OPINII  »  EDITORIAL

Lumea e un ring

Articol de - Publicat miercuri, 24 august 2022 11:59 / Actualizat miercuri, 24 august 2022 12:25

Să ne cunoaștem mai bine ospiciul

Putem începe cu suita de evenimente scăpate de sub control și captate de nebunie furioasă, în mai puțin de 48 de ore, între Jeddah și Manchester. 

În Arabia Saudită, pe un ring evident cu totul și cu totul de aur, Oleksandr Usik îl învinge la limită pe Anthony Joshua și câștigă titlul mondial la câteva din versiunile care fragmentează titlul unic. Usik l-a învins pe Joshua a doua oară. Prima oară, Usik a fost mai bun. A doua oară, Usik a fost mai bun, iar Joshua a terminat nebun.

După verdict, Joshua a preluat direcția oratorică și i-a întrerupt legătura cu creierul. Joshua a susținut un monolog înecat în traume și dorințe: boxul care l-a îndepărtat de pușcărie, dorința de perfecțiune, amintiri violente de stradă, senzația de cădere de la vârf. După care, reîncarnat în gentleman, Joshua l-a lăudat pe Usik și a plecat la conferința de presă. La care a plâns ca în brațele terapeutului.

Lumea e un ring
Usik (dreapta) are 35 de ani și e poreclit "Pisica". El e campion mondial la versiunile WBA, WBO, IBF și IBO

În tot acest timp, la Manchester, Tyson Fury, campionul megalitic, oficial, dar nesigur retras, a urmărit gala cu detașarea maestrului plictisit de imitatori inferiori. "Una din cele mai proaste lupte pentru titlul mondial", a pontificat Fury. Și: "Îi pot pune jos pe amândoi, în aceeași zi".

După care s-a dus să se culce. În tot acest timp, Rico Burton, un văr al lui Fury, era pe stradă, la ora și în cartierul greșit. Vărul lui Fury a murit cu un cuțit în gât. Poliția a arestat un suspect. La trezire, Fury s-a repezit pe Twitter și a luat la croșee tot ce e guvern și instituții britanice.

Fury a pierdut un văr, Anglia pierde zilnic tineri omorâți de alți tineri. De regulă, din bandele de care boxul l-a desprins pe Joshua. În tot acest timp, cariera lui Joshua s-a terminat. Nu banii - căci gale umflate de reclamă se vor mai găsi sau inventa. Însă Joshua a ieșit din tabelul care contează. În care Fury ar putea reintra. Căci, tot între timp, Fury a scris un tweet în care și-a adus aminte că a mai bătut un ucrainean (primarul unui oraș în război) și vrea să biseze. După care a șters ce a scris și a plecat la înmormântarea vărului. Super-maxi-giganto gala Fury-Usik e deja în lucru. Toată lumea vrea să vadă al treilea război mondial.

Unele date ale celor 48 de ore înregistrate la Jedda și Manchester spun că nu mai putem trăi fără o dietă de apocalips și trepidație neagră. Restul lumii o confirmă. Lumea nu mai e o scenă, ca pe vremea lui Shakespeare, în "Cum vă place". E un ring. Fie că ne place, fie că nu. 


Comentarii (7)
Papalaga
Papalaga  •  26 August 2022, 05:42
Postat de Drfotbalist pe 24 August 2022, 23:45

Colosal ! Acest articol este de colecție ! Incredibil cum a reușit să sintetizeze într-o o spontaneitate cumplită .trăirile unei lumi pestrițe,surprinse in toate aspectele ei ! Felicitări.maestre ! Regret teribil, că în modestia dumneavoastră , oferiți posibilitatea unor oameni cu înzestrare intelectuala limitată , sa se pronunțe asupra calității articolelor dumneavoastră !. Care afișează cu o voioșie hida..că ei nu înțeleg !....

Nu pari a fi *** ci doar un postac *** care, la fel de *** ca TRU , nu vede ce prostii debiteaza "maestrul" ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

geambash
geambash  •  25 August 2022, 11:17
Postat de denieru pe 24 August 2022, 23:17

Maestre, Fury s-a luptat cu fratele primarului (Wladimir), nu cu primarul (Vitali)!

@denieru , ai dreptate, Fury nu l-a batut niciodata pe Vitali. Wladimir doar l-a imitat pe frate-su, nu a fost niciodata un mare boxer, ca si Fury a stiut doar sa-si puna in valoare gabaritul si alonja. A ajuns sa domine HW datorita lui Emanuel Steward, cel mai mare antrenor dupa Cus D'Amato. Dupa ce Emanuel Steward a murit, Wlad a luptat cu Fury. Evident, a pierdut. Nu-l mai comparati pe Wlad cu Vitali. Cine stie box, intelege de ce.

Drfotbalist
Drfotbalist  •  24 August 2022, 23:45

Colosal ! Acest articol este de colecție ! Incredibil cum a reușit să sintetizeze într-o o spontaneitate cumplită .trăirile unei lumi pestrițe,surprinse in toate aspectele ei ! Felicitări.maestre ! Regret teribil, că în modestia dumneavoastră , oferiți posibilitatea unor oameni cu înzestrare intelectuala limitată , sa se pronunțe asupra calității articolelor dumneavoastră !. Care afișează cu o voioșie hida..că ei nu înțeleg !....

Vezi toate comentariile (7)
Comentează