FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA - VOLUNTARI

FOTO Moment controversat în Universitatea Craiova - Voluntari » Verdictul lui Marius Avram: „De asta e diferit față de eliminarea lui Nana Antwi”

Nicușor Bancu, „galben” în Universitatea Craiova - Voluntari / FOTO: Captură TV @Orange Sport 1 +23   FOTO
Nicușor Bancu, „galben” în Universitatea Craiova - Voluntari / FOTO: Captură TV @Orange Sport 1

Articol de , - Publicat luni, 26 februarie 2024 20:59 / Actualizat luni, 26 februarie 2024 20:59

Cel mai controversat moment al primei reprize din Universitatea Craiova - FC Voluntari s-a petrecut în minutul 24, la duelul dintre Nicușor Bancu (31 de ani) și Nicolae Carnat (25 de ani).

Universitatea Craiova a deschis scorul în minutul 7 al disputei din Bănie, prin Baiaram, și părea să aibă o misiune ușoară. Elevii lui Nicolae Dică au urcat liniile, iar în minutul 24 s-au considerat nedreptățiți de o decizie a arbitrului Adrian Cojocaru.

Șumudică, așteptat cu brațele deschise la Universitatea Craiova: „Are ochi!”
Universitatea Craiova - Voluntari
Șumudică, așteptat cu brațele deschise la Universitatea Craiova: „Are ochi!”

FOTO. Fază controversată în minutul 24 din Universitatea Craiova - FC Voluntari

Dumiter a recuperat o minge la jumătatea terenului și l-a lansat pe Carnat. Mijlocașul Voluntariului a avut prim planul în duelul cu Nicușor Bancu. La marginea suprafeței de pedeapsă a existat un contact ușor între cei doi, o mână pusă de căpitanul oltenilor în spatele adversarului.

Adrian Cojocaru a considerat că este fault și a dictat cartonaș galben. Atingerea a fost clar în afara suprafeței de pedeapsă, dar ilfovenii au protestat vehement considerând că Bancu ar fi trebuit să vadă direct cartonașul roșu.

Galbenul încasat a fost cel cu numărul 9 din acest sezon. Bancu va lipsi runda viitoare, când Universitatea se deplasează pe terenul Petrolului.

Verdictul lui Marius Avram

Marius Avram, fost arbitru FIFA și expertul în arbitraj al emisiunii „Digi Sport Special”, a dat verdictul în faza incriminată de ilfoveni și a explicat de ce e diferită față de cea în care Nana Antwi a fost eliminat, în FCSB - FC Botoșani:

Mă bucur că a apărut faza asta. Putem arăta diferențele și de ce consider că a luat decizia corectă arătând cartonașul galben. Dacă la FCSB mingea era în fața jucătorului, la un metru, având clar posibilitatea de a avea control, la Craiova mingea e în aer, în zona capului, când e împins de Bancu.

Instrucțiunile pe care arbitrii le primesc de la FIFA sunt că în acest gen de fază nu se dă cartonaș roșu. În Legile Jocului e prevăzut că arbitrii țin cont de distanța față de poartă, direcția generală a jocului, posibilitatea de a păstra sau recupera mingea. Trebuie să fie foarte mare posibilitatea pentru a dicta cartonaș roșu. Decizia arbitrului a fost corectă!

- Marius Avram, la „Digi Sport Special”

Moment controversat în Universitatea Craiova - Voluntari » Verdictul lui Marius Avram: „De asta e diferit față de eliminarea lui Nana Antwi”
În stânga faza din FCSB - Botoșani, în dreapta cea din Craiova - Voluntari / FOTO: Captură TV @Digi Sport 1

VIDEO. Imagini de la stadion, dinainte de Universitatea Craiova - FC Voluntari

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

A venit verdictul la Comisia de Disciplină! Ce suspendare au primit Antwi, Olaru și Kaprof după eliminările din FCSB - FC Botoșani
FCSB - FC BOTOȘANI 3-2
A venit verdictul la Comisia de Disciplină! Ce suspendare au primit Antwi, Olaru și Kaprof după eliminările din FCSB - FC Botoșani
Dorinel Munteanu a fost suspendat! Câte etape stă pe bară după eliminarea din Dinamo - Oțelul
OȚELUL
Dorinel Munteanu a fost suspendat! Câte etape stă pe bară după eliminarea din Dinamo - Oțelul

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
Ss21
Ss21  •  27 Februarie 2024, 11:45
Postat de satyricon pe 26 Februarie 2024, 22:25

Bineînțeles că nu! Avram spune "având clar posibilitatea de a avea control", posibilitatea! Să-mi arate unde scrie în regulament "posibilitatea". E vorba de a avea sau nu mingea în control, nu posibilitatea, iar cel de la Botoșani nu avea mingea în control. Tot Avram spune "arbitrii țin cont de distanța față de poartă", distanța era la peste 30 m! Orice este împotriva FCSB se justifică prin orice mijloace.

stai ca azi am aflat ca respectiva e sotie de dinamovist......e ceva intamplator la delegarile echipei atat de antipatice pt frf si cca? Intamplator, adica care e procentul in care delegarile sunt complet aleatorii? :)))))

Dobermannul
Dobermannul  •  27 Februarie 2024, 08:39
Postat de Catisr pe 26 Februarie 2024, 23:10

L-am compătimit pe dnul Avram atunci când, fără voie, a renunțat la arbitraj dar ceea ce face el ca angajat digi e strigător la cer ! Ce nu face omul pentru câțiva firfirei ? JENANTĂ prestație și decizia cca pare perfect ok !!! P.S. Așa cum comentează el așa să aibă parte !

Vad ca s-a renuntat la a intreba mai multi arbitri referitor la fazele controversate. Avram a devenit inchizitor sef la Digi.

Dobermannul
Dobermannul  •  27 Februarie 2024, 08:32
Postat de Ss21 pe 26 Februarie 2024, 21:19

Ar fi fost interesant că fazele să aibă protagonistele inversate, se mai dădea roșu pt CSU și galben pt FCSB? :))))))))))

Evident ca nu.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează