OPINII  »  EDITORIAL TUDOR SAMUILĂ

Vreți fotbal bun? Ați greșit naționala!

Articol de - Publicat miercuri, 29 martie 2023 19:04 / Actualizat miercuri, 29 martie 2023 20:14

Mai rar popor atât de lipsit de realism ca ăsta al nostru și cu greu găsești un domeniu în care această trăsătură să fie mai evidentă ca în fotbal. Noi încă ne ofuscăm când batem pe cineva, dar nu o facem convingător. Avem pantalonii rupți în fund, veceul e în fundul curții și în loc să zicem bodaproste că am legat două amărâte de victorii, facem fițe că am lăsat de dorit la merit artistic.

Oameni buni, naționala României nu mai există prin lume de ani buni! Al de Ronaldo Deaconu, Mailat sau Vlad Dragomir au ajuns să sufere de lezmajestate pentru că nu își găsesc un loc printre ceilalți mediocri. Cătălin Cîrjan dă interviuri în care dă de pereți cu toată conducerea tehnică a Federației. Nu e vorba, că e bine că vorbește, poate se sparge și buboiul ăla la un moment dat, dar în ce fotbal mai de Doamne-ajută sunt băgați în seamă tineri a căror singură recomandare este aceea de sparring partner pentru fotbaliști adevărați? Pentru că asta este Cîrjan în momentul de față.

Vreți fotbal bun? Ați greșit naționala!
Cătălin Cîrjan

Ce oferă fotbalul nostru Europei de ar trebui să sperăm la mai mult? FCSB a luat zece goluri în două meciuri de la niște necunoscuți din Danemarca, CFR Cluj a remizat cu kosovarii de la Ballkani, Craiova și-a luat-o de la o echipă din Israel, am avut în lot doi jucători din Top 5 campionate europene, destinele naționalei sunt în mâinile unui selecționer care se lăuda într-o conferință de presă cu imensa performanță de a fi calificat trei formații diferite în play-off-ul Ligii 1, directorul tehnic al FRF este acuzat că face schimbări la loturile mici, în timp ce președintele FRF este ales cu majoritate absolută, deși în mandatul său naționala mare a ajuns un cadavru ambulant, iar la puține luni după scrutin, i-a cadorisit pe afiliați cu un 0-5 la general contra Muntenegrului. Asta da răsplată pentru încredere!

În contextul ăsta își desfășoara activitatea naționala României, și noi chiar ar trebui să facem figuri că de ce ne tremură chiloții contra Belarusului? Fraților, dacă ne vom califica la Euro va fi un miracol, unul care însă nu ne va readuce în fotbalul mare, cum nu ne-au readus nici calificările din 2008 și 2016, ori performanța tineretului din 2019. Ar trebui să înțelegem asta și să ne bucurăm că am avut atâta noroc la tragerea la sorți, încât modesta noastră națională chiar are o șansă de a se afla în Germania în vara lui 2024.


Comentarii (22)
parpalache
parpalache  •  31 Martie 2023, 08:37
Postat de valentindragobete pe 30 Martie 2023, 20:53

Prostane, spune afisind da' ce știe prostu' ?!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentindragobete
valentindragobete  •  30 Martie 2023, 20:53
Postat de parpalache pe 30 Martie 2023, 17:38

Nu spune bai castravete!Doar afișeaza!Intreaba-l și tu pe șeful trezoreriei USA!

Prostane, spune afisind da' ce știe prostu' ?!

parpalache
parpalache  •  30 Martie 2023, 17:38
Postat de valentindragobete pe 30 Martie 2023, 15:26

Lăsa-i băi parpalaș pe becali, pe toți becalii, tu spune ce zice site-ul BNR.ro despre și cum s-a degradat dolarul in 14-15 ani de 4 ori !?

Nu spune bai castravete!Doar afișeaza!Intreaba-l și tu pe șeful trezoreriei USA!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează