OPINII  »  EDITORIAL

În out

Articol de - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2022 08:46 / Actualizat miercuri, 19 ianuarie 2022 08:46

Data viitoare nu va mai fi un tenismen. Va fi ziarist sau un muzician care intră în offside față de linia guvernului. Precedentul fixat prin expluzarea lui Djokovici e un pericol egal cu pandemia. Un virus care distruge bunul-simț în fiecare din noi.

Guvernul australian a admis că, odată trecut prin COVID, Djokovici nu e un pericol pentru sănătatea publică. Apoi, a găsit că Djokovici e indezirabil pentru că prezența lui ar alimenta agitația antivaccin. 

Decizia a fost impusă prin puterile extraordinare ale ministrului Imigrației. Nu prin judecata justiției australiene care are, foarte democratic, mâinile legate și poate cel mult să verifice dacă ministrul a urmat fidel procedura.

Djokovici Novak a venit în Australia pentru a juca tenis, nu pentru a susține conferințe sau pentru a organiza mitinguri. În plus, e ridicol să crezi că una bucată nevaccinat poate întoarce din drum o țară cu 95% din adulți dublu vaccinați (care reușesc să probeze succesul politicii brutale a guvernului, producând, fără sprijinul lui Djokovici, 45.000 de contaminări, zilnic).

Poate va veni ziua în care ne vom întreba: cine e adevăratul pericol public și medical? Un tenismen sănătos tun sau un guvern care promovează vaccinul ca fetiș mistic și își încarcerează fizic și mental populația?

Transformată în principiu legal, gluma sinistră după care un guvern poate pedepsi pe cineva pentru felul în care îi percepe convingerile e o oroare. În 2022, Australia a descoperit delictul de opinie și se întoarce, astfel, în 1945, spre a gusta deliciile statului arbitrar.

În out
Novak Djokovic

Djokovici e persoana, dar în justiție contează principiul de adevăr, nu persoana. Până și un nesuferit, căpos și excentric poate fi pedepsit pe nedrept. Culmea, odată ce se întâmplă așa ceva, următorii clienți vor fi, sub alt pretext, oameni plăcuți, deschiși și la locul lor.

Australia nu e singurul stat care se vrea Dumnezeu, om de știință și judecător. Dacă vom continua cu asemenea ghizi, vom afla curând ce înseamnă formula "sistemul vostru, țara noastră, libertatea nimănui".

Ieșim în out, iar arbitrul e orb.


Comentarii (23)
514656313585903
Virgil Melnic  •  13 Aprilie 2022, 08:38

Editorial? Amuzant. Djoko este Nr 1 la tennis, o personalitate. Ca om impreuna cu pozitia anti.anti este jalnic. Gazeta sport suporta orice. Titul corect este: barfa plina de eu-ri la ea acasa, tot un sport.

2114827822023551
Mircea Nejloveanu  •  20 Ianuarie 2022, 16:43
Postat de Alin Iliescu pe 19 Ianuarie 2022, 22:49

Credibilitatea unui ministru australian paleste in fata verticalitatii unui jurnalist devenit politician si redevenit jurnalist. Incercati sa bagati strambe, domnule. Stimabilul Djokovic a fost respins de catre justitie inca de la inceput, iar decizia de a-i acorda libertatea a fost luata DOAR din cauza unui viciu de procedura. In niciun moment justitia australiana nu i-a dat dreptate. Oricum, pentru un politician cu idei ce ating usor extrema dreapta, sunt cam ciudate ideile astea considerate, in general, ca ar fi socialiste.

Iti dai cu parerea chiar daca nu ai citit motivarea si nici nu ai vazut procesul unde ai sa constati ca gurvenul a recunoscut ca toate actele de intrare in Australia inclusiv viza si scutirea erau valabile. A fost respins doar ptr delict de opinie in baza notorietatii lui si a unui interviu dat la BBC in 2020 unde nu se declara antivaccin ci doar ca el nu si l-ar face. Dar asa va place sa fie si altii sclavi precum voi....

stargate
stargate  •  20 Ianuarie 2022, 16:29

Când călătorești într-o tara străină în interes de afaceri tu ca turist sau sportiv trebuie sa respecți legile tari respective altfel dai de belea e simpla treaba Djokovic sa crezut maaare scula pe bascula ca el e alfa și omega și nu se vaccinează pi ținci tat suporta expulzarea cu australieni nu merge

Vezi toate comentariile (23)
Comentează