculoase imagini din Universitatea Craiova - FC Voluntari
Cele mai spectaculoase imagini din Universitatea Craiova - FC Voluntari
Cele mai spectaculoase imagini din Universitatea Craiova - FC Voluntari
Cele mai spectaculoase imagini din Universitatea Craiova - FC Voluntari
+19 FOTO

CSU Craiova - FC Voluntari, echipe de start

CSU Craiova: L. Popescu - Căpățînă, Screciu, Badelj, Bancu - Crețu, Mekvabishvili, Houri - Baiaram, Markovic, Mitriță
Rezerve: Goga, Vlădoiu, Zajkov, Maldonado, Ndong, Kozulj, Soiri, Danciu, Cîmpanu, Blesa, Ivan, Koljic
Absent: Mateiu (suspendat)
Antrenor: Ivaylo Petev

FC Voluntari: Fernandez - Ricardinho, Turda, Matricardi, Aliji - Rața, Crepulja, Ciobanu - Carnat, Dumiter, R. Popescu
Rezerve: Vâlceanu, Răduț, Nemec, Florea, Armaș, Voican, Droppa, Paz, Dima, Cocian, Cascinia
Absenți: Merloi (accidentat)
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: „Ion Oblemenco”
Arbitru: Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi). A1: Avram Valentin (Bucureşti), A2: Vişan Florian Alexandru (Galaţi)
Arbitru VAR: Rusandu Lucian (Sfântu Gheorghe). AVAR: Marinescu Vasile (Bucureşti)

VIDEO. Silviu Lung o vrea pe Universitatea Craiova pe podium: „M-aș bucura!”

Silviu Lung (67 de ani), fostul mare portar al Craiovei, a discutat cu reporterii GSP înaintea meciului Universitatea - FC Voluntari.

VIDEO. FC Voluntari, susținută de o mică galerie la Craiova

Nea Gică, celebrul lider al galeriei lui FC Voluntari, este prezent la datorie și de această dată.

VIDEO. Cele două echipe au ajuns la stadion

Cele două echipe au ajuns la stadion. Jucătorii Voluntariului sunt mai nonșalanți, cei ai Craiovei afișând o mină concentrată, mai rapizi spre vestiare. Koljic ascultă muzică în căști, așa se destinde mereu în drum spre meci.

Conferința de presă a lui Ivaylo Petev

Nicolae Dică, conferință de presă înaintea meciului CSU Craiova - Voluntari

Mai puteți citi:

Sorin Cârțu îi avertizează pe jucătorii de la Universitatea Craiova: „Dacă se mai întâmplă, e idioțenie!”

FC Voluntari pregătește o „armă secretă” pentru U Craiova și FCSB. Oare cum o va folosi?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (56)
zorrozabal
zorrozabal  •  27 Februarie 2024, 15:17

Golul de 1-1 il are ca„coautor”principal Nu pe Bancu și il are pe unul din Bairam sau Hourie(cu„smanțul”gros),care la un atac al Craiovei nu a binevoit sa iasa in intâmpinarea pasei-așteptând sa vina mingea la el-a fost interceptata de Voluntari-contraatac...penalty!

Carpath
Carpath  •  27 Februarie 2024, 05:14

Daca Voluntari joaca cu Fcsb cum au jucat aici castiga fara emotii.Doua penaltyuri inventate de arbitrul de centru ,la al doilea au intervenit bine cei din cabina VAR.Aici s-a vazut de ce I.Kovacs e cel mai bun arbitru dintre toti arbitrii ,aflati in activitate sau in retragere.Liga 1 e plina de simulanti si apoi ne intrebam de ce fotbalul nostru merge in regres.

bozo76
bozo76  •  27 Februarie 2024, 05:14

Ivaylo cat mai sta in romania? Intrebare pt mihai..

Vezi toate comentariile (56)
Comentează