OPINII  »  EDITORIAL

Viață ușoară

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat luni, 16 octombrie 2023 00:22 / Actualizat luni, 16 octombrie 2023 00:26

După megasurpriza de la St. Gallen, meciul România - Andorra se anunța o simplă formalitate. La discreția "tricolorilor" întrucât se întâlneau două formații despărțite în ierarhia FIFA de 106 locuri, România de pe 47 cu Andorra de pe 153 (din 207). Acum, serios vorbind, de unde să scoată andorranii atâția fotbaliști de soi când întreaga lor populație, a Principatului din Pirinei, e cât a Sucevei?!

Ce trebuia să fie o formalitate a și fost. În ciuda opoziției oaspeților, bătăioși, tupeiști și chiar agresivi, dar rudimentari, băieții noștri și-au făcut repede viața ușoară. S-au desprins la 2-0 încă din prima jumătate de oră. Urmare a golului înscris în minutul 28 de Hagi după cel realizat de Stanciu dintr-o lovitură liberă executată magistral.

"Tricolorii" s-au impus și pentru că, titularizându-i pe Sorescu, Moruțan, Fl. Coman, Hagi și Bîrligea, ultimul debutant, Edi Iordănescu a mutat mai îndrăzneț și mai inspirat decât în alte ocazii. Conștient că abordează cel mai facil adversar din grupă, selecționerul a renunțat să folosească, în premieră, un închizător. 

Echilibrul s-a rupt definitiv și irevocabil după ce, consecința unui fault comis în careu asupra aceluiași Hagi, Răzvan Marin a transformat pentru 3-0 și a încheiat conturile. O victorie clară, logică, incontestabilă, obținută de echipa net mai bună.

Viață ușoară

N-am să insist asupra randamentului unuia sau altuia dintre jucătorii noștri, dată fiind lipsa de valoare a andorranilor, ocupanții ultimului loc din grupă. Cum să apreciezi contribuția cuiva angajat în duelul cu un neica nimeni, cu niște adversari ajunși la vârsta retragerii, ba și, unii dintre ei, aflați dincolo de ea?! Pierdere de timp.

Dacă succesul de pe Arena Națională era unul scontat, egalul dintre Elveția și Belarus a încurcat și mai tare o situație oricum încurcată. Într-un moment în care România continuă cursa din pole position, Elveția se anunță cu atât mai periculoasă cu cât semieșecul de la St. Gallen o obligă să joace contra Israelului și României cu accelerația apăsată până la fund. 

Totodată, să nu neglijăm proaspăta declarație a președintelui Federației din Ramat Gan. Acesta avertiza ieri că nu-i exclus ca naționala Israelului să se retragă din preliminariile Euro 2024 din pricina evenimentelor ce îndoliază Țara Sfântă. Ca atare, deși se apropie de sfârșit, grupa preliminară I trăiește sub un mare semn de întrebare.


Comentarii (16)
bimbi79
bimbi79  •  16 Octombrie 2023, 19:16
Postat de jean_gabin pe 16 Octombrie 2023, 15:33

bimbi 79 incearca la Bagdasar Arseni. La spitalul acesta din Berceni se opereaza prostia laparoscopic si doare foarte putin.

***. ***. ***. DACA VORBESTI CU ALTE CUVINTE, poate te voi intelege. Poate...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jean_gabin
jean_gabin  •  16 Octombrie 2023, 15:33

bimbi 79 incearca la Bagdasar Arseni. La spitalul acesta din Berceni se opereaza prostia laparoscopic si doare foarte putin.

fraieru
fraieru  •  16 Octombrie 2023, 13:35

Să nu ne lăsăm purtați de un entuziasm gratuit, domnilor. În fond, ce mare brânză am făcut că am învins la 4 goluri diferență o echipă de pescari? Suntem în fruntea grupei doar temporar, datorită circumstanțelor. Să nu ne bazăm pe jocul rezultatelor... Ne mai trebuie o victorie cu Israelul ca să abordăm meciul cu Elveția fără emoții. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează