OPINII  »  EDITORIAL

Paranoia prin coincidență

Articol de - Publicat joi, 23 decembrie 2021 12:34 / Actualizat joi, 23 decembrie 2021 13:07

Pe când se încăpățâna să rămână la Southampton, refuzând oferte stelare, Matthew Le Tissier avea o scuză: era foarte ocupat. Cu două lucruri: dezvoltarea imaginației prin fotbal și demolarea giganților. 

În prima carte de muncă stă o aparentă indolență, întreruptă fulgerător de goluri coregrafice până la ridicol. În a doua stau răpuse speranțele la titlu nutrite de Manchester United. După retragere, Le Tiss, cum îl alintă lumea, se ocupă tot cu hărțuirea sistemelor. De aici, ura.

Le Tissier e tăvălit prin toate ziarele și subsolurile netului, mai rău decât au făcut-o brutele atestate din toate ligile engleze. Mai întîi, delincventul Le Tissier a cerut pretorienilor anti-COVID să lase lumea să se ducă la stadion. 

Le Tiss a remarcat cu un bun simț astăzi inadmisibil că după Europene și după reluarea Premier League cu martori în tribune, spitalele nu s-au umplut de infectați. Altă remarcă privește OMICRON, virusul ucigaș care a făcut exact 16 victime în UK și e pretextul unei posibile noi strămutări naționale în pivniță.

Păcatul cel mai mare e însă apelul în care Le Tiss cere o anchetă publică asupra cazurilor de boli coronariene printre fotbaliștii vaccinați. Le Tiss spune că în 17 ani de fotbal la vârf nu a văzut nici un caz de fotbalist cu probleme cardiace. 

Adevărat, memoria lui Le Tiss a trecut peste Klein, Puerta, Feher, Foe - uciși de atacuri de cord, în epoca pre-COVID. Le Tissier se gândește la recenta producția de cardiaci în care figurează deja: Eriksen, Aguero, Traore, Terrier, Zielinski, Fleck și Lindelof. 

Paranoia prin coincidență
Sergio Kun Aguero s-a retras recent din pricina problemelor cardiace

Toți fără probleme înainte de a fi vaccinați. Plus Charlie Wyke de la Wigan despre care nu se știe nimic. Când fostul internațional Trevor Sinclair a întrebat dacă Wyke e vaccinat, regia radio l-a scos din emisie.

Știm deci că Le Tiss e paranoic. Științific. Pe baza datelor care spun că avalanșa de jucători vaccinați subit cardiaci e o coincidență.

TRU (Londra)


Comentarii (11)
coco1987
coco1987  •  26 Decembrie 2021, 13:03

De departe cel maivslab jurnalist din istorie...Asa ai fost, asa ramai...

10153340946630924
Alin Iliescu  •  24 Decembrie 2021, 08:59

Poate că dumneavoastră, sau poate domnul Le Tissier, ați putea spune de ce doar fotbaliștii se prăbușesc pe teren. De ce nu avem cazuri recente de infarct miocardic în rândurile înotătorii, cicliștilor, atleților, schiorilor de fond, adică sporturi în care intensitatea efortului este cu mult peste cea din fotbal? Vorbesc despre perioada pre, cât și despre cea post pandemie. Nu cumva domnul Le Tissier, pentru că, spre deosebire de dumneavoastră, el vine din fotbal, ar trebui să ne vorbească puțin și despre ce substanțe primesc fotbaliștii? E o performanță să ai mai mulți morți în fotbal decât în ciclism, sport recunoscut într-o vreme ca un paradis al dopajului. Mesajul transmis de către domnia voastră, la fel ca multe altele de până acum, se înscrie perfect în tipologia populismului.

aikin18
aikin18  •  24 Decembrie 2021, 08:03

problemele cardiace ale lui Aguero se pare ca erau cunoscute dinante de pandemie, iar Eriksen nu era vaccinat....asta ca sa ma raportez doar la doi, probabil daca sapam mai adanc vom descoperi ca si cu ceilalti lucrurile stateau altfel...Rusinoasa scriere

Vezi toate comentariile (11)
Comentează