OPINII  »  EDITORIAL

Barça fără Leo nu mai e „mes que un club”

Articol de - Publicat duminica, 08 august 2021 16:11 / Actualizat duminica, 08 august 2021 16:11

Messi a plecat plângând de pe ”Camp Nou”. Nu el trebuia sacrificat. Fără zeul argentinian, Barcelona a recuperat mulți bani, dar și-a pierdut sufletul

E copleșitor să-l vezi pe Leo Messi plângând în hohote! Nu-mi spuneți că erau lacrimi de crocodil, că ne-a păcălit pe toți, că totul era fals. Dragostea nu minte. Și este dragoste între Leo și Barça. Barça lui.

Ce a dăruit argentinianul Catalunyei, Barcelonei, este nemaivăzut în fotbal: 21 de ani din 34 ai săi, 35 de trofee și 977 de goluri create, 672 marcate de el, 305 după pasele lui decisive, și un spectacol infinit. Mai mult. I-a oferit inima.

Barça fără Leo nu mai e „mes que un club”
Lionel Messi a plâns la despărţirea de Barcelona FOTO: Imago

Aici a crescut, aici a învățat fotbal, în casa lui Cruyff și Guardiola, a lui Xavi și Iniesta, și acestui club i s-a dedicat total. Cu inima, cu mintea, cu fiecare fibră a corpului. Iubește acest club, clubul carierei sale, al vieții sale.

În 2020, în plin conflict cu președintele de la acea vreme, simțindu-se atacat, lovit, chiar de cei din club, a vrut să renunțe și să plece, dar Josep Bartomeu l-a forțat să-și respecte contractul.

Acum, el voia să rămână și trebuia să rămână, să se retragă pe "Camp Nou", în mijlocul fanilor care-l adoră. Joan Laporta putea găsi o soluție să-l păstreze, chiar și cu acea datorie de peste un miliard. Fără Messi, Barcelona recuperează mulți bani, însă își pierde sufletul.

A renunțat la jumătate din salariu pentru a continua în tricoul blaugrana. Gratis? De ce gratis? A făcut totul pentru club. A jucat, a cucerit, meciuri, campionate, trofee. Barça este atât de mare mai ales datorită lui.

A câștigat o sumă colosală în carieră? Da! Nemeritat? Nu! Iar Barcelona a câștigat mult mai mult. A devenit primul club care depășește bariera celor 800 de milioane de euro din venituri într-un singur sezon (841, în 2018-2019) și ar fi trecut, probabil, de miliard în 2019-2020 dacă n-ar fi izbucnit pandemia. Totul pentru că Messi era acolo.

Cu el, Barcelona și-ar fi revenit mai repede. Sacrificându-l pe el, nu mai e Barcelona. Nu mai e "mes que un club".


Comentarii (17)
parpalache
parpalache  •  10 August 2021, 11:52
Postat de raduconstantin57 pe 09 August 2021, 17:24

Nea parpalache ,de ce nu ai bre puțină răbdare să vezi dacă MESSI "nu e nimic " fara Barcelona ? Din ziarele spaniole de sport eu am reținut că la antrenamentele Barcei asistau 30 000 de "gura casca "; oare de ce ?

Cei 30 de mii erau turisti straini-asiatici si est europeni!Victime ale marqueting-ului prin mass media!

toss
toss  •  10 August 2021, 07:53

Dl. Jumatate, ma voi uita in continuare la meciurile Barcelonei , ca fan Barca, si sigur nu voi rupe TV-ul can va juca PSG cu Messi in lot. Despre asta vorbim. Fanii, majoritatea sunt ai clubului, nu ai jucatorilor din club. Daca Vinicius s-a transferta la FCSB , acum fanii CFR se vor uita mai mult la FCSB? NU cred.

melcul_furios
melcul_furios  •  09 August 2021, 21:16
Postat de fibra pe 09 August 2021, 12:05

Orice pareri se emit Messi e la final de cariera si oricine ar fi nu e de nanlocuit cat de geniu era. Sa ne amintim de Pele,Di Stefano, Roberto Baggio,Platini,Cruyff, Maradona,Beckenbauer,Ronaldo si as putea sa umplu pagini intregi de mari fotbalisti.Se poate raporta acest lucru in multe alte domenii:stiinta,arta,cercetare,sport in general,etc.Asa ca este un prilej de a comenta si atat.

Da, insa problema este ca nu au un inlocuitor pentru el ca imagine. In trecutul apropiat a fost Ronaldo (adevaratul), Rivaldo, Ronaldinho, Deco, Messi, Neymar, Suarez. Acum nu au nici o vedeta carismatica care sa atraga poporul.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează