OPINII  »  EDITORIAL

Semne de împăcare?

Articol de - Publicat marti, 21 februarie 2023 14:54 / Actualizat marti, 21 februarie 2023 14:54

Chiar dacă FCU Craiova 1948 a câștigat luni seara duelul cu Voluntari, 2-1, grație revenirii din repriza secundă, pe stadionul din Bănie s-au auzit din nou scandări împotriva lui Adrian Mititelu și a fiului său. Mai puține, mai răzlețe, dar s-au auzit.

Cum era de bănuit, ele n-au rămas fără replică. Socotindu-l pe Andrei Preda, poreclit "Gogoașă", capul răutăților, acesta fiind unul dintre șefii galeriei Peluza Sud 1997, principala opozantă, Mititelu l-a invitat "să-și caute serviciu, că nu mai primește niciun ban. Să facă vreo afacere, că bani nu mai vede. Îi transmit public că nu mai vede niciun franc, poate să mă înjure cât vrea!".

Totuși, în condițiile în care AM continuă să le reproșeze ultrașilor că s-a pierdut la "masa verde" meciul de la Sf. Gheorghe, unul important pentru calificarea în play-off, atmosfera parcă nu mai e la fel de încordată la FCU. Tensiune mai există, dar apele par mai liniștite.

A contribuit la asta, pretind surse din Craiova, hotărârea clubului de a retrage definitiv de la vânzare locurile din stadion pe care stăteau meci de meci, în Peluza Sud, Eduard Vlad și Alexandru Popa, suporteri decedați recent. Primul mort chiar în tribună, la finalul partidei cu Rapid.

Pe scaunele ocupate în mod obișnuit de cei doi fani statornici, pe rândul 1 din sectorul 15, s-au lipit fotografiile lor mărite, iar colegii lui Vlad au afișat un banner pe care au scris "Ai fost alături de Știința până în ultima clipă / Ai fost și vei rămâne ultras adevărat /Ce și-a dedicat fiecare secundă pentru echipă / Edi nu vei fi în veci uitat!".

Semne de împăcare?
Adrian Mititelu, patron FCU Craiova

Atât decizia conducerii, menită să-i sensibilizeze pe suporteri, cât și faptul că președintele Marcel Pușcaș a participat, în comuna Berceni de lângă Capitală, la înmormântarea lui Vlad i-au impresionat pe cei din Peluza Sud. Și nu numai pe ei. În consecință, pe rețelele de socializare, altădată pline de jigniri, tonul s-a schimbat și a crescut numărul comentariilor favorabile. 

Interpretând gesturile amintite ca pe semnele unei posibile împăcări, ele au încurajat un dialog ce-ar folosi, evident, ambelor tabere. De la care se așteaptă, oare prea mult?, să mai lase fiecare de la ea încât să se ajungă la un modus vivendi.

În rest, se știe că FCU 1948 s-a adresat Comisiei de Apel a FRF în speranța că aceasta va întoarce decizia de la Disciplină și va dicta rejucarea partidei cu Sepsi. Nu dezvolt subiectul, speța e una complicată.

Ceea ce nu mă împiedică să constat că, deși ambelor părți li s-a găsit vină, Sepsi s-a ales cu o singură sancțiune, e drept, o amendă usturătoare, iar Craiova cu trei! Pe lângă amendă, una mai mică, i s-a interzis lui FCU să ducă galeria la 6 meciuri în deplasare, dar i s-a dat și 0-3 la "masa verde", rezultat ce-i afectează șansele de a intra în play-off. Pare echitabil și nu prea, ce ziceți?


Comentarii (27)
romanq
romanq  •  22 Februarie 2023, 18:32

Eu zic că să se respecte regulamentul, d-le Ioanițoaia. Adică este nedrept că n-a primit și Sepsi 3 sancțiuni ?? Excepțională gândire, ce să zic... Altfel, articolul nu este decât o ciorbă reîncălzită, ne-am săturat de subiectul meciului Sepsi-Craiova, gata, ajunge...

Tikuletz
Tikuletz  •  22 Februarie 2023, 11:42

Aveti o fixatie cu ungurii astia, daca-s unguri trebuia sa fie totul altfel. Sigur ca e o idee tampita ca cineva sa piarda trei puncte pentru ca altcineva isi bate joc de munca lor. Dar sa schimbe dracului regulamentul, nu cereti sa nu se respecte pentru ca e facut prost.

danny_l
danny_l  •  22 Februarie 2023, 08:46
Postat de valimlendea pe 21 Februarie 2023, 19:24

Ar fi trebuit să se rejoace meciul cu porțile închise! Punct.

Exact, ungurii să arate pe teren cât sunt de buni, chestia asta cu punctele luate la masa verde nu o halește nici un club din Superliga,din contră, vor considera că Sepsi el ajutată de sistem, asta nu dă bine echipei,lui Chivulete,FRF LPF,vor veni alte alegeri iar candidații lui Burleanu și Iorgulescu nu vor uita asta,Sepsi dacă mai ia un punct acasă cu Hermanstadt să spună mulțumesc,nu cred că își face iluzii că va câștiga ,cu FCSb, Farul,CFR, poate CFR le dă un punct, nimic mai mult acum cei de la comisii se ia de Mititelu că are de plătit amenzi,dar sunt multe cluburi din Superliga care au amenzi de 1-2 ani și nu le-au plătit.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează