OPINII  »  EDITORIAL

Dosar curat

Articol de - Publicat joi, 09 iunie 2022 09:27 / Actualizat joi, 09 iunie 2022 09:40

„Mă duc la meci!” era un anunț simplu. Nu mai e. Stadioanele se transformă în stații de triaj etic și sortare civică. Intrarea pe stadion și evenimentele din teren sunt condiționate politic. 

Wimbledon a epurat tenismenii suspectați de colaboraționism genetic. Sângele rus și belarus a fost scos de pe tabel. 

La Roland Garros, Marele Nevaccinat a intrat în teren însoțit de o ștamplilă ostilă și a fost huiduit de partea științific-superioară a publicului. 

La Budapesta, Anglia a pierdut pe un stadion complet purificat. Publicul matur fusese sancționat pentru dezaprobarea ritualului BLM. În loc, au fost admiși 30.000 de copii care au huiduit mai firav, dar au huiduit.

Dosar curat
foto: Imago

Lumea bună e îngrozită, deși ar putea înțelege că ea a fost prima care a încălcat etica sportivă impunând ritualul antirasist. În lipsa argumentelor, arbitrariul decide. 

S-a gândit cineva că, poate, există încă oameni care nu sunt de acord cu ritualul antirasist și vor, pur și simplu, să vadă un meci și nimic altceva? De unde știu UEFA și FIFA că protestele față de „genunchiul” antirasist sunt rasiste? Și nu e, oare, ritualul antirasist o provocare brutală? 

Cine nu e ca noi e extremist! Dreptul la opinie separată a dispărut fără explicații. Așa au decis instituțiile care susțin continuu că încurajează toleranța și libertatea. Mai exact, libertatea de a executa ordinul. Idrissa Gueye, jucătorul lui PSG, a aflat-o în scris. Federația franceză l-a înștiințat că refuzul de a juca purtând însemnele LGBT nu va mai fi iertat. Nesupunerea repetată va atrage sancțiuni.

La bază, acolo unde e viu și esențial, sportul e joc și mulțime. O activitate publică susținută de întruniri de mase. Nu un test de afiliere politică sau religioasă. Ne apropiem de dogmatism. De situația în care tot mai multe spectacole sportive sunt înlocuite de ședințe lărgite de partid. Un public atent selectat, îndrumat și controlat își exprimă adeziunea și se întoarce acasă cu dosarul curat.


Comentarii (9)
vlad_tepes
vlad_tepes  •  12 Iunie 2022, 12:42

Multumesc pentru publicarea celui de-al doilea comentariu. NU mi-a placut precedentul dumitale editorial, a fost fara cap si fara coada, in rest, esti NEC PLUS ULTRA. Esti TOP CLASS, respectele mele, nea Traian!

vlad_tepes
vlad_tepes  •  12 Iunie 2022, 12:14

Nea Traiane, niciodata nu mi-am permis sa te “perii”, nici nu o voi face-o vreodata. Cum este posibil sa fii asociat in aceasta NELEGUITA companie cu agramati de genul lui Striblea, cel sprijnit de consateanul sau, Florea? Imi repugna ideea sa citesc ceva compus de acest individ. Este prea mare diferenta valorica intre dumneata si acest oropsit al sortii, chiar meriti ceva mai bun decat sa fii asociat cu acest stigmat comunist. Te rog sa-mi dai numele publicatiiilor in care vei semna, sunt sigur ca vei avea succes. Ai toate atributele necesare meseriei.

vlad_tepes
vlad_tepes  •  10 Iunie 2022, 21:01

Nea Traian, sunt incantat de acest IREPROSABIL editorial, iesit din penita unuia care se pricepe la mestesuguri literare! Respectele mele, nu doar pentru calitatea articolului, ci si pentru coerenta de care dai dovada. Iti expui intotdeauna cu convingere opiniile, chiar si atunci cand sunt incomode (adica mai mereu), iar argumentele pe care le aduci sunt ireprosabile. Hat Tip, mister Ungureanu!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează