OPINII  »  EDITORIAL

Messi. Omul anului 2022 e dezamăgirea anului 2023

Articol de - Publicat miercuri, 03 mai 2023 09:54 / Actualizat miercuri, 03 mai 2023 12:31

Leo Messi e campionul mondial în 2022. Și cel care și-a abandonat echipa pentru a promova turismul saudit în 2023. PSG l-a suspendat două săptămâni și a devenit limpede că ruptura de clubul parizian e totală

Leo Messi. Nu există fotbalist care să îmi placă mai mult în istoria acestui sport. De 17 ani, de când a debutat la Barcelona, i-am urmărit cu pasiune ascensiunea, m-am bucurat de fiecare fentă sau pasă sau șut, de fiecare cursă explozivă ce transforma adversarii în jaloane. Totul la el era o joacă de copii pe teren, fericirea de a face ce îi place.

Mi s-a părut mereu un strop peste Maradona, pe care l-am iubit la fel de mult, geniu după un geniu, de aceea speram ca într-o zi, după atâtea victorii și trofee și recorduri cu Barcelona, să fie și el campion mondial cu Argentina. Și a fost, într-un final de 2022, cel mai bun jucător al lumii în cea mai bună echipă a lumii. Încoronarea supremă. Regele fotbalului. Anul trecut a fost al lui. Omul anului în fotbal.

Nu ești deasupra tuturor

Pe cât de mult țin la el, atât de mare e dezamăgirea. Imensă. Ești jucător la PSG, ai contract încă două luni la clubul care ți-a plătit un salariu total de 82 de milioane de euro pentru cei doi ani petrecuți la Paris și tu îi tratezi cu indiferență pe toți roș-albaștrii, de la antrenor până la președinte, ca și cum n-ar fi însemnat nimic. Inclusiv coechipierii.

Ți se spune că ai antrenament luni și nu poți pleca, dar ție nu îți pasă și pleci la Riad pentru a promova turismul în Arabia Saudită. Te simți bine, două zile ești cel mai important ambasador al proiectului "Visit Saudi", în timp ce colegii tăi de la PSG se antrenează. Tu ești deasupra lor, deasupra tuturor.

Fotbalist, nu agent de turism

Ai amânat de două ori călătoria în Arabia Saudită, ai fi putut să o mai faci o dată, măcar până la sfârșitul sezonului sau până când PSG avea titlul garantat. Chiar dacă îți asigură 30 de milioane de euro anual, saudiții te-ar fi înțeles, doar ești cine ești. Nu te-ar fi amendat, nu ți-ar fi tăiat din acele 30 de milioane.

Pentru că tu, înainte de toate, ești fotbalist. Cel mai bun, dar fotbalist, nu agent de turism. Ai echipă, ai club, ai contract și aceleași reguli ca toți ceilalți fotbaliști. Nu ești singurul fără obligații.

Ai provocat ruptura?

Ai ales turismul în locul fotbalului sau a fost o acțiune premeditată? Ai vrut să arăți că rupi legătura cu PSG și la vară te îndrepți spre altă destinație? Ai fi putut încheia această relație simplu, direct și elegant. Strângeai mâna Parisului și te întorceai la Barcelona sau mergeai unde voiai tu, în Statele Unite sau Arabia Saudită sau înapoi, acasă, la Newell's Old Boys.

Nu te desparți astfel de o echipă. Suspendat două săptămâni, fără meciuri, fără antrenamente, fără salariu. Și, foarte posibil, cu contractul reziliat înainte de 30 iunie. Dat afară! La 36 de ani, după o viață în fotbal.


Comentarii (42)
asistent.1
asistent.1  •  04 Mai 2023, 19:43

" Prietene" dacă se dovedește că Messi primise liber câteva zile și că informase clubul in scris de deplasare , dar și că schimbarea programului s-a făcut când acesta era în avion , vei avea puterea și bunul simț să-ți ceri scuze public pentru acest derapaj în a atacă murdar pe cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor și campionul mondial în exercițiu ?

tyler_durden
tyler_durden  •  04 Mai 2023, 11:50

Asa o jucam? Ma dezamagiti... nici macar simtul umorului n-aveti.

tyler_durden
tyler_durden  •  04 Mai 2023, 11:19

Hai sa jucam un joc, baieti! Sa aflu si eu care era problema cu ce am scris si n-a mai aparut. 1. Messi e o gloaba. 2. Messi e o gloaba de cativa ani buni. 3. Messi a luat mondialul cu dedicatie. 4. Messi se plimba pe teren. 5. Messi e sub Pirlo in ultimii lui ani. 6. Messi nu are caracter. 7. Messi nu are personalitate. 8. Blocada din golf. Cenzurati ce nu-i bine si-mi dau eu seama prin eliminare.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează
Close