Tudor Samuilă

Tudor Samuilă

Ziarist dinainte să fi absolvit liceul. La 17 ani călca în prima redacție, cea a defunctului cotidian Sport XXI, neștiind că nu va fi doar un summer-job care să îi producă niște bani pentru vacanță, ci pur și simplu restul vieții. Pentru că asta înseamnă meseria de ziarist sportiv, un consum permanent la granița dintre pasiune și meserie, dintre subiectiv și obiectiv, dintre a fi apreciat și a fi înjurat.

Fiu al omului de televiziune Liviu Tudor Samuilă, Citește mai mult... ceea ce automat îl plasează în categoria ”piloșilor”, ajunge să parcurgă toate etapele meseriei, de la reporter-soldat – cel care face toate filmările refuzate de ceilalți – la comentator si mai apoi moderator, trecând prin B1 TV, Național TV, GSP TV și Telekom Sport, basculând în decursul anilor de la circul perioadei "Petrică, dă-i pe GSP!" la eleganța unui Minut 91 petrecut în compania lui Dinu, Panduru și Balaj. 

Filo-german datorită celor doisprezece ani petrecuți pe băncile Colegiului Goethe, este printre puținii ziariști români care în copilărie nu s-a îndrăgostit de vreun Inter, Milan, Real, Barca sau Liverpool, ci de nesărații de la Bayern. De ăia fără umor, care își arată respectul pentru adversar dându-i cât de multe goluri pot. Adică ăia care vorbesc mai puțin și fac mai mult, ăia cu principii și reguli. În consecință, nu există nimic care să îl enerveze mai mult decât oamenii de fotbal din România care pun mai mult preț pe formă decât pe fond, fățarnicii, prefăcuții, cei care nu produc nimic decât zgomot și spoială. Lor le vor fi dedicate editorialele din Gazetă!

  • 1
  • 2
  • 3