OPINII  »  EDITORIAL

Messi maradonian

Articol de - Publicat duminica, 11 decembrie 2022 09:49 / Actualizat duminica, 11 decembrie 2022 09:57

La Buenos Aires și în toată lumea, se simte. E alt Messi în Qatar. La fel de genial în joc, dar are caracter maradonian. „Leo Armando”, l-a numit Olé. Implicat. Furios.

Nu mai e Messi tăcut, liniștit, în lumea lui, cu fotbalul lui. Nu era indiferent, însă așa părea uneori, inclusiv mulți argentinieni îl vedeau astfel și nu se identificau cu el. Visau un luptător, întruchiparea totală a lui Diego nu doar în iarbă, fentând și marcând, ci peste tot, un lider care să iasă în față și să se bată pentru Argentina, pentru argentinieni. O voce.

Asta e acum. Messi maradonian. Unic pe teren, și inima, și creierul echipei, dar și Vocea așteptată de 50.000 de fani albicelești la Doha. De o țară întreagă.

Messi maradonian

La 35 de ani, la ultimul său Mondial, Leo e cel care nu mai tace. Furibund. Gata să depășească orice limite, să atace, să ridice tonul, să se repeadă la Van Gaal pentru a-i cere să nu mai vorbească și celebrând golul sfidător în fața selecționerului olandez, care îi ironizase la conferință pe el și pe colegii lui, să-l facă prost pe Weghorst, crezând că provocatorul batav vrea să continue conflictul în fața vestiarelor, să critice arbitrii și pe oricine lovește Argentina lui.

E alt Messi, cu care argentinienii se identifică. Cel pe care întotdeauna l-au vrut la națională. Urmașul lui Diego.


Comentarii (21)
Ioano13
Ioano13  •  14 Decembrie 2022, 19:08

Nu se poate face comparație între Maradona și Messi. Messi conduce indubitabil la numărul de goluri în toate competitiile(si in fiecare competiție în parte) , nr de jocuri, trofee cistigate, etc,etc. În plus, Messi nu a "beneficiat" de mâna lui Dumnezeu și nici de aromele răvășitoare ale ierburilor. Este exact aceeași situație cu discuțiile de pe la noi, unde niște suporteri olteni (toată stima pentru patriotismul lor local) cred și spun ca Balaci a fost un fotbalist mai bun decât Hagi.

Sarghei
Sarghei  •  12 Decembrie 2022, 23:13

Tocmai de-asta zic, este un paradox, cel mai eficient fotbalist din istoria fotbalului va rămâne în umbra lui Messi. Maradona câte baloane de aur a avut? Au fost și în perioada lui jucători mult mai prolifici, însă astăzi nu vorbesc de ei copiii pe maidan, sau unde or mai bate mingea.

Drfotbalist
Drfotbalist  •  11 Decembrie 2022, 21:39

Atunci când grosolania, grobianismul, mojicia...devin atu !...ABOMNABIL !....

Vezi toate comentariile (21)
Comentează