OPINII  »  EDITORIAL

Respectul se câștigă, domnule Dan Petrescu!

Articol de - Publicat luni, 29 mai 2023 00:22 / Actualizat luni, 29 mai 2023 07:39

Dan Petrescu și-a pierdut dreptul de a ne mai cere să îl respectăm! Când înjuri birjărește arbitrul, îl tragi pe Burcă de tricou ca un maniac și mai-mai că îi scapi una, îl repezi pe Hagi (pe fratele tău, Hagi!!!) pentru că nu te-a lăsat să ai o seară mai relaxantă, iar la final trebuie să tragă de tine Bilașco și ceilalți oameni din staff pentru a te scoate de pe teren și a pune capăt scenei desprinse din ”Zbor deasupra unui cuib de cuci”, arăți cât ești de mic la înfrângere.

Știam că Dan Petrescu este un ofticos, unul dintre marii ofticoși ai fotbalului românesc. Până la un punct, asta l-a și ajutat să aibă succes atât ca fotbalist, cât și ca antrenor, pentru că refuzul de a pierde și nervii generați de fiecare eșec l-au făcut să devină zi de zi mai bun.

 El a ajunsă însă la 55 de ani să se comporte precum copilul isteric din curtea școlii care își ia mingea și pleacă, lăsându-i pe ceilalți cu ochii în soare, iar spre ieșire mai scapă și o sudalmă, ca să se răcorească.

+18 FOTO

Pe acest final de campionat, Petrescu a refuzat sistematic să discute despre jocul jenant al echipei sale, deși CFR a fost și în acest sezon la clubul cu cel mai mare buget. El a devenit numărător al erorilor de arbitraj, iar obsesia asta l-a acaparat într-o asemenea măsură, încât i-a întunecat de tot mintea. 

Cum să facă spectacolul ăsta la finalul unui meci condus impecabil de centralul Bârsan? Oare chiar nu a văzut că fotbaliștii săi aleargau pe teren fără să știe ce au de făcut?

 Nu și-a dat seama că această obsesie a lui s-a transferat și către echipă? Fiecare duel era contestat de jucători, fiecare decizie la limită era urmată de strigăte fie venite de pe bancă, fie din teren. Toate astea consumă energie și duc la pierderea concentrării și a lucidității, iar la final nu trebuie să te miri că gâfâi pentru locul 3.

CFR a rămas în cărți pentru Conference League grație lui Sepsi și urmează să dea peste Craiova lui Mititelu în baraj. Nu cred că ar fi normal ca Dan Petrescu să stea pe bancă la acel meci, după circul de astăzi. 

Ar trebui suspendat, doar că în fotbalul românesc depinzi de observator, pentru că proba video care ne arată injuriile alea incalificabile nu contează la comisii. Pe de altă parte, poate că pentru clujeni chiar ar fi mai bine să-l aibă pe Petrescu în tribune. La cât de lipsit de luciditate pare, cred că mai mult rău face echipei în perioada asta.


Comentarii (88)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  29 Mai 2023, 21:16
Postat de Dobermannul pe 29 Mai 2023, 14:39

Adi eu care sunt mai nou pe aici te intreb daca vrei sa-mi raspunzi esti cu FCSB sau cu CSA?

Vreau sa-ti raspund: sunt cu Steaua. :-)

VardyParty
VardyParty  •  29 Mai 2023, 16:42
Postat de dragan pe 29 Mai 2023, 16:18

vad ca lucrezi doar cu (pe?) grupuri mari de oameni: sirbii sint cu caii lor (verzi!), ardelenii sint colerici si ingrozitori, etc si etc! samuila dixit: respectul se cistiga, wikip(i)edio! bunaoara, ia exemplu de la onorificul ioanitoaia si treci la liste nominale! cu, citez: FIII PLOII! eh?

OK, m-ai prins. O sa formez un grup nou; dragan si personalitatea lui atât de complexa. Must be hard to be you.

dragan
dragan  •  29 Mai 2023, 16:18
Postat de VardyParty pe 29 Mai 2023, 00:51

Ardelenii astia colerici sunt îngrozitori.

vad ca lucrezi doar cu (pe?) grupuri mari de oameni: sirbii sint cu caii lor (verzi!), ardelenii sint colerici si ingrozitori, etc si etc! samuila dixit: respectul se cistiga, wikip(i)edio! bunaoara, ia exemplu de la onorificul ioanitoaia si treci la liste nominale! cu, citez: FIII PLOII! eh?

Vezi toate comentariile (88)
Comentează