OPINII  »  CHELSEA

Farsa lui Abramovic, lacrimile care unesc și președintele pe care nu-l vom avea niciodată

Editorial Theodor Jumătate
Editorial Theodor Jumătate

Articol de - Publicat duminica, 27 februarie 2022 10:04 / Actualizat duminica, 27 februarie 2022 10:08

După 20 de ani, Roman Abramovic anunță că se retrage de la Chelsea. Spune că o face spre binele clubului. Nimeni nu-l crede. Unul dintre oligarhii supuși pe viață lui Putin, creați în spiritul malefic al dictatorului rus, nu dăruiește, nu e generos niciodată.

Totul e legat de el, iar această decizie e doar o farsă, un truc învățat în școlile FSB. Când Marea Britanie vrea să-l lovească, miliardarul simulează plecarea. Nu spune că vinde clubul, doar „le ofer astăzi administratorilor fundației caritabile a lui Chelsea echipa de fotbal”. 

Dispare o vreme și, la un moment dat, se va întoarce. Oricum, Chelsea rămâne a lui. Dispare o vreme și rămâne fidel până la moarte președintelui-monstru. 

Sofia Abramovic, fiica mijlocie din a doua căsătorie, rămasă cu mama ei după divorț, protestează pe Twitter - „Minciuna cea mai mare a Kremlinului este propaganda că majoritatea rușilor sunt de partea lui Putin” - și înlocuiește Rusia cu „Putin vrea război cu Ucraina”. 

Farsa lui Abramovic, lacrimile care unesc și președintele pe care nu-l vom avea niciodată

Ea strigă că nu toți rușii sunt vinovați pentru invadarea Ucrainei, dar știe că tatăl său e vinovat. A fost mereu apropiat de Putin și nu îi va întoarce spatele niciodată. Nici nu ar putea, pentru că și-ar semna condamnarea la moarte, și nici nu vrea. Au crescut împreună. Puterea lui Putin și contul lui Abramovic 10 miliarde de dolari astăzi.

Și din cauza lui Abramovic, Ucraina e astăzi asediată, rănită. Însă Ucraina nu se predă. Lacrimile îi dau forță să lupte. Lacrimile îi unesc pe Zincenko și Mikolenko în Premier League, pe ucrainenii din toată lumea și pe cei de pe front. 

Nu „șleahta de narcomani și neonaziști care folosesc femeile și copiii drept scut”, cum îi numea Putin în plin delir de studiat la psihiatrie, ci apărători ai țării lor, apărătorii libertății.

Primul care nu fuge din fața forțelor de ocupație ruse e Volodimir Zelenski. Americanii au insistat să-l evacueze din Kiev și să conducă țara din exil. A refuzat: „Nu plec nicăieri. Lupta e aici. Am nevoie de muniție, nu de călătorii. Am nevoie acum, nu mâine”.

Zelenski e sufletul revoltei Ucrainei, al rezistenței ei. Un președinte pe care noi nu-l vom avea niciodată.


Comentarii (10)
paolo19
paolo19  •  28 Februarie 2022, 03:57

Stimate domnule Jurnalist, ati sters 27 de comentarii care va criticau virulent și le-ați pastrat pe cele 9 ale unor copii cu un nivel de intelect care vorbește despre sine însuși. V-am mai spus de câteva ori în trecut:cititorii va apreciază pentru ca publicați rar și .....

834728607241136
Charlie Varga  •  27 Februarie 2022, 22:42

esti ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

aquadig
aquadig  •  27 Februarie 2022, 15:45

Din pacate ai mare dreptate in acest articol... Domnilor rusofili care citesc gazeta si comenteaza pe aici, le recomand articolele cu anamaria prodan. sunt foarte interesante si binedocumentate.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează