OPINII  »  EDITORIAL

Agnelli și trabucul amar al înfrângerii

Articol de - Publicat joi, 17 martie 2022 14:33 / Actualizat joi, 17 martie 2022 14:45

Președintele lui Juventus vrea Super Ligă, pentru a rămâne acolo etern, fără rușinea eliminărilor continue din Ligă. Nu are echipă nici să câștige Europa sau Conference League

Inspirat a fost regizorul transmisiei live a meciului de la Torino! În minutul 88, când Juventus era deja knock-down, la 0-2, înainte de knock-out, la 0-3, l-a prins în cadru pe Andrea Agnelli. Președintele bianconero era undeva în lojă, în picioare, trăgea nervos din trabuc. Avea cel mai amar gust. Al înfrângerii. Al umilinței.

El, descendentul marii dinastii, vrea să se rupă de UEFA, lansând al doilea an la rând Super Liga, dar el n-are echipă nici să câștige Europa sau Conference League. Squadra lui avea nevoie de prosop la final, atât de rău era lovită de Villarreal, locul 7 în Spania. Nu era nicio surpriză. 

Dezamăgirile se repetă an de an pentru Agnelli, în Champions League:

- 2019: Ajax l-a învins în "sferturi". Era Allegri antrenor.

Agnelli și trabucul amar al înfrângerii

De atunci, nici n-a mai trecut de "optimi", deși a schimbat în fiecare sezon stafful tehnic.

Și acum, Villarreal, după întoarcerea lui Allegri. Oricine, chiar și din al doilea val al fotbalului, poate să o elimine astăzi pe Juve.

Iată și motivul pentru care Agnelli insistă cu Super Liga Europei! Are nevoie de o competiție din care să nu iasă niciodată, orice ar face în Serie A. Termină o dată pe 5, adio Champions! Dar în Super Ligă ar fi etern. 

Sigur, i-ar fi plăcut mai mult formula inițială, cea respinsă în 48 de ore, în care nici n-ar fi existat pericolul retrogradării. Totuși, primejdia e minimă și în actualul proiect, copiat după Liga Națiunilor. E aproape imposibil să dispară din elita SLE.

E o lecție și pentru fotbalul italian. De doi ani, nu mai are echipă în "sferturile" Ligii. De patru, n-a mai fost nicio semifinalistă peninsulară. Din 2017, de la Juventus, n-a mai apărut Serie A în finală. Și trebuie să ne întoarcem în 2010 pentru a găsi o câștigătoare, Inter. 

De când n-a mai fost un ultim act CL sută la sută italian? 2003! Iar atunci ne-au trezit penalty-urile după un Milan - Juventus care amorțea toate simțurile. Ultimul 0-0 într-o finală de Ligă, în care și loviturile de pedeapsă au fost o pedeapsă pentru spectatori: cinci transformate, dar și cinci ratate. S-au mai jucat 18 finale din acea seară de mai 2003. Niciuna n-a mai fost la fel de plictisitoare. 


Comentarii (1)
ripensistu
ripensistu  •  17 Martie 2022, 16:16

Hotia asta a lui Juventus a distrus Serie A si egoismul lor, nu vor sa invete sa piarda. Asa merita pentru ca au distrus Fiorentina.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close