OPINII  »  EDITORIAL

Ana și Jaqueline, două fete care meritau acest succes

Roxana Fleșeru
Roxana Fleșeru

Articol de - Publicat duminica, 14 aprilie 2024 12:00 / Actualizat duminica, 14 aprilie 2024 12:01

Sportul e crud, dar e și darnic, atunci când îi dai timp să te răsplătească. Ana Bogdan și Jaqueline Cristian au trăit poate cel mai frumos moment al carierei lor într-o competiție în care au debutat cu lacrimi.

Istoriile lor se confundă, ambele debutând în 2020 la simplu, în întâlnirea contra Rusiei, pe care au pierdut-o cu 2-3.

Au urmat alte suferințe pe drum, cel mai greu de digerat fiind pentru Ana și Jaq duelul cu Slovenia de anul trecut, când România a pierdut de la 0-2 la Koper.

Jaqueline a fost și ea parte din echipa care a cedat în fața Rusiei, a reușit o victorie senzațională împotriva Veronikăi Kudermetova, având în spate toată sala din Cluj-Napoca. Apoi a încheiat întâlnirea în lacrimi, după ce a cedat meciul decisiv de dublu alături de Gabriela Ruse.

Au spus mereu prezent, doar accidentările ținându-le departe de echipa României.

Ana și Jaqueline, două fete care meritau acest succes
Jaqueline Cristian și Ana Bogdan

De aceea meritau un succes precum cel din Florida. Horia Tecău și echipa din jurul lor au știut să le dea încredere, să le spună că nimic nu este pierdut, iar ele au crezut până la ultima picătură. Nu au avut cel mai bun sezon, dar au găsit cea mai bună variantă a lor pe zgura verde de la Amelia Island.

„Pentru mine acest moment este unul extrem de important, mi-am lăsat inima pe teren. Am traversat o perioadă dificilă, nu aveam nicio victorie de o lună și jumătate, dar să-mi reprezint țara este incredibil”, a spus Ana Bogdan după victoria cu Elina Svitolina, una care îi va servi drept motivație în momentele grele.

Și e o victorie pe care și Horia Tecău o merită. A preluat echipa când jucătoarele de top ale României nu erau prezente, a suferit înfrângeri dureroase, cum a fost cea din Polonia, 0-4, cum a fost și cea din Slovenia, dar cu calmul său și cu răbdarea sa le-a adus încrederea Anei și lui Jaqueline.

„Vom reveni mai puternici”, spunea după prima zi, când era 0-2. Pentru că el știe ce înseamnă să aștepți să fii răsplătit de sport. A lăsat cariera de simplu pentru cea de dublu, a jucat trei finale până să câștige primul trofeu de Mare Șlem, iar acum duce România la un turneu final pentru prima oară. Sportul e crud, dar te și răsplătește.


Comentarii (12)
tase67
tase67  •  16 Aprilie 2024, 09:56

Un moment magic intr-adevar pentru aceste fete si pentru Horia un baiat care a muncit pe rupte pentru tot ce a cistigat in cariera face bine Romaniei ma bucur

S0s0
S0s0  •  15 Aprilie 2024, 11:21

Felicitări și mult succes mai departe, în echipa României și în cariera fiecăreia! Jaqueline are talentul și vârsta care îi permit să spere la performanțe mari de tot, sper să le obțină cât mai repede. Iar Ana e superbă, din toate punctele de vedere.

costeltudor
costeltudor  •  15 Aprilie 2024, 10:48

Bravo FETELOR , FELICITĂRI , ați fost MARI , MARI de tot !!! Am și eu o întrebare , îmi poate spune cineva , de ce la numai patru jucătoare , este nevoie de un staf tehnic de șapte persoane ???

Vezi toate comentariile (12)
Comentează