OPINII  »  EDITORIAL

Suarez și Zidane

Articol de - Publicat luni, 31 mai 2021 14:41 / Actualizat luni, 31 mai 2021 19:21

Faptul că Atletico a cucerit după 7 ani titlul a stârnit o adevărată furtună în Spania. Logic, mai ales Barcelona și Real Madrid au resimțit șocul, marile favorite devenind astfel marile perdante. 

Lesne de anticipat într-un anume moment, când plutea în aer, eșecul Barcei l-a împins pe Josep Maria Bartomeu să demisioneze la finalul lui 2020 din postul de președinte. N-a dorit-o, dar n-a avut altă ieșire pentru a evita votul de blam, de neîncredere, al membrilor clubului. 

Fanii nu încetează însă, și nici nu se vor opri curând, să arate cu degetul spre JMB. Îi reproșează că, aliat cu antrenorul Ronald Koeman, a făcut tot posibilul să-l îndepărteze pe golgeterul Luis Suarez, cel care, trecând la Atletico, va contribui din plin, decisiv, la triumful trupei lui Diego Simeone. 

Supranumit El Pistolero, dar și ironizat (știți de ce) cu Canibalul, sud-americanul născut pe 24 ianuarie 1987 a convins că trebuia păstrat pe Camp Nou. Numai că Bartomeu și, după unii, capul răutăților, Koeman l-au socotit prea bătrân, terminat, pe cel ce va marca de 21 de ori pentru Atleti! 

Suarez și Zidane
Zinedine Zidane şi Luis Suarez

Mai concret, ultimele lui 16 goluri, între care și cel al victoriei hotărâtoare de la Valladolid, au adus 21 de puncte pentru Los Colchoneros. 

Cuplul Bartomeu-Koeman nu doar că l-a marginalizat pe Suarez, zice-se că și din pricina salariului său de 15 milioane de euro pe sezon, ci l-a și umilit. Și-au bătut joc de el în sensul în care l-au trimis pe acest monstru sacru, cvadruplu campion cu Barca, 116 selecții pentru Uruguay, să se antreneze cu rezervele și cu juniorii! Atitudine nedemnă de o organizație ce pretinde că reprezintă, deviza sa, "mes que un club". Silit să plece, El Pistolero n-a rămas dator. 

Izbânda lui Atletico a provocat o victimă celebră și la Real. L-a determinat pe Zinedine Zidane să renunțe, deși stabilise pe Bernabeu un șir incredibil, de-a dreptul uluitor, de recorduri. 

Francezul, care va împlini 49 de ani pe 23 iunie, fiind, de pildă, unicul tehnician din istorie care a luat de 3 ori consecutiv UEFA Champions League, care a înregistrat cea mai lungă serie de meciuri fără înfrângere în LaLiga, 40, care, care! Ei bine, împotriva oricăror așteptări, Zizou și-a prezentat demisia, iar ieri și-a motivat-o printr-o scrisoare adresată suporterilor blancos. Pe care a precizat că nu-i va părăsi niciodată. 

Pentru că textul poate fi citit pe site-ul Gazetei, nu insist asupra lui. Din "spovedania" lui Zidane vă rog să rețineți însă explicația "Plec pentru că simt că Real nu-mi mai acordă încrederea de care am nevoie, nu-mi oferă sprijinul pentru a construi ceva pe termen lung și mediu". N-ar strica să notați și finalul scrisorii, nu mai puțin emoționant: "Vă asigur că am dat sută la sută pentru club". 

În măsura în care sesizați vreo legătură, ori mai multe, între mărturisirea de mai sus și ce se întâmplă în mod obișnuit în fotbalul românesc, vă privește. O faceți, să spun așa, pe proprie răspundere.


Comentarii (6)
1206754226007193
Glumetu Dan  •  01 Iunie 2021, 10:10

Ioanitoaia e, de departe, stapinul celor mai zaharisite comentarii!...Super-banalitati!...

cita
cita  •  31 Mai 2021, 21:48

Pe Zidane il stiu ca a fost un excelent fotbalist, si uite ca si antrenor-manager e la fel de bun. Il apreciez, si cred ca multi de pe-aci din fotbal ar avea de invatat de la el. Legatura de care spuneti la final nu o gasesc, poate ca nu ma duce mintea, dar pot sa va spun ca e bine ca mai scrieti si de fotbalul spaniol de la care ar trebui sa ne inspiram si noi. Sa copiem precum chinezii si japonezii, daca nu suntem in stare sa fim valorosi prin noi insine, asa cum s-a intamplat si in perioada interbelica, dar si in comunism.

birdibel
birdibel  •  31 Mai 2021, 19:59

Ioanitoaia are dreptate, Bartomeu și Koeman și-au bătut joc de Suarez. Primul pentru ca e o *** care a vrut sa se răzbune pe Messi, care anunțase prin fax ca vrea sa plece, criticindu-l pe președinte pentru felul inept în care a condus clubul. Olandezul pentru ca e un prostanac *** care nu și-a data seama ca un goleador ca Suarez îl poate ajuta sa câștige liga mai mult decât paparude ca Dest, Trincao, Braithwaite sau Mingueza...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează