OPINII  »  EDITORIAL

Sorana, Simona și semifinalele de la Miami

Articol de - Publicat joi, 30 martie 2023 14:59 / Actualizat joi, 30 martie 2023 15:07

Isprăvile Soranei Cîrstea din ultima vreme mă fac să-mi fie dor Simona Halep. În viață în general și în sport în particular, e bine să pui rezultatele, performanțele sau carierele în perspectivă, pentru a putea vedea imaginea de ansamblu.

Sorana Cîrstea trăiește în aceste zile ceea ce americanii numesc ”late bloom”, adică o înflorire târzie. La 32 de ani face ceea ce ar fi putut face din tinerețe. Uitați-vă la corpul ei, cât de bine definit este, urmăriți-i deplasarea în teren, cât de mult o ajută picioarele în defensivă și cum această prospețime se transmite și la cap, oferindu-i limpezime. Acum toate corespund, pentru că lovituri a avut mereu. Cîrstea a fost genul de jucătoare capabilă să lovească winner după winner pe ambele părți, dar totuși să piardă meciul. Nu mai e cazul.

Acum să lărgim un pic cadrul și să încercăm să vedem din altă perspectivă rezultatele ultimelor două săptămâni. Comparându-le cu cele ale Soranei din trecut, ele sunt fanstastice și reprezintă un exemplu pentru orice sportiv. Poți sfida vârsta. Poți oricând să te reinventezi și să capeți statut de erou național. 

Sorana, Simona și semifinalele de la Miami

Pe de altă parte, nu a trecut mult timp de când, pentru o altă româncă, orice alt rezultat decât victoria într-un turneu, era tratat ca o neîmplinire. Ajunge să vedem ce entuziasm produce semifinala Soranei de la Miami, pentru a realiza la ce nivel a fost Simona Halep. O sa ziceți ”da, dar s-a dopat”. Dacă a fost prinsă în 2022 consumând Roxadustat, nu înseamnă că a făcut-o toată cariera. Iar dacă a făcut-o toată cariera fără a fi prinsă, înseamnă că toți tenismenii mari și toate jucătoarele de elită o fac.

Sorana este omul zilei în sportul românesc și își va păstra statutul indiferent de rezultatul semifinalei contra Kvitovei sau Alexandrovei. Halep a fost un superstar al sportului mondial care se situa la un asemenea nivel de excelență, încât cele cinci semifinale pierdute la Indian Wells și Miami reprezentau dezamăgiri pentru români, iar titlul de la Indian Wells din 2015, ceva firesc. 

Chiar, nu ar fi tare ca într-un viitor apropiat să mai avem parte de un clasic al tenisului românesc Cîrstea-Halep, dar de această dată cu Sorana favorită? Chiar sunt curios cine ar câștiga.


Comentarii (26)
MIRCEAVULCANESCU
MIRCEAVULCANESCU  •  03 Aprilie 2023, 08:11

sorana este o fata ridicată de jos. a muncit și nu a avut sponsori grei de la Sturdza la Tiriaci și alții . plus relații care se par ca au fost adev arate cu matusalemici ce intr-o perioada ii făcea cadouri mașini pina a sfirsit cu un amarii de tort sau neprezentare la cununie etc. Sorana știe multe din tot ce s-a intimplat și poate ca avut dreptate sa nu o respecte pe machidoanca. machedoanca care sta prost cu cititul cu educația generală unde a gafat în Franța. istericale nemotivate facind pe interesanta Sucind degetul la simpla după ce iei înjură sau admonesta banca de antrenori. dar niciuna nu se ridica la moarea doamna urzici sau Simionescu. Sorana nu se controla și era puseul de nervi al omolui mai nevoiaș. Țiriac jr și-a bătut joc de ea și aici a făcut o greșeală flagranta fiind în relație cu un tip ce trebuia sa zacă în pușcărie de la punguțele cu droguri. ***. România nu se va face bine niciodată așa cum și relație evrei palestinieni va fi tot așa pina pamintul nu va mai fi. soprana a făcut sau va face bine sa stea departe de tiriaci și sa se adune cu antrenori cerebrali. sunt bucuros ca și-a stins niște bani într-un tirziu. va ieși frumos din sport atit cit a făcut. haplea o mare Rușine și așa va ieși prin usa din spate fără sa mai fie regretata de cineva. o putea face după meciul cu Serena cind era pe locul intii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gicapuia
gicapuia  •  31 Martie 2023, 17:47

1. Cariera de jucatoare a Simnei Halep s-a inchiat. Definitiv 2. Simona Halep s-a dopat. Asta o spun probele de singe . Masluite? De cine ? Cine era interesat sa o scoata pe Halep din tennis. O luase pe o panta descendenta, cocheta de acum cu locul 20 WTA asa ca chiar nu mai reprezenta un pericol . Doar ea si/ sau cel care i-a dat substanta dopanta stiu daca a fost volutar sau involuntar. Dar nici asta nu mai conteaza. Chestia asta o va urmari toata viata. Dar nici asta nu o sa mai conteze peste citva ani buni . Asa ca un meci intre Simona si Sorana va mai fi posibil doar la cele cum juca Nastase cu Mansour Bahrami . Dar cred ca nici atunci .

corectorul
corectorul  •  31 Martie 2023, 12:11
Postat de TheWizardOfOz pe 30 Martie 2023, 18:44

Stai liniștit că nu-ți spune Instanța ție decizia. Decizia a fost dată. Atâta timp cât Halep nu joacă înseamnă că a primit suspendarea în plic (ca și Sharapova). Oricum Halep e o rușine pentru Sportul Românesc și pentru România în general (ca și fc fcbs 0-5 0-5). Nu există nimic mai rușinos în sport decât să fi prins dopat. Întotdeauna am bănuit-o că nu e decât o trișoare.

Si pe ce te bazezi cand spui ca intotdeauna ai banuit ca Simona e o trisoare, ca toate testele facute de catre organismele internationale, pt fiecare turneu in toti anii anteriori anului 2022, te contrazic, testele respective demonstrand ca nu a trisat niciodata anterior? In plus, cazul prezent al Simonei NU S-A SOLUTIONAT, NEEXISTAND O DECIZIE (cu atat mai putin FINALA), deci beneficiaza in continuare, pana la decizia finala, de dreptul fundamental la prezumtia de nevinovatie.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează