OPINII  »  EDITORIAL

Jăratic, pase și administrație

Articol de - Publicat joi, 17 noiembrie 2022 17:00 / Actualizat joi, 17 noiembrie 2022 17:02

Ce jăratic mănâncă Arsenal? Norocul în formă continuată și ierburile exotice nu dau o explicație. Arsenal are 5 puncte avans, deși Erling Haaland marchează în continuare. Ceva sau cineva a făcut din Arsenal o echipă cu fluența unei neo-Barça. Principalul suspect e Mikel Arteta și norma de 300.000 de pase per meci impusă echipei. Alte bănuieli duc la Gabriel Jesus și, mai ales, Gabriel Martinelli. Urma braziliană duce, într-adevăr, unde trebuie.

Punctul în care ne despărțim de pase și trecem la administrație. Mai exact, la Edu Gaspar. Omul care a făcut mijlocul Invincibililor între 2001 și 2004. Și, din 2019, noul Director Tehnic al clubului. Edu e un caz bizar. Un brazilian care crede în administrație. Iar asta înseamnă că Arsenal are, acum, în fundal, un Șef de Cadre, un Diplomat și un Gestionar în una și aceeași persoană. Opera lui Edu nu a făcut niciodată prima pagină, dar a transformat clubul. La sosire, în 2019, Edu a propus un plan de 5 ani și a promis că în anul 3 Arsenal se va bate pentru titlu.

Jăratic, pase și administrație
Edu Gaspar, în dreapta

Suntem în 2022 și promisiunea e confirmată. Dar numai după ce Șeful de Cadre a operat 62 de schimbări de contract. Din 31 de jucători cu care Arsenal a început 2019, au fost păstrați 8. Structura clubului a fost redefinită. Departamentele erei Wenger au dispărut și departamentele erei Arteta au apărut. Un birocrat? Dar, dar – scurtcircuit! – un birocrat brazilian. Martorii spun că Edu e un om amabil și un șef de transferat în Rai. Biroul birocratului e lipit de terenul de antrenament. Negociatorul Edu aduce jucători, dar numai după ce le cunoaște familia și cartierul.

Sau concediază plăcut somități înțepenite în contract. Willian, Aubameyang, Özil au fost plătiți să plece. După 3 ani de administrație Edu, Arsenal are cea mai tânără echipă din Premier League. Și cel mai avansat sistem de joc din vecinătatea lui Guardiola. Dar asta ține de Arteta. Și așa se lămurește misterul. Jăraticul e un amestec de pase și administrație. Dozajul e secret.


Comentarii (3)
valentindragobete
valentindragobete  •  18 Noiembrie 2022, 07:54

E-he-he ...ce parfum de soi !

Ripensia
Ripensia  •  17 Noiembrie 2022, 21:07

Esti un ***. Ti-am cumparat cartile, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Tibisor
Tibisor  •  17 Noiembrie 2022, 17:43

Ma tem ca dupa C.M totul se va schimba ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează