OPINII  »  EDITORIAL

„Tase” merge după bani!

Articol de - Publicat marti, 28 decembrie 2021 15:34 / Actualizat marti, 28 decembrie 2021 15:37

După ce a ratat câteva transferuri ca și făcute, căpitanul FCSB s-a înțeles cu Al-Nasr și va lua curând avionul spre Dubai. 

Formația din Berceni va rămâne astfel fără cel mai important jucător al ei de după 2016 (când a venit de la Viitorul lui Hagi), fără cel care i-a purtat tricoul în 209 meciuri, marcând 71 de goluri și oferind 25 de assisturi.

Evoluând pe orice post de la mijloc în sus, Florin Tănase a fost, cu 24 de goluri, golgeterul campionatului 2020-2021, dar și al anului ce stă să se încheie. Pe parcursul căruia a înscris tot de 24 de ori, urmat fiind de Andrei Ivan și Jefte Betancor, ambii cu câte 17 goluri. Deci la distanță.

Cu certitudine că Gigi Becali e conștient că misiunea FCSB de a câștiga titlul va fi și mai dificilă fără Florin Tănase. Nici cu el nu l-a câștigat vreodată, a cucerit doar Cupa României în 2020, însă avea mai multe speranțe. Surprinzător însă, latifundiarul nu s-a opus plecării liderului, omul său de încredere și, spurcată mai e gura lumii!, „spionul” care i-ar fi șoptit ce se discută în vestiar. Becali i-a promis că-l lasă să plece și, parolist, și-a respectat cuvântul.

„Tase” merge după bani!
Florin Tănase

În ciuda faptului că „Tase” va împlini pe 30 decembrie 27 de ani, vârsta unui presupus randament maxim în fotbal, Becali i-a fixat o clauză de eliberare modică, de 3 milioane de euro, pe care Al-Nasr s-a grăbit s-o plătească. Șefii clubului au înțeles că achiziționează un jucător valoros. Între altele, recomandat și de 10 prezențe în națională. Nu numai atât. Arabii aproape că-i vor tripla salariul românului. Acesta va încasa 80.000 de euro lunar în loc de 30.000. E o diferență, nu?

Nu puțini gândesc că, adevărat maestru al simulărilor, obișnuit să-i păcălească pe arbitri și să primească degeaba penalty-uri, Tănase nu va avea același succes și-n Emirate. Deoarece acolo funcționează, doar la noi nu!, sistemul VAR, greu de indus în eroare.

Personal, sunt convins că o asemenea alarmă e falsă. Băiat inteligent, mobilat, „Tase” se va adapta repede și va ieși în evidență.

Ei și, vor sări destui, ce-i cu asta?! Căpitanul FCSB nu-i nici primul și nici ultimul „tricolor” ce se transferă în fotbalul arab, în zona Golfului Persic. De acord, atât că, spre deosebire de alții, Fl. Tănase a recunoscut deschis că merge acolo nu ca să se dezvolte, nu ca să se autodepășească și alte astfel de bla-bla-uri răsuflate, ci pentru bani. A zis-o cu subiect și predicat. Viața lui, decizia lui, hai să nu le mai ținem noi socoteală altora!

Ascultându-i declarația, „Ce aș alege între bani și echipa națională? Sunt sincer, banii mai mulți!”, ar trebui să-l apreciem pentru bărbăția de a spune lucrurilor pe nume. De a întoarce spatele ipocriziei și a nu cosmetiza realitatea.

Poate că și pe alții, dar pe mine această atitudine m-a impresionat. Chiar aș vrea să cred că nu numai pe mine, asta într-un moment în care numeroși sunt cei ce inventează ori falsifică principii, ba se și fălesc cu ele. 


Comentarii (27)
tipsy
tipsy  •  31 Decembrie 2021, 14:51
Postat de jean_gabin pe 28 Decembrie 2021, 16:32

cita nu cred ca ai inteles mesajul cum trebuie. Daca nu joci undeva in Europa chiar si in liga 2 ca Man te expui pericolului de a nu mai fii chemat la lotul national. Pentru ca te poti impune mai greu dintr-un campionat mai slab.

Da, la noi la nationala doar din campionate puternice se vine. Cum ar fi cel romanesc, unul dintre cele mai slabe din lume (demonstrabil, ca suntem eliminati an de an de semiamatori la propriu).

radumatei
radumatei  •  31 Decembrie 2021, 10:52

Da, din păcate Tănase va pierde naționala, pentru că a ales să plece într-un campionat slab, și noi la națională primim doar fotbaliști care joacă în marile campionate ale Europei: Anglia, Italia, Bayern Munchen, Spania și PSG.

muzzi
muzzi  •  31 Decembrie 2021, 08:14
Postat de cita pe 28 Decembrie 2021, 16:11

Nu înțeleg cum vine asta să alegi între bani mulți și națională. Una-i una, si-alta-i alta! Pai Messi refuză Argentina pentru bani mulți de la francezi ori spanioli? Nu! La ei se poate, la noi de ce nu?

'pai omul nu a refuzat nationala! declaratia completa era ca "ce, la ei nu se joaca fotbal?" adica spera sa fie chemat si de acolo! in alta ordine de idei, omul e mai inteligent decat credeam! isi cunoaste limitele si nu are sens sa astepte o teapa la o echipa din europa, stie ca nu face fata! cati sunt ca el? si stie cred si ca nu e un jucator indispensabil pentru nationala, ce sa astepte? asa barem acolo face bani! ca e valoros sau nu, are putina importanta, omul atat poate!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează